Je Retin-a tajna mladenačke kože? | insightyv.com

Je Retin-a tajna mladenačke kože?

Je Retin-a tajna mladenačke kože?

Prije nekoliko godina, prijatelj mi je rekao kako su ona i njezina majka otkrili tajnu protiv starenja – Retin-A. “Zašto bi uopće koristili te stvari? Imate besprijekornu kožu!” Rekao sam joj. Uvijek sam razmišljao o Retin-A kao nešto što se nalazi samo u ormarićima ormarića malih tinejdžera. “Dušo”, rekla je, povukavši cigaretu “Ovo je zašto imam besprijekornu kožu.”

Moj prijatelj je bio oko nekoliko godina stariji od mene – u svojoj sredini 30-ih – i ona nije bila prva besprijekorna koža žena ću upoznati čiji je dermatolog propisao retin-a (ili tretoinin) kao način borbe u redu linija i bora.

Sada kad sam u poslovanju ljepote i njege kože, učinio sam mnogo istraživanja o proizvodima protiv starenja i što sam pronašao je da dermatolozi slažu oko jedne stvari: jedini anti-ager na tržištu koji je dokazano da i dalje reduciraju fine linije i bore je tretinoin, derivat vitamina A.

Iako je Retin-A bio prvi i najpoznatiji vitamin A derivat koji se koristi za suzbijanje starenja, od ostalih su se pojavili i drugi vitamini A, uključujući Tazorac, Renova i Differin. Mnogi lijekovi bez recepta koji sadrže niže doze vitamina A također su pogodili tržište. Dok Retin-A ostaje lijek za liječenje akni, svi ti novi proizvodi stvoreni su posebno za borbu protiv bora.

Tajna mladima: kolagen

Kolagen je ključ za zdravu kožu koja teži dobi. Promjena pH razine kože uzrokovana samo nekoliko primjena vitamina A kao što je Retin-A može pomoći u stvaranju kolagena.

“Kolagen je strukturna vlakna kože”, rekao je dermatolog Dennis Gross u O Magazinu. “Kako se starimo, razbija se, stvarajući linije i velike pore”.

Najbolji način za sprečavanje kolagena da izbjegne kolagen je izbjegavanje sunca po svaku cijenu. Dermatolozi upozoravaju da do 90% bora, tamnih mrlja i oštećenja sunca uzrokuje izlaganje suncu.

Zato uvijek propovijedaju uporabu krema za sunčanje. Međutim, ako je oštećenje učinjeno, možete pokušati nadoknaditi prekrasnu kožu koju ste imali.

Vitamin A

Vitamin A stvarno smanjuje bore, možda bolje od bilo koje druge vrste kožnih proizvoda. Možete koristiti receptore retinoide ili retinoide koji se ne toliko snažno koriste kao inačice receptora.

Zamolite svog liječnika da odredi recept za Retin-A, Renova ili Retin-A Micro (Retin-A se može kupiti preko counter-a u Meksiku, Kanadi i nekim europskim zemljama pa ako živite ili posjete tamo, ne trebaju recept). Oni sadrže tretinoin, koji je dokazano učinkovitiji na finim linijama i bore nego retinol, koji se nalazi u većini OTC proizvoda.

Postoje neki retinoli koji su manje od oštećenja na koži (u stvari, moj dermatolog je preporučio da koristim OTC umjesto uobičajenog Retin-a). Istražio sam najbolje OTC retinole i došao sam s ovim fantastičnim popisom, Best Over-the-Counter Retinol Proizvodi.

Imajte na umu da ne biste izlagali kožu suncu kada koristite retinoide ili retinole. Želite prikriti krema za sunčanje i šešir. Vitamin A čini kožu vrlo osjetljivom na oštećenje kože.

Tretinoin treba izbjegavati ako ste trudni ili pokušavate zatrudnjeti, jer bi to moglo uzrokovati oštećenja rađanja. Također, polako počnite s ovim proizvodom, koji u početku može uzrokovati crvenilo, piling i ljuštenje. Previše žena odustaje nakon samo par tjedana jer se uznemiruju početni učinci tretinoina. Započnite s upotrebom dvaput tjedno, a zatim polako prijeđite na svaki drugi dan dok se koža ne prilagodi.

Budući da koža može biti nadražena dok je na Retin-A, ako pronađete da je koža postala suha i crvenila, prestanite uzimati svoj tretman za njegu kože i zasiti na ekstra djevičansko maslinovo ulje noću prije nego što odete u krevet. Prema dermatologu Jessica Wu u Harper’s Bazaaru, maslinovo ulje sadrži masne kiseline usporedive s onima koje se nalaze u vašoj koži, tako da čini vrlo nježnu i nevjerojatno hidratantnu kremu.

Vidi Kako koristiti Retin-A i druge retinoide sigurno za detaljnije informacije o retinoidima i kako ih pravilno koristiti.

Briljantnost alfa-hidroksi kiselina

Toliko je njege kože znanost i trebalo mi je godina istraživanja i učenja da shvatim što stvarno funkcionira i što ne kada se radi o onima koji se danas nalaze na tržištu. Jedna buzzword koju sam nastavljao čitati i čuo tijekom moje pretrage bio je “alfa-hidroksi kiseline”. Stručnjaci za ljepotu, stručnjaci za njegu kože i stvarne žene koje su duboko u njihovu njegu kože bore se o njima. Ono što sam želio znati jest da oni stvarno rade. Ispada da to čine.

AHAs su kiseline dobivene od prirodnih proizvoda, uključujući mlijeko, šećerna trska i rajčice. Oni rade kao blaga exfoliant, razbijanje mrtvih stanica kože i pomaže u stvaranju novih stanica prometa. Nećete izbrisati bore ili ih magično učiniti 20 godina mlađima, ali ako se često i ispravno koristi, vaš će ten će se poboljšati, postaje glatko, jasnije i sa manjim miteserima.

Dobivajte puni kolač na alfa-hidroksi kiseline u ovom opsežnom članku: Što su alfa-hidroksi kiseline i kako rade?

Razmislite o dodavanju antioksidacijskog seruma na svoj rutinu

Dok retinoidi i retinol kreme (Retin-A u osnovi), lijepo raditi kako bi se smanjili znakovi starenja, antioksidativni serumi su poput vitamina na koži. Koristi se zajedno, imate nevjerojatnu kožu. 

Budite oprezni o proizvodima koji se nadmašuju

Ljepota industrija je puna buzzwords koji overpromise i pod-dostaviti. Šetnja niz prolaz od bilo koje trgovine drogom i vidjet ćete proizvode obećavajući da se vratite u ruke vremena i okrenuti svoje wrinkly lice line-manje s nekoliko aplikacija.

Ako ta boca kreme od 6 dolara zaista može popraviti vaše smiješne linije, nitko se ne bi smio smijati. Isto vrijedi i za proizvode koji se osloboditi celulita. Molim.

Nabavite cijeli kolač u 8 bušotina za industriju ljepote koja će se paziti.

No Replies to "Je Retin-a tajna mladenačke kože?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 5 = 1