Pravi način da uklonite ulovljenu kosu

Pravi način da uklonite ulovljenu kosu

Ušute dlake su one koje su se vratile natrag u kožu umjesto da rastu u drugom smjeru gdje bi trebale rasti - daleko od kože. Često su nuspojave uklanjanja dlake, poput brijanja, depilacije i epilacije. Budući da kosa raste tamo gdje ne bi trebala, koža će se često zaraziti.

Mogu se pojaviti bilo gdje, ali najčešće se pojavljuju tamo gdje je kosa debela ili kovrčava, poput muške dlake lica i tijela.

Bikini zona i podlaktice obično su vruće točke za žene iz istih razloga.

Ponekad je kraj kose koji bi trebao biti usmjeren prema gore potrebama neke pomoći. Ako se ne usmjerava na usmjeravanje i raste u pravom smjeru, ona će i dalje rasti u koži.

Uklanjanje urastao dlačica nije baš teško, ali zahtijeva pripremu kože i prave korake prije i poslije za najbolje moguće rezultate. Ako je kosa zaražena ili ozbiljno upaljena, fizički uklanjanje kose može nadražiti kožu dalje jer je u krhkom stanju, stoga molimo koristite mjere opreza.

Teškoća: Lako

Potrebno vrijeme: 5 - 10 minuta za uklanjanje urastao dlačica

Evo kako:

 1. Očistite kožu. Koristite blagi sredstvo za čišćenje kako biste dobili osloboditi od površinske prljavštine i ostataka. Imat ćete manje šanse da bakterije ulaze u folikul nakon što je kosa podignuta.
 2. Nanesite toplinu. Uzmi topli tuš ili kadu ili nanesite vrlo toplo rublje preko područja kože oko pet minuta. Toplina pomaže omekšati kožu, opustiti folikul dlake i pomagati kosu da dođe na površinu.
 1. Uklonite površinu ako nisu zaražene. Dok u tušu ili kadi koristite blagu piling, šećer ili sol pire za tijelo, ili jedan posebno za lice ako je lica ingrown kosu. Radni proizvod s prstima u malim krugovima oko folikula dlačica koji potiče kosu da ukazuje i otpušta krhotine i mrtvu kožu. Zatim u potpunosti isperite sve to.
 1. Ukloni kosu. Pronađite stranu kose koja je kosa izrasla u kožu, a ne tamo gdje raste kosa. Na strani Pokušajte nježno ukloniti kosu tako da držite kožu napete, a 'struganje' pamučnog obrisa u suprotnom smjeru, kosa raste. Ako kosa izlazi, preskočite sljedeći korak i prijeđite na korak šest.
 2. Pokušajte pincete. Ako pamučni štapić ne radi, pokušajte nešto jači. Koristite pincete posebno izrađene za urastajuće vlasi sa šiljastim vrhom poput Tweezerman Ingrown Hair Tweezers (usporedite cijene). Prvo, sanitize pinceta s alkoholom. Nježno se uhvatite na kosu i uklonite samo vrh kosa koji raste u kožu. Ne uklanjajte kosu iz korijena, jer će to više iritiraju folikul dlake.
 3. Obrijte kosu. Nakon što je kosa iz uronjene kože, onda ga obrijati ako je mnogo duže od okolne kose. Obrijte čistom oštricom pomoću krema za brijanje ili gela.
 4. Dezinficirajte područje. Nanesite malu količinu vodikovog peroksida s čistom pamučnom kuglicom ili kvadratom do folikula dlačica, a zatim Neosporin da se odstrani od infekcije.
 5. Borite se protiv njih. Iako to dobro funkcionira za zagušenu ovdje i onu koja vas stvarno gnjavi, koristeći proizvod koji je posebno nalik PrinceReignsovom hranjivom serumu kose (usporedite cijene). Ovi proizvodi protiv bumpe mogu ukloniti urastajuće vlasi ili ih potpuno izbjeći. Dobro je imati jedan za ruku za prevenciju u područjima koja dobivaju urastajuću kosu ili hrskavice često ili u slučaju da stražu svoju ružnu glavu.

  Savjet:

  1. Nemojte kopati pinceta u kožu. Ne želimo ostrugati kožu ili ga zaraziti.
  2. Tražite li druge načine kako biste spriječili i uklonili urastajuću kosu s sastojcima kod kuće i uštedjeli novac? Vidi: Ingrown Home Remedies

  Što trebaš:

  • Nježan piling, poput soli ili šećera
  • Blagi sredstvo za čišćenje
  • Cvjetne mrlje
  • Pincete za urastajuće dlake
  • Alkohol
  • Vodikov peroksid
  • Loptice ili trgovi od pamuka

  No Replies to "Pravi način da uklonite ulovljenu kosu"

   Leave a reply

   Your email address will not be published.

   1 + 4 =