14 Učinkoviti domaći lijekovi za masnu kožu

Ako imate akne i mitesere, koža ima otvorene pore i sja, imate masnu kožu. To znači da vaša koža proizvodi prekomjerno sebum. Masna koža može biti uzrokovana stresom, prehrambenim izborom i genetikom.

Na tržištu postoji mnogo proizvoda za masnu kožu. Nažalost, oni su skupi i puni kemikalija. Zašto trošiti puno novca na proizvode za lijekove kada možete pripremiti kućne lijekove za rješavanje masne kože?

Pokušajte s ovim kućnim sredstvima kako biste se riješili višak sjaja:

Recept # 1 - zob, sok od limuna i med maska

1/2 šalice valjane zob

1/4 šalice svježeg soka od limuna

1/4 šalice vode

1/2 žlica meda

Upute:

Kombinirajte sastojke u posudi. Masaža na kožu 30 sekundi. Isperite mlakom vodom.

Limun

Recept # 2 - Med i jabuka maska

1 jabuka

4 žlice meda

Upute:

Grind jedan jabuka i de-sjeme ga. Dodajte 4 žlice meda u zdrobljenu jabuku i dobro promiješajte. S obzirom na mješavinu nanesite na vaše lice i isperite ga nakon 10 minuta s normalnom vodom.

Recept # 3 - Prekomjerna masna koža - Mlijeko i led

1 ledena kocka

Mala zdjela mlijeka

Upute:

Umočite 1 ledenu kocku u mlijeko i nanesite led na lice. Ponovite postupak za 5-10 minuta.

Recept # 4 - Bijela maska ​​od jaja

1 jaje

1 temeljna četka

Upute:

Pripremite jaje i malo odvojite žumanjak od bjelanjka. Jaje bijelo ostavlja u maloj zdjeli. Pobrinite se da u njemu nema nikakvih komadića ljuske. Pobijedite bjelinu jaja s temeljnim četkom dok ne postanete napuhani. Koristite četku ili pamučnu vunu kako biste nanosili masku na lice. Ostavite ga 15 minuta i isperite vodom. Nakon što ga isperete, lagano pržite lice čistim ručnikom. Koristite ovu masku 1-2 puta tjedno.

jaja

Recept # 5 - papaya i limunska maska

1 Papaya

Limun

Upute:

Izrežite papaju i uklonite celuloznu žlicu. Za ovu masku trebat će vam oko 3 žlice papaja celuloze. Mash pulpa papaje s žlicom u zdjelu. Izrežite limun u pola. Polovicu limuna polegnite u mješavinu papaje i pomiješajte ga zajedno. S obzirom na masku nanesite na lice i ostavite ga na 15-20 minuta. Isperite ga hladnom vodom. Ova se maska ​​može koristiti jednom tjedno.

Recept # 6 - Orange peel i mlijeko Maska

1 narančasta

3 žlice mlijeka

Upute:

Peel naranče i postaviti naranče oguliti na suho. Neka se suši na sobnoj temperaturi 3-4 dana. Nakon što su se osušili, zavrtite ih u miješalicu da biste dobili fini prah. Dodajte 3 žlice mlijeka u prah i pomiješajte ga zajedno. Nanesite masku po cijelom licu. Pustite da se osuši 15-20 minuta. Oprati vodom ili ga ukloniti papirnatim ručnikom.

Recept br. 7 - Maska za rižinu brašnu

2 žličice rižinog brašna

2 žličice meda

1 čajnu žličicu zelenog čaja

Upute:

Ako ne koristite rižinog brašna kod kuće, možete pronaći ovaj sastojak u svom lokalnom azijskom supermarketu. U veću zdjelicu dodajte 2 žličice rižinog brašna i 2 žličice meda. Pomiješajte, pomiješajte, pomiješajte dok ne dobijete glatku konzistenciju. Dodajte 1 čajnu žličicu zelenog čaja. Umjesto zelenog čaja možete dodati još meda ili mlijeka. Vaša mješavina je spremna i možete ga primijeniti na kožu! Izbjegavajte područje oko očiju i usta. Neka se riješi 20 minuta. Nakon 20 minuta, vlažite lice vodom i masažite ga 30 sekundi. Isperite masku i uživajte u zdravoj koži!

Recept # 8 - mrkva, krumpir, limun i jaja

1 jaje

1 krumpir

1 limun

1 mrkva

Upute:

Dodajte 2 žlice samo pire mrkve i 1 žlica pire krumpira. U danoj smjesi dodajte 1 čajnu žličicu soka od limuna i polovicu bjelanjka. Pomiješajte sve sastojke zajedno. Ako je vaša maska ​​previše tekućina, možete dodati brašno (pola čajne žlice). Držite ga na licu 10-15 minuta, a zatim ga samo isprati vodom.

mrkve

Recept # 9 - Maska meda i zeca

1 žlica zob

1 žlica vode

1 žlica meda

Upute:

Dodajte 1 žlica zob i 1 žlica vode u malu posudu. Dobro je izmiješajte! Mash na stranu zdjelice s žlicom da biste dobili prilično slikasti sloj. Zatim uzmite žlicu meda i dodajte je u zdjelu. Pomiješajte ga doista, jako dobro i držite je tako da ga stavite na stranu posude pomoću žlice. Vaša konačna smjesa mora biti debela i ljepljiva. Uporabom vaših ruku, nanesite masku na lice. Držite ga 15-20 minuta. Isperite vodom i nježno ga masirate.

Recept # 10 - Maska jagode

3 jagode

¼ šalice jogurta

7 kapi meda

Upute:

Pomiješajte jagode kako biste dobili fina tekstura bez komadića. Možete koristiti vilicu ako nemate miješalicu. Pomiješajte sve sastojke u posudi. Nanesite masku lagano kružnim pokretima na licu. Opustite se 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Uhvatite mekom i čistom ručniku i jednostavno osušite. Ako imate jako masnu kožu, možete koristiti ovu masku dvaput tjedno.

Recept # 11 - Maska maslaca grama

Pola žličice grama brašna

1 žlica meda

Sok od limuna

Upute:

Dodajte pola žlice grama brašna u zdjelu. Dodajte 1 žlicu meda i iscijedite u malo soka od limuna. Pomiješajte ga u lijepu gustu smjesu. Stavite ga preko čistog lica pomoću četke za temelj. Držite je na 20-25 minuta i isperite ga vodom. Možete koristiti ovu masku 2-3 puta tjedno.

Recept # 12 - Banana maska

2 žlice banane

Sok od limuna

1 žličica meda

Upute:

Dodajte 2 žlice banane, nekoliko kapi sok od limuna i jednu žličicu meda u zdjelu. Pomiješajte sve sastojke koristeći vilicu. Nanesite je na vaše lice pomoću vaših ruku. Izbjegavajte područje oko očiju. Ostavite ga 20 minuta. Isperite ga hladnom vodom i nanesite svoj omiljeni hidratant. Koristite ovu masku jednom tjedno.

Banana

Recept # 13 - Čokoladna maska

Pola žlica kakaovog praha

Pola žlica grama brašna ili praha bezra

1 žlica meda (čista / sirova)

1 žlica jogurta

Upute:

Pomiješajte sve sastojke zajedno. Držite ga na stranu 10 minuta prije korištenja. Nanesite preko lica i vrata prstima ili četkom. Izbjegavajte područje oko očiju i usana. Ostavite ga na licu 30 minuta. Kada se osuši, isperite ga kružnim pokretima. Koristite normalnu ili hladnu vodu. Pat se osuši pomoću čistog lica ručnika.

Recept # 14 - Kurkuma maska ​​za prah

2 žličice kurkuma u prahu

1 žličica rižinog brašna

2 žličice jogurta

Pola žličice meda

Upute:

Dodajte dvije pune žličice kurkuma u zdjelu. Nakon kurkume dodajte 1 čajnu žličicu rižinog brašna i 2 žličice jogurta. U smjesu dodajte pola žlice meda. Pomiješajte sve dok ne dobijete lijepu tijesto. Nanesite je na lice četkom. Pričekajte 20 minuta i isperite je. Pazite da testirate masku na malom dijelu kože kako biste vidjeli jeste li alergični na kurkumični prah.

Kao što vidite, postoje načini na kojima možete ukrotiti masnu kožu i vratiti je u zdravu kožu bez sjaja. Ovi kućni lijekovi lako se izrađuju i nemaju nikakvih kemikalija jer su napravljeni od zdravih sastojaka koji svaki kućanstvo ima. Provjerite svoj hladnjak i pripremite masku danas!

No Replies to "14 Učinkoviti domaći lijekovi za masnu kožu"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    65 − 57 =