Shaq Attaq: Povijest Shaquille O'Nealove Reebok Signature Line | insightyv.com

Shaq Attaq: Povijest Shaquille O’Nealove Reebok Signature Line

Često se u industriji košarkaške tenisice kaže da “veliki muškarci ne mogu prodati tenisice”. Ali bilo je nekoliko izuzetaka od tog pravila, možda ničije nego Shaquille O’Neal. U stražari i naprijed dominira potpisivanje tenisica na tržištu s Michael Jordans, Penny Hardaways i LeBron Jameses u svijetu, središnje mjesto sigurno nije dobivši koliko ljubavi kada je u pitanju brandova izdaje potpisati tenisica ponude.

Ali Shaquille O’Neal nije bio običan centar. Uz hiper oko njegovog ulaska u NBA 1992. i dominantnu igru ​​koja je poduprla, Shaq je brzo nagradio potpisom cipela s Reebokom, koji je tada bio neproklađeni uspjeh na tržištu košarkaške tenisice. Kockanje se isplaćuje za Reebok, jer će Shaq postati najveći trgovački veliki čovjek u povijesti igre – uspjeh na i izvan suda – koji nije imao problema premještati jedinice svoje potpisane “Shaq Attaq” tenisice. Ne bi trebalo reći da je Shaq stavio Reebok na kartu u košarkaškom svijetu i bio je katalizator za podebljani dizajnerski jezik da će brand postati poznat tijekom 90-ih.

Od prvog Shaq Attaq modela koji je 1992. godine debitirao na svoj posljednji Reebok model 1998, Shaquille O’Neal je bio glavna snaga u svijetu košarkaškog tenisica i dokazao je sve narsayere sposobnosti središnje pozicije da proda tenisice u krivu.

Zahvaljujući Reebok Classic, Shaq Attaq IV vratio se na policama 2013. po prvi puta otkad je bio objavljen 1995. godine. Uzmimo detaljan pogled na Shaquilline prve četiri potpisne cipele, sve pod nadimkom “Shaq Attaq”. Dok će njegova linija s Reebokom nastaviti nakon serije Attaq, proizvodivši velike modele kao što su ikonasti Shaqnosis i jadni propovjednik, bile su to prve četiri tenisice Shaq Attaq koje su postavile temelje za najuspješniju liniju velikog čovjeka u povijesti.

Reebok shaq attaq retro

preko Packer cipela

Shaq Attaq nije bio samo Shaqova prva potpisnica, već definitivno jedna od njegovih najvećih. Baš kao i Shaq, dizajn cipela bio je velik i podebljano, s blistavom bojom u Shaqovoj shemi boja Orlando Magic. Nekoliko godina ispred Air Jordan XI, koji se često pripisuje kao prva košarkaška obuća koja ima dršku za podršku ugljičnim vlaknima, Shaq Attaq iskoristio je Reebokovu Graphlite ploču za dodatnu potporu u srednjem jeku. Shaq Attaq također je sadržavao vrhunsku tehnologiju tog vremena, Pump, za prilagođenu prilagodbu i osjećaj. Shaq Attaq objavio je izvorno u samo dvije boje, doma i daleko Orlando izgled, koji se oboje vratio prvi put u 2013. Izvorni Shaq Attaq ostaje jedan od Shaq najpopularnijih ikada ikada, samo se natječu s Shaqnosis za većinu kolekcionara omiljeni Shaq potpis.

02
od 04

Shaq Attaq 2 – 1993

sn-select-klasičnom Reebok-Shaq-attaq-ii-1.jpg

preko SneakerNews.com

Drugi Shaq Attaq svakako je neobična lopta serije i malo glave-scratcher s njegovim uklanjanjem izgled. Mislili biste da bi Reebok pokušao nadmašiti prvi Shaq potpis, ali umjesto toga, čini se da su prešli na suprotnu rutu, što je rezultiralo nižim rezanjem, bez dizanja Pump-a. Shaq Attaq 2 će ostati opskuran, jer je malo vremena na Shaqovim nogama izvorno (samo oko polovice sezone NBA od 1993. do 1994.) i ima malo šanse da ikad dobije retrospektivu sa svojim nejasnim dizajnom. Iako nije loša cipela, to jednostavno nema smjelost ostalih Shaq modela.

03
od 04

Shaq Attaq 3 – 1994

Reebok-Insta-pumpe Shaq-attaq-3 recolored.jpg

Shaqova serija potpisa ponovno je zanimljiva trećom obrokom, Shaq Attaq 3. Njegov dizajn je prilično osnovan, ali se vraća na veći rez i (doslovno) pumpa više tehnologije. Shaq Attaq 3 predstavio je Instapump u Shaqovoj liniji, modificiranom pumpnom sustavu koji je koristio nezavisni pištolj s pumpom naoružan s uložakom za CO2 za brzu i jednostavnu inflaciju. 3 su također uveli Reebokov heksalitski jastučić na liniju Shaq Attaq.

04
od 04

Shaq Attaq 4 – 1995

ShaqAttaq-IV_Profile_White_Loose.jpg

Reebok

Shaqov najrazumniji model od prvog, Shaq Attaq 4 je velika, podebljana i lijepa s iznimno visokim rezanjem i agresivnim dizajnom. Shaq Attaq 4 također je sadržavao Instapump tehnologiju i Hexalite jastučić. Ova cipela je povijesno važna jer je cipela Shaq nosila na putu do prvog NBA Finale nastupa s Orlando Magicom 1995. godine. Shaq Attaq 4 je drugi serijski model “Attaq” koji je dobio retro izdanje, vraćajući se za prvi put u srpnju 2014.

No Replies to "Shaq Attaq: Povijest Shaquille O'Nealove Reebok Signature Line"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    76 − 74 =