Evo kako se brijati s aknama

Brijanje s aknama razlikuje se na koži koja nije razbijena jer je u ranjivijem i osjetljivijem stanju. Budući da postoje različite vrste prištića i tipova kože, ono što iritira ili pomaže jednoj osobi ne može biti za drugu. U svakoj situaciji želimo uvesti najmanje količinu bakterija, ne izazivati ​​iritaciju i učiniti brijanje što ugodnije na koži.

Želimo obuzdati broj bakterija i prljavštine s jednog područja kože u drugu. Tako čišćenje pre-brijanja toplom vodom će pripremiti kožu.

Znamo da se normalno cijeđenje bubuljica ne preporuča. Ali ako imate bijelu glavu koja je gotovo oozing, to je bolje pop to ispravno prije čišćenja da biste dobili osloboditi od sadržaja. Brijač neće raditi na razbijanju i uvođenju bakterija na sebe, a zatim i na druga područja kože.

02
od 10

Toplo ga gore

Omekšavanje kože i kose učinit će ih savitljivima, tako da postoji manje vuče i povlačenjem kod brijanja. Kada je malo ili nikako povlačenje na kožu, jednako je manje iritacije i traume. To je osobito korisno u područjima koja su već u teškom stanju.

U tušu neka parna i topla voda obavljaju posao radeći britva nakon što ste za nekoliko minuta. Ako je vaša rutina na sudoperu, stavite topli ručnik na kosu na lice nekoliko minuta prije brijanja kako bi se omekšala.

03
od 10

Ispričajte se...

S četkom za brijanje, to jest. Koristeći kružne pokrete sa svojom krema za brijanje ili gel, pomaže podizanju dlačica tako da su umjerene, umjesto pod kutem, stvarajući manje šanse za urastajuću kosu i hrskavice.

Također ćete dobiti brijanje bliže bez korištenja više blade britva ili radi više od jednog prolaza. S tim većim rezultatima, vi svibanj biti u mogućnosti da ide dodatni dan između.

Ovaj korak možda neće biti pogodan za teške slučajeve akni ili ako potiče bilo kakvu iritaciju. Svakako koristite pravu vrstu četkica za vašu vrstu kože.

04
od 10

Brijanje oko područja opasnosti

Ako je to moguće, izbjegavajte prolazak britva izravno preko prištića. To može razbiti bijele glave uzrokujući širenje bakterija i lako upasti svježe obrijanu kožu. Čak i ako bubuljica nema glavu, bilo koja vrsta je gotovo uvijek crvena i upaljena, a britva može iritirati područje, uzrokujući krvarenje i ožiljke.

05
od 10

Brijač je u pravu

Pazite na više oštrica. Daju blisku buku - ali više trenja - i često je previše posebno u teškom slučaju akni jer koža stalno prolazi kroz cikluse liječenja.

Umjesto toga, koristite laganu ruku s jednom kvalitetnom oštricom koja ima okretnu glavu ili se prebacuje na električni britva. Ne možete postići glatki brijanje na svijetu kao što bi moglo pružiti ručni viši mlaz. No, brijanje koje ne traje dugo čini manje traume.

06
od 10

Čisti britva jednako je čišćioj koži

Neželjene bakterije nisu prijatelji za akne. Brijač moţe pohraniti mrtve stanice koţe, pribjeţujući proizvod i bakterije koje brzo isperu pod vodom ne uklanjaju jako dobro. Zanimljivo je da su ti krivci također otkačeni nož prije vremena. Dakle, ne samo da ćete uštedjeti novac u mogućnosti da upotrijebite nož više od njih uklanjanja, imat ćete manje šanse za iritaciju kože i poticanje problema prištića.

Evo kako: Tijekom brijanja redovito isperite ručnu oštricu. Nakon toga, temeljito isperite sa svih strana, otpustite vodu, očistite alkoholom i skladištite izvan tuširanja jer voda i vlaga također smanjuju životni vijek. Za brži način da 'oštri' lopatice čišćenjem dajući mu dulji život, probajte Razor Pit.

Prednost električnom brijaču? Slijedite upute proizvođača za čišćenje.

07
od 10

Brijanje pravim putem

Većina proizvoda za acne sadrži snažne pilinga (poput salicilne kiseline, glikolne kore, bijele vrbe kore, retinola i enzima) kako bi se mrtve stanice kože zadržale i promicalo promociju novih stanica - dokazano da pomaže u borbi protiv prištića za većinu. Ako je to ono što koristite, to može zadržati kožu prekomjerno pilingom, što ga čini osjetljivima.

Za najmanju količinu vuče na kosu, koja dolazi od folikula dlake i gdje se oblikuju prištiće, brijanje s zrnima kose. Naravno, brijanje protiv zrna ili smjera rasta dlačica pruža bližu brijanje, ali povlači više na kožu i može smetati već ugroženom stanju stvarajući više iritacije.

08
od 10

Brijanje manje često

Brijanje ljušti kožu i zapljuskuje vlagu, tako da može izbaciti vašu njegu kože. Svatko tko se bori s aknama zna da postoji osjetljiva ravnoteža pilinga i hidratiziranja. Mrtve stanice moraju biti oduzete, ali previše pilinga može izazvati iritaciju i potaknuti veću proizvodnju nafte. Koža ne smije biti previše masna ili previše suha jer neravnoteža također može baciti kožu u izboj, ili ga učiniti svrbi i prljavštinom.

Postoji li neki način smanjivanja? Možda sportska dlaka puno lica nije vaša stvar ili morate brijati za svoj posao. Može li biti moguće nositi bradavicu ili preskočiti dan? Pokušajte odmoriti lice vikendom.

09
od 10

Što je u vašem kitu za brijanje?

Bilo koji sastojak koji stavite na kožu može biti prijatelj ili neprijatelj. Iako postoje različite vrste kože, težina akni i aktivira, važno je pogledati oznake proizvoda koje koristite za brijanje. Ono što će biti više pomoći od štete ovisit će o vašem osobnom tipu kože, ali imamo neke opće smjernice.

No Replies to "Evo kako se brijati s aknama"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 4 = 5