Noxzema: Klasična čistilna krema naredi vrnitev

Bilo je smrdljivo. Ni bilo prijetno uporabljati. Bila je kobaltova modra steklena posoda, polna debelejšega belega smetane, ki bi lahko oči postregla z vodo. Bilo je vse bes in verjetno v vseh gospodinjstvih v Ameriki.

Je Noxzema še vedno na izdelek za krasen, gladko kožo? 

Vintage Noxzema jars





Letala Noxzema skozi leta.
Fotografija: ljubezen Noxzema

Odraščanje, spominjam se, da je bila v kopalnici vedno kozarec hladne smetane Noxzema. Kadarkoli sem dobil mozolj, ponavadi na mojem čelu (zahvaljujoč mastnim laseh, sem se trudil, da bi moje ščetke ležale ravno), vse kar sem moral storiti je, da čez noč prenesejo točko Noxzema na mozolj in zjutraj je bilo izginil!

02
od 07

Moja prva maska ​​za obraz

Noxzema 100th birthday cake





Kaj bi lahko bilo bolje kot kozarec Noxzema? Noxzema kozarec iz torte !.
Foto: Gerrie Summers

Noxzema je bila verjetno tudi moja prva maska ​​za obraz. Ponoči sem dal vse čez obraz. Prestrašil je mojega brata. Mislim, da je dejansko kričal. Zgledal sem kot zombi. Ampak sem pripravil precej čuden vonj (evkaliptus in mentol) in Noč živih mrtvih videz in potrpežljivo čakal, da se posuši (ja, pustim, da se posuši in sedim čez noc obraza), ker sem se zbudil, ga speril in lepo in gladko kožo zjutraj.

03
od 07

Odpornost proti sončenju

Vintage Noxema jar





Stara kozarec Noxzema kožne kreme "Brezmadežna".
Fotografija: ljubezen Noxzema

Noxzema je bila razvita leta 1914. Dr. George A. Bunting je bila vedno izumljena kot izumitelj, a nedavno v Marylandu Francis J. Townsend je bil imenovan kot originator. Townsend bi predpisal svojo formulo, imenovano Townsend R 22, za turiste, ki obiščejo Ocean City, Maryland za zdravljenje opeklin. V poskusu, da bi razširil svoj trg, je dala formulo za svoj balzam za Bunting, ki je nato tržil lastno "Dr Bunting's Sunburn Remedy". Pripravili so ga z mentolom, kaforo in oljami evkaliptusa, da bi olajšali bolečino v ožjem in vneto kožo. 

Dr. Bunting's Sunburn Remedy je bil koristen tudi za srbečo kožo - in očitno za določeno pogostost kože. Kot je povedala ena zgodba, je stranka trdila, da je smetana "izkopala" svoj ekcem, ki je pomagal pri novem imenu: Noxzema. Ime je bilo pametna kombinacija No-x-zema (Brez ekcemov) ali pa je bilo morda namerno napačno predstavljeno kot igra po strankahih besedah ​​-udarci-zema. Mogoče je bilo oboje. Kaj ni v sporu, je, da je Bunting to preprosto smetano v zgodbo o uspehu kozmetike.

04
od 07

Feel It Heal

Vintage Noxzema jar





Noxzema "Greaseless" in "Medicated" Skin Cream.
Fotografija: ljubezen Noxzema

Poleg mentolov, kafra in eukaliptusovih olj, so ostale sestavine v prvotni formuli vključevale karbolno kislino, olje grenade in apneno vodo.  

Carbolic acid (imenovana tudi fenol karbolna kislina ali preprosto fenol) izdelujemo iz destilacije premogovega katrana. Je protimikrobna, zato je bila uporabljena kot antiseptik in konzervans, zlasti v milah. Deluje tudi kot piling in odstranjuje odmrle kožne celice. (Še danes se uporablja za globoke kemične lupine.) Obstaja nekaj skrbi za to sestavino, čeprav. Ugotovljeno je bilo, da zaužitje karbolične kisline povzroči paralizo, konvulzije in respiratorno odpoved, vendar se tudi domneva, da lahko povzroči smrtno zastrupitev s absorpcijo kože.

Olje iz govejega mesa je tudi antiseptik in ima protimikrobne lastnosti. Uporablja se za izboljšanje kože, gube, aken in pomlajevanja kože. (Opomba: nerazredčen povzroča težave s kožo.)

Vodna voda, citronska kislina, ki se znebi mrtvih kožnih celic, je stresna, ki zožuje pore, hkrati pa zavira rast bakterij, ki povzročajo akne, in osvetljuje polt.

05
od 07

Hladno jedro

Star Noxzema jar





Vintage kozarec Noxzema v višini 25 centimetrov.
Fotografija: ljubezen Noxzema

Camphor se naredi z destilacijo lubja in lesa kampera ali kemično sintetizira. To je sestavina, ki jo pogosto najdemo v izdelkih za hladne rane, ugrize insektov in manjših opeklin kože, da zmanjšamo bolečine in srbenje. Odobreno za uporabo na koži je odobreno za uporabo na koži, da bi olajšali srbenje ali draženje, vendar le, če FDA meni, da je varna količina, ki je med 3-11% koncentracij. Uporablja se nerazredčeno ali v višjih koncentracijah povzroča draženje in celo zastrupitev in morebitno poškodbo jeter.

Mentol izhaja iz rastline poprove mete ali evkaliptusa ali sintetično izdelane. To se pogosto uporablja v kreme za sončenje za lajšanje bolečin. Prav tako izboljša pretok krvi, ki se pri uporabi v balzah za ustnice in sijaj zagotavlja plimovanje. Podobno kot kafra stimulira živčne konce, kar daje koži občutek, da se ohladi.

Eukaliptus ima tudi antiseptične in protibakterijske lastnosti ter deluje kot germicid in se uporablja na kosih, ranah, okužbah, draženju in opeklinah. Sprva je bila verjetno uporabljena v formuli za zmanjšanje bolečine pred opeklinami. Eukaliptus vsebuje mentol in podoben kafor, ima občutek hlajenja na koži.

Razumljivo je, zakaj je bilo tako priljubljeno kot sredstvo proti sončenju. Kot se izkaže, to ni bila edina korist.

06
od 07

Kompleksna hladna krema

Vintage Noxzema





Noxzema vintage boudoir velikosti jar.
Fotografija: ljubezen Noxzema

V 50. letih prejšnjega stoletja se je Noxzema začela tržiti kot čistilo za obraz in hladno kremo. To se je zgodilo, zgodba gre, potem ko je sekretar podjetja opazil, kako lepo je naredila njen videz polt. Še dolgo ni bilo Noxzema gospodinjsko ime.

Ali resnično izklopi ekcem?

Kamphor naj bi bil dobra sestavina za ekcem in akne, ker zmanjšuje pordelost in draženje. Ima hladilni občutek, saj spodbuja živčne konce, ki olajšujejo bolečine in srbenje. Njegova uporaba za ekcem je sporna. Kafla in mentol, čeprav hlajenje, lahko povzročita suhost in dražijo kožo nekaterih posameznikov. Proizvajalec navaja, da izdelek ni bil preizkušen kot zdravljenje ekcema in tega ne zahteva.

Ali je Noxzema dobro za akne?

Eukaliptus v Noxzemi pomaga očistiti pore in ima adstrigentne lastnosti, da zdravi akne in posuši mozolje. Camphor se uporablja v ajurvedski medicini za zdravljenje aken in mozoljev zaradi svojih protivnetnih lastnosti.  

Obstajajo vprašanja o varnosti nekaterih sestavin v izdelkih Noxzema. Kamphor lahko pri nekaterih posameznikih pri stalni uporabi povzroči draženje in dermatitis. Obstajajo tudi druge sestavine, za katere se domneva, da so rakotvorne (kot je amonijev hidroksid, regulator pH, ki nevtralizira kisline v izdelku.) Propilenglikol, ki deluje kot humektant, privlači vodo na kožo, se šteje za dražilno. Vse te sestavine so v nizkih koncentracijah, ki jih FDA skrbi za varno.

Kot vsi izdelki, morate prekiniti uporabo, če draži kožo ali imate slabo reakcijo. Zdravilo Noxzema se verjetno ne bi smelo uporabljati na lomljeni, vnetljivi ali zelo reaktivni koži, da je na varni strani.

07
od 07

Še vedno klasična

Noxzema products





Moderna Noxzema linija za nego kože.
Foto: Noxzema

Nove formule vsebujejo laneno olje, sestavina, ki se uporablja za zdravljenje kože in pomirja kožo, za zdravljenje ekcemov, aken in drugih kožnih stanj.  

Zdravilo Noxzema vsebuje tudi sojino olje, ki vsebuje linolno kislino (maščobno kislino) in ferulno kislino (rastlinski antioksidant) za zaščito kože pred UV-izpostavljenostjo soncu in za preprečevanje gub in prezgodnje staranje. Navadna krema za kožo se zdi boljša za mastno ali kožno nagnjeno kožo. Tisti, ki imajo suho in občutljivo kožo, lahko ugotovijo, da kožo dodatno osušijo.

Že v preteklih letih so bile spremembe izdelkov Noxzema. Trenutno obstajajo Classic Clean izdelke, ki vključujejo kozarec, ki vsebuje formulo v bližini prvotne čistilne kreme, globoko čiščenje smetane v steklenici s črpalko in vlažilno čistilno kremo, kot tudi Ultimate Clean linije, ki vključuje, ne preseneča, protibražne piling in protibražne blazinice.

Ampak ni nič podobnega izvirniku.

No Replies to "Noxzema: Klasična čistilna krema naredi vrnitev"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 1 = 5