Noxzema: Klasik Temizleme Kremi Bir Geri Dönüş Yapar

Kokuyordu. Kullanması hoş değildi. Gözlerinizi sulandırabilecek koyu beyaz kremalı bir kobalt mavisi cam kavanozdu. Amerika’daki her hane ve muhtemelen her evde.

Noxzema hala muhteşem, pürüzsüz bir cilt için ürün? 

bağbozumu Noxzema jars





Yıllar boyunca Noxzema Kavanozları.
Fotoğraf: Noxzema'nın izniyle

Büyüdüğümde, banyoda her zaman bir Noxzema kremi kavanozunun olduğunu hatırlıyorum. Ne zaman bir sivilce, genellikle alnımda (düz saç pomatları sayesinde benim düzlüklerimi düz bir şekilde döşemeye çalışırdım) yapmam gereken tek şey yapmak zorunda kaldım. Noxzema'nın bir ucunu gece boyunca sivilce üzerine koymaktı. gitmiş!

02
07

İlk Yüz Maskem

Noxzema 100th birthday cake





Noxzema'nın bir kavanozundan daha iyi ne olabilir? Noxzema kavanozu pastadan yapılmış!
Fotoğraf: Gerrie Summers

Noxzema muhtemelen ilk yüz maskemdi. Bütün gece yüzüme koyardım. Küçük kardeşimi korkuttu. Sanırım çığlık atmış olabilir. Bir zombiye benzedim. Ama ben oldukça tuhaf bir koku (okaliptüs ve mentol) ve Yaşayan Ölülerin Gecesi görünüm ve sabırla beklemek için bekledi (evet, kurumaya bırakın ve gece boyunca oturun), çünkü uyanırdım, durulayın ve sabah pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olurdum.

03
07

Bir Güneş Yanığı Çözümü

bağbozumu Noxema jar





"Greaseless" Noxzema Cilt Kremi eski bir kavanoz.
Fotoğraf: Noxzema'nın izniyle

Noxzema 1914 yılında geliştirildi. George A. Bunting her zaman mucit olarak kabul edildi, ama daha yakın zamanda Maryland druggist Francis J. Townsend orijinatör olarak adlandırılmıştır. Townsend, "Townsend R 22" adlı formülünü güneş yanığı tedavisi için Ocean City, Maryland'i ziyaret eden turistlere reçete ederdi. Pazarını genişletme girişiminde, daha sonra kendi “Dr. Bunting'in Güneş Yanığı Çözümü” nü pazarlayan Bunting'e olan balsamının formülünü verdi. Güneş yanığı ağrılarını ve iltihaplı cildi rahatlatmak için mentol, kafur ve okaliptüs yağları ile formüle edilmiştir.. 

Bunting’in Güneş Yanığı Çözeltisi aynı zamanda kaşıntılı bir cilt için de faydalıydı ve görünüşte belli bir cilt rahatsızlığı için. Bir hikâyenin sahip olduğu gibi, bir müşteri kreminin egzamaya “karıştığını” iddia etti - ki bu da yeni bir isim yazmasına yardımcı oldu: Noxzema: İsim, No-x-zema'nın akıllıca bir birleşimi idi.Egzama yok ya da müşterinin sözleriyle bir oyun olarak bilerek yanlış anlaşılmış olabilirdi.darbelere-ZEMA. Belki ikindi. Anlaşmazlık içinde olmayan, Bunting bu basit kremi bir kozmetik başarı öyküsüne dönüştürdü..

04
07

Hissedin Heal

bağbozumu Noxzema jar





Noxzema "Greaseless" ve "İlaçlı" Cilt Kremi.
Fotoğraf: Noxzema'nın izniyle

Mentol, kafur ve okaliptüs yağlarına ek olarak, orijinal formülde bulunan diğer maddeler arasında karbolik asit, karanfil yağı ve kireç suyu bulunmaktadır..  

Karbolik asit (aynı zamanda fenol karbolik asit veya sadece fenol denir) kömür katranı damıtma yapılır. Antimikrobiyaldir, bu nedenle özellikle sabunlarda antiseptik ve koruyucu olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda bir exfoliant işlevi görür ve ölü deri hücrelerini temizler. (Bugün hala derin kimyasal peelingler için kullanılıyor.) Bununla birlikte, bu bileşenle ilgili bazı endişeler var. Karbolik asidin sindirilmesinin felç, konvülziyon ve solunum yetmezliğine neden olduğu ancak deri emilimi yoluyla ölümcül zehirlenmeye yol açabileceği de düşünülmüştür..

Karanfil yağı ayrıca antiseptik ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Sarkma cildini, kırışıklıkları, akneyi ve cilt gençleşmesini iyileştirmek için kullanılır. (Not: sulandırılmamış cilt sorunlarına neden olur.)

Limon suyu, Ölü cilt hücrelerinden kurtulan bir sitrik asit, gözenekleri sıkılaştıran, aynı zamanda akneye neden olan bakterilerin büyümesini engelleyen ve cildi aydınlatan bir büzücüdür..

05
07

Soğutma çekirdek

Eski Noxzema jar





Noxzema'nın 25 sentlik bir kavanozu.
Fotoğraf: Noxzema'nın izniyle

kâfur kafur ağacının kabuğu ve ahşabının damıtılmasıyla veya kimyasal olarak sentezlenerek yapılır. Ağrı ve kaşıntıyı azaltmak için genellikle soğuk yaralar, böcek ısırıkları ve hafif cilt yanıklarında bulunan bir maddedir. Ciltte, kaşıntı veya tahrişin hafifletilmesine yardımcı olmak için FDA onaylıdır, ancak sadece FDA'nın% 3 - 11 arasındaki konsantrasyonlarda güvenli bir miktar olduğunu düşünmektedir. Sulandırılmamış veya daha yüksek konsantrasyonlarda kullanıldığında, tahrişe, hatta zehirlenmeye ve potansiyel karaciğer hasarına neden olur..

Mentol nane veya okaliptüs bitkilerinden elde edilir veya sentetik olarak yapılır. Ağrıları rahatlatmak için genellikle ağrının giderilmesinde kullanılır. Aynı zamanda dudak balsamında ve glosseslerde kullanıldığında bir tüylenme etkisi veren kan akışını da geliştirir. Kafur gibi, cildi sinirlendirdiği sinir uçlarını uyarır..

Okaliptüs ayrıca antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir ve bir mikrop öldürücü olarak işlev görür ve kesikler, yaralar, enfeksiyonlar, tahrişler ve yanıklarda kullanılır. Başlangıçta, muhtemelen güneş yanığından gelen ağrıyı azaltmak için formülde kullanıldı. Okaliptüs mentol ve benzeri kafur içerir, cilt üzerinde bir soğuma hissi vardır.

Bir güneş yanığı ilacı olarak neden bu kadar popüler olduğu anlaşılabilir bir durum. Sonuç olarak, bu tek fayda değildi.

06
07

Cilt Kremi

bağbozumu Noxzema





Noxzema bağbozumu boudoir boy kavanoz.
Fotoğraf: Noxzema'nın izniyle

1950'lerde Noxzema cilt temizleyici ve soğuk krem ​​olarak pazarlanmaya başladı. Bu, bir şirket sekreterinin, onun ten renginin ne kadar güzel olduğunu fark etmesinin ardından, hikaye gerçekleşti. Noxzema'nın bir hane adı olması çok uzun sürmedi..

Gerçekten Egzama Knock mu?

Kafur ekzema ve sivilce için iyi bir bileşen olduğu düşünülür, çünkü kızarıklık ve tahriş azaltır. Ağrı ve kaşıntı hislerini hafifleten sinir uçlarını harekete geçirdiği için bir soğutma duyusuna sahiptir. Egzama için kullanımı tartışmalıdır. Hem kafur hem de mentol, soğutma olsa da, kuruluğa neden olabilir ve bazı kişilerin cildini tahriş edebilir. Üretici, ürünün egzama tedavisi olarak test edilmediğini ve bu iddiayı iddia etmediğini belirtiyor..

Noxzema sivilce için iyi mi?

Noxzema'daki okaliptüs gözenekleri temizlemeye yardımcı olur ve sivilce ve sivilce iyileştirmek için büzücü özelliklere sahiptir. Kafur, anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı akne ve sivilceleri tedavi etmek için Ayurveda tıbbında kullanılır..  

Noxzema ürünlerinde bazı bileşenlerin güvenliği hakkında sorular var. Kafur sürekli kullanımı olan bazı bireylerde tahrişe ve dermatite neden olabilir. Yüksek konsantrasyonlarda karsinojenik olduğuna inanılan başka bileşenler de vardır (amonyum hidroksit, bir üründe asitliği nötralize eden bir pH ayarlayıcıdır.) Hümektan olarak hareket eden ve cilde su çeken propilen glikol, tahriş edici olarak kabul edilir. Bu bileşenlerin hepsi FDA tarafından güvenli kabul edilen düşük konsantrasyonlardadır..

Cildinizi tahriş ederse ya da kötü bir reaksiyon geçirirseniz, tüm ürünleri kullanmayın. Güvenli tarafta olmak için, Noxzema muhtemelen kırık, iltihaplı veya yüksek derecede reaktif cilde uygulanmamalıdır..

07
07

Hala Klasik

Noxzema products





Modern Noxzema cilt bakım hattı.
Fotoğraf: Noxzema

Daha yeni formüller içerir Keten tohumu yağı, egzama, akne ve diğer cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için cilt iyileştirme ve cilt yatıştırıcıları için kullanılan bir bileşen.  

Noxzema ayrıca içerir soya fasulyesi yağı, UV güneşe maruz kalmadan cildi korumak ve kırışıklıkları ve erken yaşlanmayı önlemek için linoleik asit (bir yağ asidi) ve ferulik asit (bitki bazlı bir antioksidan) içerir. Düz cilt kremi, yağlı veya akne eğilimli ciltler için daha iyi görünüyor. Kuru ve hassas ciltler, cildin daha fazla kurumasını sağlayabilir..

Yıllar boyunca Noxzema ürünleri varyasyonları olmuştur. Şu anda Klasik Temizlik Orijinal temizleme kremine yakın bir formül, bir kavanozda derin temizleme kremi ve nemlendirici bir temizleme kremi içeren bir kavanoz içeren ürünler Nihai Temiz içeren satır, sürpriz değil, leke önleyici bir fırçalayın ve leke önleyici pedleri.

Ama orijinal gibi bir şey yok.

No Replies to "Noxzema: Klasik Temizleme Kremi Bir Geri Dönüş Yapar"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    97 − = 95