Želite li razviti svoju prirodnu boju kose? – insightyv.com

Želite li razviti svoju prirodnu boju kose?

Bilo da ste obojili kosu da maskirate sivo ili promijenili boju kose, možda ćete doći do točke kad odlučite da želite dopustiti da prirodna boja zasvijetli. Vi svibanj želite uštedjeti novac na rutinu vaše kose, trebate zdravu promjenu ritma, ili ste možda potpuno zaboravili svoju prirodnu boju. Postoji nekoliko načina da se postigne prijelaz bez da se zaustavi hladna puretina i da se sve izrasta.

Metoda će ovisiti o tome koje su vam obojene tretmane i koje su vam ciljevi. Preporučujem vam da potražite stručnu pomoć kako biste osigurali najbolji postupak za vašu kosu.

Ako imate nekoliko značajki

Ako ste jednostavno dodali nekoliko naglašava na kosu da biste je malo razvedrili, prijelaz na prirodnu hladovinu prilično je jednostavan. Možete ga razviti i zagrliti ombre izgled dok redovne frizure čak i sjene, ili zamijeniti one naglašava s niskim svjetlom u sjeni blizu prirodne boje svakih 6 do 12 tjedana do naglašavanja su nestali.

Ukoliko olakšate prirodnu boju

Ako svejedno ublažite boju, bilo naglašavanjem, bojanjem u svijetlijoj sjeni, ili promjenom tonova, malo je više od zadaće da postane prirodno, ali obično nije komplicirano. Prvi korak je da pustite da vam kosa raste najmanje dva do tri mjeseca. To će vašem stilistu dati dobar uzorak vaše prirodne boje.

Dalje, morat ćete napraviti “toniranje natrag” u sjenu koja je što bliža vašoj prirodnoj boji. Tijekom postupka stint back, vjerojatno će biti potrebno nanijeti punilo za zamjenu nestalnih pigmenata koje će vašu tamnu boju zahtijevati. Punilo je često polu ili demi-trajna boja koja se primjenjuje prije vaše trajne tamnije boje i vjerojatno će biti narančasta ili bakrena sjena.

Neki se punjači dodaju izravno u trajne formulacije boje kose. Pravilno ispunjavanje kose će osigurati da je vaš ton kose čak i da spriječi da vam kosa postane zelena ili “blatna”. Preporučujem vam da vidite stručnjaka za uslugu tint back. Troškovi za popravljanje pogreške u nijansiranju će daleko nadmašiti svaku uštedu koju možete podnijeti pokušavajući sami zamijeniti svoju prirodnu boju. To nije tako jednostavno kao primjena boje koja izgleda kao vaše prirodne boje u glavu. Boja kose može biti vrlo komplicirana, a postizanje prirodnog tona treba prepustiti profesionalcu.

Ovisno o tome koliko ste u prošlosti olakšavali kosu, poroznost vaše kose i njegovo cjelokupno zdravlje, može imati više od jednog sastanka u boji (tijekom dva do šest mjeseci) kako bi se postigao pravi ton. Radite s vašim stilistom kako biste bili sigurni da se pravilno brinete za kosu i pitajte je li potrebno dodatne proteinske ili hidratantne obveze kako bi dobili bolji rezultat

Ako zatamnete svoju boju

Boja kose koja je potamnjela zahtijevat će i zatamnjenje, ali proces će biti malo drugačiji. Ponovno preporučujem da upotrijebite stručnjaka i dopustite da vam kosa raste već dva do tri mjeseca prije imenovanja kako bi vaš stilist mogao vidjeti dobar uzorak vaše prirodne boje.

Vaš stilist će ukloniti tamniju boju tako da se zasijava pomoću aplikacije kape za sapun ili aplikacije za uklanjanje boje. Nakon što se tamnija boja podigne na željenu prirodnu razinu, toner u boji ili u boji upotrijebit će se u prirodnoj sjeni koju želite.

Važno je napomenuti da se tamna boja kose ne može ukloniti jednostavnim primjenom svjetlije boje trajne boje na kosu. Boja kose (boja za kosu) ne može podići (olakšati) obojanu kosu. Dakle, ako zatamnete kosu i mislite da uspješno olakšavate kosu stavljanjem upaljača u boji kose preko vrha tamne kose, naučit ćete vrlo tešku lekciju i vjerojatno će vam trebati pomoć stručnjaka da popravlja vašu pogrešku.

Ako prekrivaš Grey

Ako boju kose (bilo svjetlo ili tamno), da biste pokrili sive boje i spremni prihvatiti svoju prirodnu sivu kosu, postupak se razlikuje.

Nažalost, da je kosa obojena u sivoj sjeni koja će se uklopiti i uskladiti s prirodnom sive boje, gotovo je nemoguća. Proces izrastanja može biti dug, ali ako ste spremni za izazov, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi proces bio manje bolan. Ti savjeti također funkcioniraju ako želite prestati bojati ili bezbojni.

  • Izrežite kosu često i držite ga kratko. Vrijeme da rastate prirodnu kosu bit će znatno kraće s kratkom kosom. Sada je sjajno vrijeme da isprobate pixie.
  • Isprobajte istaknute ili niske osvijetljene boje kako biste pomiješali boju. Dok prvo rastu kosu, isprobajte nekoliko istaknutih ili slabih osvjetljenja za nekoliko mjeseci kako biste pomogli prijelazu na svoju prirodnu boju.
  • Pokušajte demi-trajnu boju u odnosu na trajnu boju. Demi-trajna boja neće biti u potpunosti pokrivena sivo, ali će ga pomiješati za glatki prijelaz. Kao što je demi-trajna boja blijedi, prirodna boja će zasjati.

Uzgoj vašeg dlaka poslije bliještanja

Nakon što je kosa obojena natrag, jednostavno trebate pustiti da raste. Imajte na umu, kosu koja je obojena natrag i dalje treba tretirati kao obojenu kosu. Samo zato što je vaša prirodna boja ne znači da se ne liječi kemijski. Dlaka raste u prosjeku za pola inča mjesečno. Ako dugujete kosu, vjerojatno će vam trebati godinama prije nego što vam kosa ponovno bude “prirodna”.

Prednosti prirodne boje kose

Bezbojna, djevičanska, prirodna boja kose ima nekoliko prednosti. Ne samo da će vam uštedjeti vrijeme i novac u salonu, već će zdravlje vaše kose imati koristi od uklanjanja kemijske izloženosti. Dok vaša prirodna boja kose možda neće izgledati vrlo zanimljivo, dopuštajući efektima sunčevog zračenja da se iskažu prirodni naglasi vaše kose mogu vam dati drugačiju percepciju.

No Replies to "Želite li razviti svoju prirodnu boju kose?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.