Kada bi djeca trebala bojati kosu? | insightyv.com

Kada bi djeca trebala bojati kosu?

Kada bi djeca trebala bojati kosu?

Djeca odrastaju tako brzo. Jedne minute su u pelenama, a iduće minute vaša kćer želi naglašavati! Evo niske razine boja kose i vašeg djeteta.

U ovom članku ćemo se pozivati ​​na polu-trajnu boju (4-8 tjedana) i trajnu boju kose. Privremene boje kose koje se odmah isperu ili u roku od 1-2 tjedna uglavnom su sigurne za većinu djece, iako se pri primjeni čak i najprikladnijih proizvoda boja kose treba koristiti sve mjere predostrožnosti na pakiranju proizvođača.

Što je boja kose??

Boja kose je kemikalija. Različite marke i vrste boja kose imaju različite sastojke, ali sve će sadržavati najmanje jedan od sljedećih: amonijak, vodikov peroksid, izopropil alkohol, p-fenilenediamin i resorcinol. Ovi sastojci se suše na kosu i kožu i mogu izazvati alergijsku reakciju. Ako odaberete korištenje ovih proizvoda u boji kose na vašem djetetu, važno je da se test krpelja izvodi kako biste bili sigurni da vaše dijete nije alergično na proizvod.

Rizici za djetetovu kosu i vlasište

Možda ste primijetili da se djetetova kosa mijenja puno. Boja, debljina, tekstura i kovrče mogu proći kroz nekoliko promjena od rođenja do puberteta. Mnoge preporuke pokazuju da kemijska promjena dječje kose prije doba puberteta nije idealna. Kidova kosa prije ovog vremena je obično razrjeđa i krhka i može se lako oštetiti čak i najslabnije formulacije boje kose.

Isto vrijedi za kožu glave vašeg djeteta. Dječja koža i koža su nježnija, osjetljivija i sklona alergijskoj reakciji. To je razlog zašto koristimo posebno oblikovani šampon, tijelo za pranje i zaštitu od sunca za našu djecu. Boja kose može biti vrlo iritantna. U slučaju alergijske reakcije razbijena koža, gubitak kose, urtikarija, svrbež i opekline mogu se pojaviti.

U teškim slučajevima, dijete može imati poteškoća s disanjem i gutanjem. Vrlo je važno da se krvni test dade svakom djetetu koji ima tretman bojom kose.

Zdravstveni rizici

Osim alergijske ili druge kožne reakcije na boju kose, neka istraživanja pokazuju da povećani rizik od raka može doći od bojanja dječje kose u prerano doba.

Naše preporuke

 • Privremene boje za ispiranje uvijek su zabavne za djecu svih uzrasta, posebne događaje i zabave.
 • Nikad ne primjenjujte bilo kakvu polu-trajnu ili trajnu boju kose djetetu mlađoj od 8 godina.
 • Nježan (10 volumena ili manje), samo uložak, boja (što znači da jednostavno dodavate boju ili tamniju boju) je u redu za djecu iznad 9 ili 10 godina.
 • Osvjetljavanje ili posvjetljivanje dlačica (20 ili 30 volumnih boja kose) treba biti rezervirano za djecu nakon puberteta.
 • Boja kose 40 volumena ne smije se koristiti djeci.
 • Izbočenje vlasišta (boja za bojenje ili upotreba kapice za označavanje, a ne dopuštajući da boja dotakne vlasište) je uvijek bolje smanjiti mogućnost alergijskih reakcija.
 • Manje je više. Umjesto svih naglašenih ili slabih osvjetljenja, pokušajte samo nekoliko za početak!

No Replies to "Kada bi djeca trebala bojati kosu?"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  9 + = 12