Elektroliza protiv laserskog uklanjanja dlaka: saznajte koji je najbolji | insightyv.com

Elektroliza protiv laserskog uklanjanja dlaka: saznajte koji je najbolji

Elektroliza protiv laserskog uklanjanja dlaka: saznajte koji je najbolji

Elektroliza i lasersko uklanjanje dlaka su dvije najbolje metode za trajno uklanjanje dlaka, ili barem smanjenje količine. Međutim, može biti teško odrediti koja je bolja kada je riječ o uklanjanju dlake na licu.

Kosa lica može biti najzamljivija od svih neželjenih dlačica jer ga ne možemo sakriti ispod odjeće ako želimo (kao što možemo s drugim područjima našeg tijela). Svatko, a posebno ženke koje su se borile s velikom količinom dlake na licu, zna kako je neugodno proces neprekidnog briga o načinima za dobivanje bez dlake.

Elektroliza protiv laserskog uklanjanja dlačica

Glavna laserska jedinica može se koristiti samo onima s laganom kožom i tamnom kosom. Može spaliti one s tamnom kožom i ne daje optimalne rezultate za osobe s laganom kosom, jer laser cilja pigment (tamnu boju). Napredak se vrši u laserskoj tehnologiji za one koji se ne uklapaju u svjetlu kože / tamne kose pomoću kombinacije radio frekvencije i laserskog tretmana. Elektroliza se može koristiti bilo kome, unatoč svojoj koži ili boji kose, jer napada samo folikule kose, a ne pigment u kosi.

Koliko dugo su sesije i koliko ih je potrebno

Kada je riječ o uklanjanju lica, zone lica su male, pa nisu tako dugo trajati. Na primjer, liječenje obrva općenito traje oko 15 minuta. Obično je potrebno četiri do osam tretmana, razmaknuto oko mjesec dana kako bi se postigli najbolji rezultati smanjenja kose.

S elektrolizom, svaki folikul dlake mora biti individualno tretiran, a približna vremena ovise o vrsti elektrolize koja se koristi, jer su neki napredniji od drugih. Na primjer, jedan tretman na obrvama može potrajati 15-30 minuta s iskusnim tehničarom. Bilo gdje od 15 do 30 sesija potrebno je postići najbolje rezultate.

Troškovi

Svako uklanjanje lasera posjeti prosjeke od 200 do 400 dolara, ovisno o veličini područja koja se liječi i samom objektu. Budući da su zone lica relativno male, nalaze se na donjem kraju cjenovnog spektra. S druge strane, prosječna 30-minutna sjednica elektrolize je oko 45 dolara i liječit će malu površinu, poput obrva.

Faktor bolova

Uz uklanjanje lasera, to se osjeća kao gumeni pojas ‘snapping’ protiv vaše kože, uz toplinu osjećaja. Svatko ima vlastitu toleranciju za bol i nelagodu, ali gruba i tamna kosa više osjeća spaljivanje. Tipično, čovjekov lasersko uklanjanje dlačica u bradi i brkovima će se osjećati bolnije od ženske usne, obraza ili brade. Elektroliza se međutim uspoređuje s osjećajem truljenja i trljanja, a svaka folikula mora proći kroz nju.

Moguće nuspojave

Lasersko odstranjivanje dlačica na obrvama može biti opasno ako laserska svjetlost dolazi u dodir s očima. Stoga morate nositi zaštitne zaštitne oklone i držati oči zatvorene za cijeli tretman kako biste izbjegli bilo kakav kontakt. Ožiljci, iako rijetki, moguća je. Lasersko uklanjanje također može potaknuti skrivenu kosu lica da raste u žena. Kod elektrolize, koža može biti obojena ukoliko je to učinjeno nepropisno.

Rezultati

Odstranjivanje lica odobrava FDA za trajno smanjenje kose. Prema The Mayo Clinic, laseri mogu smanjiti broj kose 40 do 80 posto. Dlaka lica na ženama često je lakša i finija nego na tijelu, a ova kosa možda ne reagira i na lasersku jer usmjerava pigment (boja) u folikul.

Elektroliza je također odobrena od strane FDA za trajno uklanjanje dlaka. Ona ima najbolji trag, ali nije 100% zajamčena za sve. Na primjer, folikuli dlake mogu biti savijeni ili prosipati iz prethodnih depilacija ili tweezinga, čime je putanje igle elektrolize u korijenu teže uništiti folikul. Međutim, elektroliza je učinkovita za oslobađanje fine dlake na licu, bez obzira na boju.

Elektroliza ili laserski kod kuće 

Tria lasersko uklanjanje dlačica Preciznost i Silk’n SensEpil (IPL) su dva kućna aparata čišćenja od strane FDA za trajno uklanjanje dlaka kroz lasersko uklanjanje dlaka, a može se koristiti od obraza prema dolje na žene.

Jedinice za elektrolizu prodaju se i za kućnu upotrebu. No, s načinom na koji se izvodi (umetanjem igle u folikul), to se ne može učiniti sigurno ili učinkovito.

Donja linija

Ako imate tamnu kožu ili laganu kosu, ne možete se oslanjati na standardno uklanjanje dlačica s laserom zbog sigurnosnih problema ili vam dati optimalne rezultate na licu. Hibrid lasera i radio frekvencije koji se koristi za tamnu kožu ili svijetlu kosu možda neće biti dostupan u vašem području. Elektroliza može biti vaša jedina opcija.

Ako imate svijetlu kožu i tamnu kosu lica, tada možete birati između obje opcije. Lasersko uklanjanje je općenito manje skupo od dva i zahtijeva manje vremena i tretmana. Laserski bi vam također mogao biti vaš bolji izbor ako ste zadovoljni što je većina dlačica uklonjena ili je kosa fina i laganija. Ako imate puno lakih kose ukloniti ili želite najbolje šanse za dobivanje trajnog uklanjanja dlaka, onda se preporučuje elektroliza.

No Replies to "Elektroliza protiv laserskog uklanjanja dlaka: saznajte koji je najbolji"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    43 − = 41