Trebam li svakodnevno koristiti serum i toner? | insightyv.com

Trebam li svakodnevno koristiti serum i toner?

Trebam li svakodnevno koristiti serum i toner?

Ako se pitate je li svakodnevno korištenje tonera ili seruma pravi način da to učinite, niste sami. Toneri u odnosu na serume kao dnevne teme su zbunjujuća tema, a usmjeravanje prema vašoj lokalnoj trgovini ljepote može samo pogoršati stvari. Oni se bave prodajom proizvoda – oni nisu u poslovnom savjetovanju. Srećom za vas, ja jesam.

Počnimo s tonerima 

Toner je proizvod koji uklanja ulje i tragove prljavštine i prljavštine s vašeg lica.

Oni su najkorisniji i nužni za ljude s masnom ili aknoznom kožom ili za ljude koji žele dodatno čišćenje nakon nošenja šminke ili drugih teških proizvoda od kože kao što su krema za sunčanje.

Koristite toner nakon što operete lice i prije nego što se hidratiziraju. Trebali biste ga nanositi pamučnom lopticom ili pamučnim slojem. Postoje neki toneri koji možete izravno prskati na vaše lice. Postoji mnogo različitih tonera koji pomažu različitim vrstama tipova kože. Na primjer, postoje toneri za masnu kožu (koja se oslobađa od suvišnog ulja), toneri za suhu kožu (koji dodaju vlagu na kožu) i tonere za osjetljivu kožu (koja može umiriti nadraženu kožu). Tu su i magla i voda koje hidratiziraju i smiruju vašu kožu te se mogu koristiti i ispod i iznad šminke.

Zašto su počeli koristiti tonere

Otkrio sam da nije neophodno svakodnevno koristiti tonere. Zapravo, među stručnjacima postoji konsenzus da su toneri gubitak vremena i novca ako već koristite proizvod koji dobro obavlja čišćenje vašeg lica.

U prošlosti se uobičajeno mislilo da vam je potreban toner za promjenu pH vaše kože nakon čišćenja, ali sredstva za čišćenje su dugo putovala i više ne dramatično štete pH ravnoteži kože. 

Osobno koristim toner jer imam kombinaciju kože, a kad koristim toner, osjećam da mi se pore manje izgledaju, a moja koža dobiva malo dodatno maženje.

Ali, to je također i navika za mene. Za suhu kožu, mislim da možete jednostavno preskočiti toner ako koristite dobru licu za pranje.

Odabir proizvoda:

 • Mineralna voda Evian lica za lice
 • Eau Thermale Avène Termalni izvorska tekućina za vodu
 • Jednostavan umirujući toner lica
 • Thayers Petlja od ruža bez alkohola Witch Hazel s Aloe Vera

Što Serums Do

Ako pogledate objašnjenje vlaženja protiv seruma, vidjet ćete da su serumi tanji tekućine koje obično imaju aktivne sastojke koji prodiru u kožu. Koriste se izravno na koži nakon čišćenja i toniranja, ali prije vlaženja i krema za sunčanje. Malo seruma ide dug put.

Različiti serumi za različite uvjete

Često, serumi su dobre mogućnosti za liječenje određenih problema s njegu kože. Postoje serumi za osvjetljavanje tretmana, tretman protiv starenja, a ponekad i akne tretmani. Serumi su također prikladni ako imate jako masnu kožu jer ih možete koristiti umjesto tradicionalnog hidratantnog sredstva. Neki se serumi jednostavno koriste za dodatnu hidrataciju za suhu kožu tijekom zime. Ostali serumi, poput seruma vitamina C, mogu se koristiti bilo kojom vrstom kože jer nude antioksidansku zaštitu koju svaki tip kože treba.

Odabir proizvoda:

 • Art Naturals® Enhanced serum vitamina C s hijaluronskom kiselinom
 • La Roche-Posay Anthelios AOX dnevni antioksidansni serum sa SPF 50
 • Sredstvo za njegu lica s ljepotom lica

Poanta

Nikad se nije prerano početi brinuti o vašoj koži. Preporučujem tjedni eksfoliator za lice da biste dobili osloboditi od mrtvih stanica i svakodnevno korištenje hidratantne kreme s SPF-om od 30 ili više. Možete dodati dodatne korake njege kože kao što želite, kao što su maske ili drugi proizvodi za liječenje jednom tjedno ili na taj način.

No Replies to "Trebam li svakodnevno koristiti serum i toner?"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  73 − 72 =