Mitovi o njezi kože razotkriveni su – insightyv.com

Mitovi o njezi kože razotkriveni su

01
od 13

Možete li koristiti losion za tijelo na licu?


Možete li koristiti losion za tijelo na licu ?.
Dan Dalton za Getty

Jeste li spremni izazvati najveće mitove o ljepoti vani u vezi s njegu kože? Može li čokolada izazvati akne? Da li brijanje vaše kose za tijelo čini da raste natrag grublje? Znaš, sve ono što ti je tvoja mama rekla da može biti istina.

Počnimo s losionom za tijelo. To je mit da ga ne biste trebali koristiti na licu?

Ispada da dok možete koristiti hidratantnu krevet za lice na tijelu, ne biste trebali koristiti losion za tijelo na licu, osim ako vam je potrebna na stisku i sve što imate u kući je losion za tijelo.

Losion formuliran za tijelo može biti sušenje ili može nadražiti osjetljivu kožu na vašem licu. Koža vašeg tijela je deblja i teža od kože na vašem licu, tako da tvrtke mogu pobjeći stavljanjem mirisa i jeftinijih sastojaka u losion za tijelo.

02
od 13

Uzrokuje čokoladu acne?


Može li čokolada izazvati akne ?.
Medioimages / Photodisc

Jedan od najvećih mitova o ljepoti jest da čokolada (i pržena hrana) mogu izazvati akne. Opsežna istraživanja pokazuju da ovo jednostavno nije točno. Možda je to mljekara u mliječnoj čokoladi koja može pogoršati akne, prema Debra Jaliman, M.D., autoru “Pravila kože: Trgovačke tajne iz vrhunskog dermatologa iz New Yorka” (kupite ga od Amazona).

“Ne znamo zašto, ali sve mliječni proizvodi stvarno flare akne”, rekao je Jaliman u članku sadržanu na web stranici Glo. U članku se navodi da je junk food (misli donuts, pizza i čips) također može uzrokovati akne flare-up. “Visoka glikemijska hrana povećava razinu inzulina koja utječe na kožu poput druge velike promjene razine hormona: PMS”, rekao je Jaliman.

Bottom line: ako već imate problema s bubuljicama, pokušajte održavati zdrave prehrane i imajte na umu da su hormoni, prekomjerne uljne žlijezde, nasljednost i mrtve stanice kože koje se pružaju u pore kože glavni uzroci akni, prema Acne Resourceu Centar.

03
od 13

Mit ili čin: su organski ili prirodni proizvodi bolji za kožu?

Domino Magazine

Ne uvijek. Dok su organska hrana dobra za vaše tijelo, nema dovoljno dokaza da su organski proizvodi za ljepotu bolji za vašu kožu. U stvari, mnogi organski proizvodi za njegu kože imaju kratki rok trajanja i mogu oštetiti kožu ako je proizvod istekao. Drugi organski proizvodi su napravljeni od plodova koji mogu nadražiti kožu, drugi proizvodi mogu uzrokovati alergije.

Industrija još nije ispravno regulirana pa pažljivo pročitajte oznake. Boca označena “organskim” mora sadržavati 95 posto organskih sastojaka, no one označene “prirodnim” ili “načinjene organskim sastojcima” mogu sadržavati loše stvari. Učinite svoje istraživanje i pronađite tvrtke koje doista čine nevjerojatan posao izrade proizvoda koji su doista eko-friendly.

To je rekao, ja sam veliki vjernik u korištenju proizvoda koji nisu testirani na životinjama i koji su ekološki prihvatljivi. Učinio sam mnogo istraživanja kako bih pronašao proizvode za koje se možete dobro osjećati u kupnji i popis ih u 10 najboljih organskih proizvoda za vašu kožu.

04
od 13

Ukoliko je predodžba svjetlija od tvoje kože?

PriceGrabber

Nemojte kupovati zamrzivač koji je u sjeni ili dva lakši od tonusa kože ili vam se može nalaziti kao rakun. Da biste pravilno skrivali tamne krugove, odaberite korektor koji je žutom bojom, a još bolje, isprobajte zakrivače na Sephoru ili trgovcu robne kuće gdje možete testirati pogon proizvoda na tamnim krugovima prije nego što kupite. (Preskoči i zapešća).

05
od 13

Ima li kosu za kosu na nogama??

Stockbyte / Getty slika

Ne mogu vam reći koliko puta sam tijekom godina čuo da majka kaže svojoj kćeri: “Nemojte početi brijati noge ili će se kosa vratiti debelom!” Čini se da je to izgovor majkama da svoje kćeri odlože odrastanje za malo, ali istina je da kosa ne raste natrag kada je brijate.

To se jednostavno čini tako, jer kad obrišete kosu, u načelu je to rezanje na najgušćim dijelovima. Kada se ponovno vrati, može se osjećati grubo. Ali nema brige, dlačice na našim tijelima neprestano padaju i dobivaju zamjenu, a nova kosa će rasti s točkom i ponovno osjetiti sve pokoje.

Sve što znam o brijanju, uključeno sam u ovaj sveobuhvatni članak, Top 10 savjeta za brijanje.

06
od 13

Je li nenamjerno koristiti njegovu britvu??

Getty Images

Nisi deodorant, je li loše koristiti njegovu? I je li to nesanitarno koristiti mušku britvu? Ako ste pitali svog rođaka Cat, odgovor bi bio da. Negdje je pročitao kako je nehigijenski dijeliti britve i deodorant. Ali činjenica je da možete ići naprijed i napadati njegov kabinet za kupaonicu ako ste u prstima.

Antiperspiranti i deodorani sadrže iste sastojke za muškarce i žene, razlika je u mirisu. Ako vam ne smeta da mirisate poput borove šume, prijeđite prstom.

Što se tiče njegovog korištenog britva, općenito je bolje koristiti vašu vlastitu, jer glupo britvo može uzrokovati oštećenja. U prstima, idi naprijed i posudite njegovu britvu; neće ti dati bolest (oprosti rođak Cat).

Ostale stvari koje treba razmotriti o svojim proizvodima: Kreme za brijanje žene obično su teže, ali nema razloga da ne koristite muškarca jeftinije krema za brijanje kako biste brijale noge. Što se tiče čišćenja formuliranih za njega? To su u redu za vas, ali mnogi su stvoreni za pripremu kože za brijanje i ti sastojci mogu isušiti vašu kožu.

Sada biste trebali koristiti svoju četkicu za zube četkicom? Pa, ja ću ostaviti tu odluku. Uostalom, poljubiš tog tipa.

07
od 13

Mit ili čin? Najbolji način da se Spritz parfem: Prvo prskajte, a zatim hodajte u maglu

Jeffrey Hamilton // Getty Images

Godinama sam raspršio parfem u zrak, a zatim sam prolazio kroz njega, misleći da je to najbolji način da se mirisne bez mirisa poput parfema u Nordstromovom.

Na taj način funkcionira samo ako je netko goli. Pješačenje u magli znači da obično prevlačite odjeću mirisom, a ne vas; plus, parfem može zamrznuti tkaninu i prskati parfem u zrak znači da vam nedostaje mnogo toga jer isparava prije nego što vas udari. Budući da je miris formuliran da radi s toplinom vašeg tijela, najbolje je primijeniti parfem na impulsne točke: zapešća, leđa koljena, bazu grla i samo iza ušnih vrhova.

Dodatni savjet: Nemojte trljati zglobove, to može razbiti molekularnu strukturu parfema. Pročitajte više u Kako i gdje se nanositi parfem da bi se trajala dulje.

08
od 13

Mit ili čin? Nikada, nikad ne preklopite iznad obrva

Steve Mason // Getty Images

Ovo je kontroverzna tema. Iako ne mogu podnijeti taj mit o ljepoti, jer širom svijeta žene su šećući s neurednim obrvama jer čitaju negdje gdje se nikad ne bi trebalo nikad, ne pomičući iznad čela, mnogi stručnjaci za ljepotu ne slažu sa mnom. Neki idu toliko daleko da savjetuju mladim ženama da nikada ne dodiruju obrve da ne bi završili u svojim pedesetima s prugama za obrve.

Trenutno su u bocama pune i obrve. I da, pušenje može dovesti do trajnog gubitka kose gdje su nekoć bile.

Savjetujem da se ugurati ispod i iznad. Očistite i nevidljivost između obrva. Još bolje, platite stručnjaku za tweeze, vosak ili navijte obrve i zatim koristite “kartu” koju ste postavili za održavanje obrva par tjedana prije nego što ste se vratili natrag.

09
od 13

Ona je tvoja šminka, Jeste li obvezni kupiti sve??

Nina Frenkel // Getty Images

Jedan od mojih kućnih ljubimaca o robnim kućama je šutnja koja se događa na šalterima šminke. Jedva da mogu proći kroz Henri Bendel na Petoj aveniji bez da se više puta uhvatim na putu do drugog kata. Prodavačima zaraditi novac na proizvode koje prodaju, pa ako me nabave i daju mi ​​slobodan savjet, moram li kupiti?

Niste dužni platiti ako sjesti za kratkotrajnu šminku s prodavačem. A vi niste obvezni kupiti bilo što ako plaćate za šminku. Međutim, od vas se očekuje da kupite nešto ako ste rezervirali kozmetički savjet koji je besplatan i bili ste zadovoljni rezultatima.

Razmotrite koliko ste prodavača proveli. Ako ste zatražili konzultacije i uložili puno vremena na postavljanje pitanja, trebali biste razmisliti o kupnji nešto kao ljubaznošću. Ali, ako vas je oplodila da isprobate vrećicu ili ruž za usne, a ti se to nije svidjelo, zahvalite joj i krenite dalje.

Pročitajte više o tome kako ne biste dobili ripped off na Kozmetika Counter.

10
od 13

Mit ili čin: Baldness je nasljedna od mamine strane obitelji

Digital Vision // Getty Images

Godinama sam se trljao po leđima jer sam imao tatu s punom glavom kose. Mislio sam da bi moji sinovi (ako bih ih imali) naslijedili svoje dobre gene. Vjerujte mi, u mojoj obitelji ima dosta loših gena (rak, srčana bolest, dijabetes maloljetnika, Alzheimerova bolest!), Pa sam se bavio punom glavom kose. Ali ispada da je cjelokupna ideja ćelavosti koja dolazi od majke samo mit.

Da, ćelavost je naslijeđena, ali to je mješavina gena oba roditelja. I samo zato što je netko u obitelji ćelav ne znači da će svaki klinac imati. Moj muž briše glavu jer je proćelav. Njegov otac je ćelav. Ali on ima dvije braće, a jedan je proćelav, a drugi nije. Idite na lik.

11
od 13

Možete li spriječiti strija s losionom?

Nancy Ney // Getty Images

Ne baš. Iako sam razgovarao s mnogim ženama koje se zaklinjem određenim losionima ili uljima kako bi se spriječilo strijama, istina je da su strijama uzrokovane brzom dobitkom težine ili gubitkom težine.

Neke žene ne dobivaju strija jer im koža dobro reagira na ekspanziju. Drugi dobivaju strije, jer genetski, njihova koža ne. Ako vaša majka ima strija od trudnoća ili imate strija od razdoblja rasta u mladosti, onda je vjerojatno da ćete ih dobiti od trudnoće bez obzira na količinu ulja ili losiona koju svakodnevno trljate na trbuhu. Hvala mama.

Losioni ne smanjuju svrbež koji dolazi od brze ekspanzije kože, pa idite naprijed i trljajte ga na trbuh ako se osjećate dobro.

12
od 13

Oni problemi s kožom su zato što ne pranje vaše kože dovoljno, točno?


Jeste li pranje lica dovoljno ?.
Lifesize za Getty Images

Pogrešno. Nemate akne ili rosacee ili ožiljke od prištića ili čak ni mitesera jer morate više oprati kožu. Zapravo, prekomjerno čišćenje kože može biti ono što uzrokuje vaš problem na prvom mjestu. Razumljivo je da ljudi misle da su njihovi prištići ili miteseri uzrokovani prljavim pore, a oni osjećaju da je potrebno boriti se protiv toga s puno čišćenja, pilinga i prekomjernih acne lijekova. Istina je da je akne uzrokovane bakterijama, a zapravo možete pogoršati problem prekomjernim čišćenjem kože.

Dodatne savjete potražite u znakovima koji očistite vašu kožu.

13
od 13

8 Čaše vode: Je li to potrebno za dobru kožu?

treba-li-piti-8-naočale-of-water.jpg

Digital Vision za Gettyove slike

Pijenje 8 čaša vode dnevno održava vašu kožu vlažnom?

Ne. Unatoč tome što su ovo godine bubnjale u naše glave, znanost i studije pokazuju da to nije istina.

Međutim, to ne znači da pijenje puno vode dnevno nije dobro za vas. To je, naravno, dobro za vaše unutrašnjosti, čuvanje vas hidratiziran i daleko od slatkih bezalkoholnih pića koje su pune praznih kalorija i previše šećera.

Ali tvoja koža? Ne tako puno.

Najudaljeniji sloj kože ne apsorbira vodu jer se sastoji od mrtvih stanica kože. Razina vlage kože nije određena unutarnjim čimbenicima, već vanjskim, poput hladnoće ili vrućeg zraka, suhe topline i broja plinskih žlijezda koje imate.  

Ako želite hidratizirati vašu kožu, ljuštiti je jednom tjedno pilingom od šećera i ulja, a zatim nanesite bogatu hidratantnu kremu dok je koža još vlažna.

No Replies to "Mitovi o njezi kože razotkriveni su"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.