Kako ukloniti kosu sa šećerom

Tijelo Wax

Monica Rodriguez / Photodisc / Getty Slike

Prije nego što vam pokazati kako koristiti gel za uklanjanje dlačica, morat ćete napraviti proizvod. Naš jednostavni receptor sa šećerom (dobiti upute) je jednostavan za napraviti sa sastojcima koje vjerojatno već imate kod kuće. Dodatni bonus je da je sve prirodno.

Nakon što ste napravili recept, pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu prije pokušaja uklanjanja dlačica. Ne želimo da se netko spali!

02
od 08

Potrebni predmeti za jeftini uklanjanje dlaka

jeftino hair removal, sugar gel

Fotografija © Naomi Torres

Razgovarajte o jeftinim uklanjanjem dlaka Nakon što vaš šećerni gel napravi otprilike oko 2 dolara, potrebno je samo nekoliko drugih stavki i sve ste spremni.
 

 • Praškasti prašak u prahu, dječji prah ili kukuruzni škrob
 • Čišćenje kože
 • Kuglice od pamuka ili rundi
 • Aplikatori (drvene špule)
 • Muslin ili platno epiliranje trake
03
od 08

Mikrovalni šećerni gel

sugaring gel, sugar wax

Fotografija © Naomi Torres

Provjerite šećerni gel nakon mikrovalova nakon 30 sekundi. Treba biti dosljednost, tako da se može lako miješati, ali ne i vodene. Nastavite provjeravati u koracima od 15 sekundi dok ne postane točno. Trebalo mi je jednu minutu u mikrovalnoj pećnici.

Tada ćete provjeriti temperaturu primjenom sitnog bloka na ruku. Ako je previše vruća ili vodena, samo neka se ohladi malo prije korištenja.

04
od 08

Pripremite kožu za šećer uklanjanja dlaka

sugaring hair removal method, sugaring gel

Fotografija © Naomi Torres

Čišćenje kože vrlo je važan korak za uklanjanje dlačica. Ne samo da ova pomoć obuzdava neke od potencijalnih nuspojava dobivanja bubuljica, proizvod bolje prianja na čistu površinu i da će vam dati bolje rezultate pranja kose. S pamučnom kuglicom ili krugom nanesite proizvod poput GiGi Pre-Hon (usporedite cijene s Amazonom), a također sadrži antimikrobne i protuupalne sastojke koji pomažu u zaštiti kože od iritacije i probijanja od uklanjanja dlačica.

Ako nemate poseban sredstvo za čišćenje prije uklanjanja dlačica, popijete kupku ili tuširanje i temeljito oprite kožu, ali nemojte držati nanošenje bilo kakvih seruma, vlage ili losiona.

Zatim nanesite lagano prašinu praškastog talka, dječjeg praha ili kukuruznog škroba i lagano utrljajte u kožu. Zapamti, više nije bolje. Primjena previše praha ometa uklanjanje dlaka. Puder djeluje kao pufer koji pomaže gelu da bolje shvati kosu i da se manje pogađa koži.

05
od 08

Nanesite Sugaring Gel

šećer wax, sugar gel, hair removal

Fotografija © Naomi Torres

Trebat će vam najmanje 1/4 "rast kose za uklanjanje. Nanesite šećerni gel u isti smjer rasta dlačica s aplikatorom na oko 45 stupnjeva u dijelu kose manje od trake koju koristite. Želiš da proizvod kapu kosu, ali ti ne trebaš ton. Ako se previše primjenjujete, imat ćete problema s uklanjanjem kose ili će se slomiti iznad ili ispod površine.

Veliki aplikatori su izvrsni za tijelo, a manji rad bolje radi preciznijeg na licu. Većina drvenih aplikatora ima zaobljene rubove, ali četvorni rubni aplikatori pomažu pri postizanju ravnoteže bikinije.

Šećerni gel također se zove šećerni vosak, jer se primjenjuje slično depiliranju, ali to nije pravi pojam. Šećerna pasta, s druge strane, koristi drugačiju tehniku ​​koja uzima kosu koja je kratka kao 1/16 inča i ne zahtijeva trake ili aplikatore.

06
od 08

Nanesite Strip Over šećerni gel

šećer gel, sugar wax, hair removal

Fotografija © Naomi Torres

Sada ćete uzeti traku i nanijeti ga preko šećernog gela u istom smjeru rasta kose, ostavljajući na kraju neke epilacijske trake koja nije pričvršćena za bilo koju kosu.

Ožbajte svoju ruku preko trake nekoliko puta u smjeru rasta dlačica, tako da je gel čvrsto pričvršćen za kosu.

Kako biste uštedjeli novac na trakama, možete upotrijebiti rebraste trake koje su napravili Shobha saloni (usporediti cijene) pranja i sušenja.

07
od 08

Ukloni traku

domaći hair remover, sugaring gel, how to sugar

Fotografija © Naomi Torres

Sada držite kožu napete sa svojom slobodnom rukom (nisam mogao jer sam šećio moju ruku) brzo ukloniti traku s jednom povucite u suprotan smjer rasta kose, sve do druge strane. Nemojte povlačiti traku ravno ili ga polako vaditi.

Nastavite raditi u sekcijama dok ne uklonite svu kosu. Možete koristiti šećerni gel preko istog dijela (za razliku od waxinga), ali samo bih to učinio nekoliko puta. Oni s osjetljivom kožom trebaju biti pažljivi.

Možda ćete trebati zagrijati šećerni gel u mikrovalnoj pećnici dok se ona ohladi. Znat ćete kada gel postaje gust i ne uklanja se lako iz kože. Vjerojatno će vam trebati samo 15 do 30 sekundi za ponovno zagrijavanje.

Svaka propuštena dlaka može se ukloniti čistim pincetom.
 

dorada

Nakon završetka, bilo koji višak gel ili ljepljivost će skinuti s sapunom i vodom iz ovog domaćeg uklanjanja kose. Da biste smirili kožu i smanjili crvenilo i iritaciju, nanesite GiGi nakon voska za hlađenje. Budući da ruke mogu nositi puno bakterija, pokušajte izbjegavati dodirivanje šećernog područja prvih 24 sata kako biste smanjili količinu iritacije i potencijalnih prištića.

Idite na sljedeću stranicu za rješavanje problema.

08
od 08

Šećerni gel - Rješavanje problema

Imate još pitanja? Pogledajte našu recepturu za uklanjanje šećera u šećeru F.A.Q. za upotrebu paste i gela.

No Replies to "Kako ukloniti kosu sa šećerom"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  38 + = 42