Kada je u redu da se brije preko svoje nove tetovaže | insightyv.com

Kada je u redu da se brije preko svoje nove tetovaže

Kada je u redu da se brije preko svoje nove tetovaže

Ako imate novu tetovažu, pogotovo ako ste žena, postavit će se pitanje kada je sigurno ponovno brijati. Naravno, neki od vas dečki možda trebaju znati o ovome, ovisno o tome gdje umjetnik stavlja vašu tetovažu i gdje obično brijate.

Osjetljiva površina nakon tetoviranja

Kada dobijete tetovažu, područje će biti potpuno obrijane prije nego što se nanese, tako da bar počinjete s glatkom kožom.

Međutim, nakon nekoliko dana zubac i vlaknasta koža će vam početi smetati i potreba za brijanje može biti neodoljiv. Nažalost, u ovom trenutku, brijanje će biti otprilike kao gruba na vašoj tetovaži kao korova. Rana je još uvijek svježa, a naročito ako imate bilo kakve ljuske ili podignute površine, možete riskirati da oštete svoje umjetničke radove tako što ćete njome provući britva. Kemijski uklanjanje kose jednako je loše (ako ne i gore) i osim toga, nikada ne želite staviti nikakvu kemijsku otopinu na svježu tetovažu.

Naravno, možete brijati područje oko tetovaže. Samo budite sigurni da su sve kreme, gelovi i / ili folikuli dlake odmah nakon toga očišćeni od tetovaže. Nakon što to učinite, možete sigurno primijeniti mast ili losion za koji ste rekli da kupuje vaš umjetnik.

Postupak ozdravljenja

Dakle, točno kada će biti sigurno ponovno brijati? Vaša tetovaža će proći kroz nekoliko različitih faza iscjeljenja.

Jedna od posljednjih faza je faza pilinga. Nakon što ste prošli kroz fazu pilinga, koža će se početi regenerira i proizvoditi novi zaštitni sloj nad tetoviranjem. Kada se ovaj novi sloj pojavio, obično je sigurno ponovno brijanje. Ja kažem “obično”, jer uvijek postoji onaj milijun prilika da je tvoja koža tako super osjetljiva da će postati razdražena.

Ovisno o vašoj tetovaži i sposobnosti liječenja vlastitog tijela, proces iscjeljivanja može trajati od pet do deset dana, u većini slučajeva.

Kako testirati zdravlje kože kod kuće

Da biste saznali jeste li 100% ozdravili, obavite ovaj jednostavan test kože kako biste vidjeli je li moguće ponovno brijati:

Zatvorite oči i pokrenite savjete prstiju preko i oko vaše tetovaže. Postoje li kvrga, podignuta područja ili tvrdoglavci? To su znakovi koji pokazuju da vaša koža nije normalna. Tattooed područje trebao bi se osjećati jednako kao i koža oko nje. Ako možete reći (dodir) gdje tetovaža počinje i završava ili ako se osjećate nepravilnosti kože, trebate malo pričekati.

Caveat

Ponekad tetovaža može ostati neznatno podignuta sve do nekoliko mjeseci. To može biti vrlo frustrirajuće i fizički neudobno za nositelja jer je potrebno tako dugo da se ozdravi i osjetit će svrbež. U tom slučaju, ako je tetovaža potpuno potpuno izliječena, bez otvorenih čireva ili škaka, električni britva je vaš najbolji izbor. U ovom trenutku čak možete upotrijebiti i sredstvo za uklanjanje kemijske dlake, ali svakako ostavite to samo za minimum vrijeme potrebno za uklanjanje neželjenih dlaka. Također, ako odlučite koristiti blade britva, vježbajte krajnje oprez.

Vaša tetovaža je toliko blizu da je uspješno izliječena u ovom trenutku, posljednja stvar koju želite učiniti sada je otvoriti.

 

 

No Replies to "Kada je u redu da se brije preko svoje nove tetovaže"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    6 + 3 =