Kako izbaciti ulovljenu dlaku na ženama

Kako izbaciti ulovljenu dlaku na ženama

Kada su žene zabrinute zbog dlake na licu, najčešće se javlja na bradi. Ali problem ne završava tamo. Žene se često bore s barem nekim od brade kosa koja je stvarno gusta. I ovisno o tome kako se uklanja, ova kosa može rasti natrag u kožu, stvarajući urastao vlasi. Tweezing, waxing i brijanje mogu sve uzrokovati oštećenje folikula dlake i dovesti do urušenih dlačica. Ugrođene vlasi mogu uzrokovati bol i crvenilo.

Najbolji način da se nosite s ovim nadraženostima kože je spriječiti njihovo pojavljivanje na prvom mjestu.

Kako ukloniti dlačice

Koristite kvalitetan par pinceta koji neće nepotrebno skliznuti ili razbiti kosu kada uklonite kosu. Ako razbijete kosu, to uzrokuje da je kraj oštar i povećava šanse da se uroni jer može lakše probušiti kožu. Pincete ne moraju biti skupe za obavljanje posla. Pincete s kosim krajevima rade najbolje zato što im je lakše prilagoditi krivulje kože, i čini se da mogu podignuti kraće dlake bolje od ravne vrste. Tweezerman Slant Tweezers (usporedite cijene na Amazonu) izvrstan je i pristupačan izbor.

Epilacijske trake često raskidaju kosu jer brzo izvlače kosu. Ako koristite epilacijske trake i dobivate urastao dlake, pokušajte s drugom metodom na bradi ili drugim područjima lica.

Iako većina stručnjaka za njegu kože preporučuje da žene ne uzmu britvu na lice, neke od njih imaju ozbiljne probleme s kosom. Ako ste jedan od njih, slijedite ove korake: Koristite dobru kvalitetu britve, ulje za predbrijanje, hidratantnu krema za brijanje ili gel i poslije brijanja. To će vam pomoći da se brijanje bliže, tako da traje duže.

Imat ćete i manje šanse za nicanje, rezanje i urastajuću kosu. Ostanite daleko od onih malih brijača lica koje se prodaju na ženama koje su se osušile. Ne pružaju blisku buku, a oni su skloniji povući vašu kožu, uzrokujući iritaciju i osip.

Čuvajte svoju kožu sretnim

Suha koža čini sretan teren za urastajuću kosu, ali ovaj se problem ne događa na mekanoj, vlažnoj koži. To je zato što je kosu lakše probiti suhu kožu, dok je meka koža savitljiva. Koristite hidratantnu i tonersku licu na cijelom bradi, a ne samo na prednjoj strani. Donja ili donja strana brade je tamo gdje kosa može biti deblja i sklona je da kosa raste natrag u kožu.

Redovito se uklanjaju mrtve stanice kože dokazano pomaže u sprječavanju urastajuće kose uklanjanjem stanica kože koje bi mogle blokirati folikul, dajući kosu da raste u krivom smjeru. Bez obzira koristite li alat ili proizvod za ljuštenje, pobrinite se da dođete do područja koja često propustite da dobije kvrga, donju stranu brade.

Koristite krema ili mast koja sadrži salicilnu kiselinu ili glikolnu kiselinu povremeno na područjima gdje najčešće razvijaju urastao dlake. Ovo će se boriti protiv bakterija i mrtvih stanica kože koje mogu začepiti folikule kose i dovesti do urastao vlasi.

liječenje

Većinu vremena, urastajuće vlasi očiste sami. Ako urastajuća kosa postaje crvena i bolna, to bi moglo biti zaraženo. Nanesite steroidnu ili antibiotsku mast. Ako se infekcija s hranjivom kosom ne počne poboljšavati za nekoliko dana, trebali biste vidjeti svog liječnika koji može smanjiti urastajuću kosu malim rezom kože. Liječnik bi također mogao propisati otpornost na recept za steroide ili antibiotsku mast, retinoide ili oralni antibiotik.

No Replies to "Kako izbaciti ulovljenu dlaku na ženama"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    27 − 22 =