Kada je u redu bojati kosu kod kuće

Kada je u redu bojati kosu kod kuće

Početna boja kose može biti zastrašujuća stvar, ali to nije uvijek loše ili opasno, sve dok ulazite u iskustvo s malo znanja.

Malo obrazovanje o bojama kod kuće

Početna boja kose (također poznata kao boja kose ili boja kutija) može se kupiti u dućanu ljekarne ili popusta. Obično je vrlo jeftin ($ 5.00 - $ 20.00) i dolazi s uputama o tome kako primijeniti boju kod kuće.

Boja je obično lako pomiješati s malo ili nikakvim mjerenjem i dolazi bez mogućnosti izmjene snage.

Sama boja se ne razlikuje od boje koju koriste profesionalci u salonu. Iako je to obično jača formulacija nego boja kose salona, ​​jer boja mora biti dovoljno jaka da radi na bilo kojoj kosi koja odabire boju u trgovini. To znači da je formula jednaka bez obzira koliko su tanke, debele, grube, tamne, svijetle, istaknute, tretirane u boji ili kemijski obrađene vaše kose u vrijeme primjene.

Važno je shvatiti da boja kose na djevojci na kutiji nije točna boja koju će vam kosa ispasti. To je približan i varira ovisno o vašoj prirodnoj boji kose i tonu, stanju vaše kose, ostalim bojama ili kemijskim procesima koji su učinjeni na vašoj kosi u prošlosti, pa čak i temperaturi na kojoj proces boja prolazi na glavi.

Nekoliko savjeta kako zapamtiti prije nego što obojite kosu kod kuće

 • Izaberite privremenu, polutrajnu ili demi-trajnu boju kad god je to moguće tijekom trajnog. To je kao razlika između upotrebe sharpie ili olovke na bijelom zidu. Naravno, možete dobiti sharpie off, na kraju, ali proces je puno teže nego pokušava dobiti olovku off.
 • Boje opisane kao "toplo", "med" ili "zlato" su tople boje. Boje opisane kao "pepela" ili "bež" su hladne boje kose. "Prirodno" ili "neutralno" pravo su usred toplog i hladnog. Većina ljudi odabire neutralne i tople boje preko hladnih boja kose. Topla boja kose ima žute, crvene i narančaste boje. Cool boje imaju zelene i plave podloge. Saznajte više o razumijevanju jezika boje kose ovdje prije nego što odaberete željenu boju.
 • Pročitajte sve upute prije korištenja boje. Onda ih ponovno pročitajte. Nazovite besplatni broj ili posjetite web stranicu navedenu na kutiji ako ste uopće zbunjeni. Na kraju dana, puno je bolje potrošiti dodatnih 10 minuta čitanja kutije nego trošiti tri sata s fiksnom narančastom kosom.
 • Kupite dvije kutije boje ako je kosa duga ili vrlo gusta kako bi se osiguralo da dobijete čak i pokrivenost. Ako ne upotrebljavate drugi okvir, uvijek ga možete vratiti ili ga sljedeći put upotrijebiti. Nanesite proizvod velikodušno kako biste osigurali potpunu pokrivenost.
 • NEMOJTE oprati kosu prije bojanja kose. Prirodna ulja na glavi štite vaše vlasište i štite kosu od oštećenja. Proizvod za kosu je u redu primijeniti boju.
 • Početna boja kose može biti neuredna. Uzmite neke stare ručnike (jer će vjerojatno doći do rušenja), nosite staru košulju za koju ne brinete i pazite na kapanje i izlijevanja. Boja kose će se bojati upravo o onome što dotakne (čak i polu-trajne stvari).

  Kada je u redu bojati kosu kod kuće

  Kada vaše kose bojanje ciljeve zadovoljavaju ove kriterije, dobivate zeleno svjetlo za boju kod kuće:

  • Kada prekrivate malo sive: kad ne želite mijenjati prirodnu boju kose, samo pokrijte sive boje. Međutim, što više sive imate, to će teže postići lijep rezultat boja. Ako imate više od 25% sive boje, razmislite o stručnoj pomoći. Ako imate više od 50% sive kose, boju kod kuće na vlastiti rizik.
  • Kada želite zagrijati ton vaše kose: na primjer, ako se mijenja iz "mišje smeđe" u "medno smeđe" ili od "pepela plavuša" do "zlatnog plavuša". Mijenjajući ton toplom bojom prilično je jednostavno.
  • Kada želite ići malo pomalo tamnije ili lakše: mijenjanje boje jedne do dvije nijanse tamnije ili lakše je prilično sigurna boja za kosu.
  • Kada želite stvarno crvenu kosu: Samo budite sigurni da ne pokušavate otići od srednje smeđe do svijetle plave jagode. Dugo je vaša razina boja kose jednaka, a crvena boja može biti zabavno i sigurno raditi kod kuće. Ponovno, preporučujem da se barem prvi put isprobate polu-trajnu boju, budući da može biti prilično sranje od toga koji ton crvene kose zapravo ispada.

  Kada tražiti stručne savjete

  Stručni stilisti imaju veliko znanje o tonovima boja kose, razinama, i kako ih postići. Učimo svaki mogući scenarij koji može napraviti veliku boju kose i naučiti kako popraviti boju kose koja jednostavno ne ide ispravno. Dok je bojanje kose znanost, to nije točno, pa čak i najsigurnija boja kose može poći u krivu, bez ikakve rime ili razloga za to. U takvim situacijama, preporučujem da se savjetujete s profesionalnim stručnjakom prije nego što riskirate katastrofu boja kose u kući:

  • Puno sive: Kad imate 50% ili više sijede kose, preporučujem profesionalnu uslugu boja kako bi bili sigurni da ćete dobiti jednaku siva pokrivenost i da vaša kosa ne uzme neželjene tonove koji se obično javljaju sa sivom kosom.
  • Velike promjene: Anytime želite napraviti velike promjene u boji kose, preporučljivo je potražiti stručnu pomoć. Prebacivanje iz plave na smeđe može lako stvoriti mahovite zelene ton vaše boje kose. Promjena brave od tamno smeđe do plavuša može biti izravan put do narančaste kose.
  • Izdvajamo i slabe svjetlosti: Anytime izbjeljujete (naglašavate) kosu, riskirajte puno oštećenja, lomova, mrlje i narančaste tonove. Tehnike označavanja i slabosti mogu biti prilično lukav i dugotrajni. Loši rezultati mogu biti vrlo teški i prilično skupe za popravak. Najbolje je napustiti ovu vrstu usluge profesionalcima.
  • Nedavna kirurgija ili značajne promjene u zdravlju: kada je vaše tijelo prošlo stres, operaciju, jake lijekove ili čak trudnoću, vaši su izgledi dobar da vaša boja kose neće biti dobro (ili čak uopće). Samo budite sigurni da svom hairstylistu kažete o nedavnim zdravstvenim promjenama tako da, ako je potrebno, možete napraviti prilagodbe u formulaciji boje.
  • Nepoznata boja već na vašoj kosi: trajna boja kose (čak i ako izblijedi) ostaje u vašem kosu dok ne odstrani. Duga kosa može biti stara nekoliko godina na kraju. Ako imate boju kose već na kosi, možda ćete poželjeti potražiti pomoć stručnjaka prije nego što bacite više boja na vrh. Nije uvijek jasno kako će vaša nova boja reagirati sa starim. U tom slučaju, ako pokušaš boju domaće kose, vrlo je važno napraviti testnu cjedilu prije bojanja vaše kose. Bolje sigurnije od narančaste kose, uvijek kažem!

  Što učiniti kada boja kose za kosu ide loše

  Ponekad, bez obzira na to koliko ste pažljivi, nakon što se boja ispere, kosa jednostavno ne bi mogla izići na način na koji ste zamislili. Možda niste namjeravali imati ljubičaste nijanse vašim plavim bocama, ili možda sjajno crveno svjetlo vašeg "zlatnog svjetlosnog smeđa" nije baš ono što ste mislili da će se dogoditi. Događa se. Ne pokušavajte sami popraviti. Nemojte proći, ne prikupljati 200 dolara. Nazovite svog frizera. Objasnite što se dogodilo (biti brutalno iskren) i pustite je da popravi posao. Stvarno.

  Pravi problem s bojom kod kuće, koji ide loše, je taj $ 8.00 kutija ili boja kose lako može pretvoriti u 150 $ (ili više) popraviti. Usluge korekcije boja u salonu često počinju na 100 - 200 dolara po satu, na minimum.

  No Replies to "Kada je u redu bojati kosu kod kuće"

   Leave a reply

   Your email address will not be published.

   + 56 = 60