Kako se riješiti masne kose?

Masna kosa može biti jako frustrirajuća. Izgleda prljavo i žilavo čak i kada redovito operete. Ako ste umorni od styling vaše kose u ponija repovima i buns i želite zdrava i čista izgleda kose - imamo rješenje!

Hormonski utjecaj, loša prehrana, genetska predispozicija, lijekovi i vruće vrijeme mogu pridonijeti masnoj kosi. Manje uljne kose počinje zdravom kožom.

Evo nekoliko savjeta i trikova koji vam mogu pomoći u borbi s masnom kosom:

1) Svakodnevno stimulirajte vlasište.

Podizanjem i masiranjem vlasišta svakodnevno poboljšat ćete cirkulaciju. Loša cirkulacija sprečava hranjive tvari da dospiju u kosu. Masirajte vlasište najmanje 3 minute dnevno. Možete masažu suhog ili vlažnog vlasišta, što vam najviše odgovara. Kako to učiniti?

- vlažna masaža vlasišta

Ulijte malu količinu šampona (ili kondicionera) u ruku. Ocijedite ruke i nanesite šampon na kosu. Koristeći prste, počnite lagano masažu glavom u malim krugovima. Počnite na svojoj prednjoj kosi. Masažite ga 3-5 minuta svakodnevno.

- suha masaža vlasišta

Masirajte na isti način kao što je gore objašnjeno, ali bez dodavanja bilo kakvih proizvoda za kosu.

2) Redovito operite kosu.

Mišljenja su podijeljena oko pranja kose. Neki članci preporučuju redovito pranje kose, ali neki su protiv nje. Koga povjeriti? Istražili smo pouzdane resurse i saznali da redovito operite kosu! Preporuča se svakodnevno prati masnu kosu.

Šamponi su namijenjeni osloboditi prljavštine okoliša, proizvoda za oblikovanje kose i znoj. Postoji mnogo različitih marki i tipova za sve probleme s kosom. Masna kosa može doći ako koristite pogrešan šampon. Neke vrste su previše agresivne za masnu kosu. Agresivni šampon može iritirati kosu vlasi i povećati proizvodnju ulja. Da biste to izbjegli, pokušajte nježno šampon i vidjeti kako to radi za masnu kosu.

3) Isprobajte domaće maske za kosu.

Mnogi su proizvodi za kosu puni kemikalija i sintetika koji mogu narušiti prirodnu ravnotežu kose.

Srećom, zdrava i lijepa kosa ne mora trošiti bogatstvo. U vlastitom salonu možete kod kuće napraviti vlastite lijekove za kosu. Ako želite isprobati neke home lijekove za kosu, pogledajte naš članak s jednostavnim, ali učinkovitim DIY kućnim masama.

Dlaka Homemade Mask

4) Izbjegavajte četkanje.

Ne morate imati dlakavu kosu da biste se riješili masne kose. Doista, možete ga četkati, ali je važnije kako to radite i koliko često to radite. Ispravno četkanje pomaže vašoj kosi da ostane zdravo i čisto.

- minimiziranje četkanja kose

Četka pomaže distribuirati ulje od vlasišta do ostatka kose. Pokušajte ga četkati jedanput dnevno ili bolje rezultate - svakih nekoliko dana. Riješite se čekića s prstima.

- nemojte ga previše vruće

Nemojte biti previše oštri! Podijelite kosu u nekoliko dijelova i lagano ga četkajte. Vaša kosa će ga cijeniti!

- koristite prirodnu četkicu čekinja

Hor zdrave kose, koristite prirodnu četkicu čekinja. Ova vrsta kose za kosu nije samo dobra za masnu kosu, već i za sve druge vrste kose. Izaberite onaj s širokim razmakom zuba. To je skuplje, ali ga možete koristiti već godinama.

- redovito čistite četkicu

Bila bi iznenađena koliko dame ne čiste četke za kosu! Često su pune kose i drugih neugodnih stvari poput prašine, ulja, grinja, kondicionera i klica. Ako vam kosa kose nije čista, kako možete očekivati ​​da će vam kosa biti?

5) Hormoni.

Jeste li naglasili? Uzimate pilule za kontrolu rađanja? Hormoni mogu utjecati na uljnost vaše kose! Kad su hormoni neuravnoteženi, naše tijelo proizvodi više sebuma, čineći našu kosu više masnu.

6) Jesti zdravo!

Loša i nezdrava prehrana također može utjecati na vašu kosu! Pokušajte uključiti više povrća i voća u vašu prehranu, kao i ribu. Izbjegavajte masnu i brzu hranu.

Zdrav Food

7) Dodajte dodatke prehrani.

Cink i vitamini A & D su pravi dodatci za masnu kosu. Oni mogu pomoći i ispraviti neravnoteže na sebumu.

8) Pazite na temperaturu vode.

Operite kosu u hladnoj ili mlakoj vodi. Hladna ili mlaka voda najbolje je za masnu kosu jer usporava proizvodnju ulja i zategne pore.

9) Smanjenje kose proizvoda.

Na tržištu postoji toliko mnogo styling proizvoda i obično ih želimo isprobati! Nažalost, mnogi od njih nisu dobri za našu kosu. Ako ne možete oblikovati kosu bez nekih od tih proizvoda, barem pokušajte izbjeći masne i masne stylers kose.

Sada kad znate što ste radili krivo, vrijeme je za zdravu i lijepu kosu!

No Replies to "Kako se riješiti masne kose?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 6 = 4