Ovaj prirodni sastojak može transformirati vašu kožu – insightyv.com

Ovaj prirodni sastojak može transformirati vašu kožu

Ako niste upoznati s kakao maslacem, možda mislite da govorimo o kuhanju nekog dekadentnog čokoladnog deserta ovdje, ali razmislite ponovo! Iako je povezan na kružnom putu prema čokoladi koju jedemo, kakao maslac je prirodni proizvod koji, kada se primjenjuje lokalno, ima mnoge velike prednosti za vašu kožu.

Što je maslac kakaa, u svakom slučaju?

Kakao maslac dolazi iz kakao (izgovara ke-Kow) grah, koji se nalazi unutar kakao pod koji raste na stablu kakao.

Kakao je veliko, plodonosno voće; unutar šalice su 30 do 40 kakaovih sjemena. Nakon što se ova sjemenka osuši, peče i preša, biljna mast se ekstrahira iz graha; čak to možete učiniti kod kuće ako to želite. Ta mast je ono što znamo kao kakao maslac. I da, to je ista biljka iz koje dolazi kakao prah koji svi volimo i jedemo. Čvrsta na sobnoj temperaturi, ima nisku točku taljenja i dugi rok trajanja od dvije do pet godina.

Kako maslac kakao koristi kožu

Kakao maslac je izvrstan multitasker, koji djeluje kao:

 • Antioksidacijska elektrana: Kakao maslac je visok u antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala na koži. Slobodni radikali mogu uzrokovati starenje kože, tamne mrlje i nejasna koža. Zaštita vaše kože od štete slobodnih radikala je nužna ako želite zadržati zdravo i mladeno izgledajuće. Kakao maslac je također protuupalni, što je drugi način pomaže vašoj koži da se odupre vremenu.
 • Strija i smanjenje ožiljaka: Mnoge žene tvrde da redovito korištenje kakao maslaca zadržava strije na zaljevu tijekom i nakon trudnoće. Ove tvrdnje su anegdotne, ali ćete naći mnoge anti-rastegnuti mark kakao maslac za odabir. Zapravo, Palmers, linija za njegu kože koja se posvećuje kakao maslacu, nudi proizvod samo za strijama. Kakao maslac također je poznat kao pomoć u liječenju ožiljaka.
 • Duboko hidratantno sredstvo: Kakao maslac je visok u masnim kiselinama i duboko hidratizira kožu, što ga čini prekrasnim dodatkom ovlaživača tijela i balzama za usne. Sadrži oleinske, palmitinske i stearinske kiseline, a sve one njeguju kožu.
 • Iscjelitelj osjetljive kože: Opet, nema jamstva, ali kakao maslac je zabilježen kako bi se kože iritacije kao što su ekcemi i dermatitis.

Kupnja kakao maslaca

Naći ćete kakao maslac u dva oblika: rafiniran ili nerafiniran.

 • Nerafiniran: Kremozno žuto, nerafinirano kakao maslac jednostavno je kakao maslac u svom rawest obliku. Lako je pronaći organski, sirovi, nerafinirani kakao maslac, a sve gore navedene pogodnosti za njegu kože prirodno dolaze s nerafiniranim proizvodom. Ono jako mirisuje čokoladi, koju neki ljudi jako vole. Neki proizvođači kozmetičkih proizvoda ne vole ih koristiti jer uklanja mirise parfema koje dodaju.
 • rafiniran: Rafiniranje kakao maslaca uklanja miris i boju, što olakšava ugradnju u kozmetičke recepte bez isticanja. Puristi tvrde da obrada uklanja neke od korisnih svojstava kakao maslaca.

Kakao maslac je široko dostupan i jeftin, u kade i prikladne, lako za korištenje štapići. Cococare kakao maslac Stick je dobar za probati; izrađen je od 100% kakaovog maslaca i vrlo je pristupačan.

Možete ga koristiti na usnama, kutikulama, laktovima i cijelom vašom kožom.

Također možete kupiti sirovo kakao maslac u velikim količinama na mreži ako vam je draže DIY put kada se radi o vašem njegu kože. Aspen Naturals sirovi kakao maslac je nerafiniran i savršen za izradu vlastitih balzam za usne i losion. Očita prednost izrade vlastite je da točno znate što stavljate na kožu.

Korištenje kakao maslaca

Kakao maslac topi na temperaturi kože, ali prilično je težak pri nižim temperaturama; stavite komad kakao maslaca u dlan, i odmah će se početi rastopiti. Zato to čini veliki aditiv za proizvode poput balzam za usne. Pomaže u održavanju takvih proizvoda debelom, ali se topi i vlaži duboko na kontakt s tijelom.

Recepti za njegu kože s kakao maslacem

Ako želite napraviti svoje proizvode za njegu kože, evo nekoliko pokušaja da se uključi kakao maslac:

 • Piling za tijelo od kakao i maslac tijela: Blog Čuvar kuće dijeli dvije iznenađujuće recepte kakao maslaca koji će ljuštiti i hidratirati vašu kožu.
 • Maslac za tijelo DIY: Blog Naš mali zeleni dot nudi luksuzni, nebeski mirisni recept koji kombinira kakao maslac, kokosovo ulje i slatko bademovo ulje.
 • Balzam za usne: Majka Zemlja koja živi ima super jednostavan recept za izradu kakao maslaca za usne. Dvostruko ili trostruko recept kako biste imali zalihu brijanja za usne. I oni čine velike darove.

Ako želite kupiti svoje proizvode za njegu kože, umjesto da ih izrađujete, možete pronaći kakao maslac u takvim proizvodima kao što su vazelin Intenzivna njega kakao zračenje losion i Body Shop kakao masla za usne za njegu usana.

No Replies to "Ovaj prirodni sastojak može transformirati vašu kožu"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.