Izbjegavajte tantrums uspostavljanjem dosljednih rutina

Izbjegavajte tantrums uspostavljanjem dosljednih rutina

Budući da djeca napreduju sa strukturom, neophodno je da ih roditelji naviknu na rutinu. Bilo da se djeca budu ujutro pred školom, počivaju za vrijeme obroka, idu van da igraju ili se pripremaju za krevet, trebaju rutine da uspostave dobre navike.

Djeca nemaju puno kontrole u svojim životima, ali rutine mogu im dati osjećaj organizacije, stabilnosti i udobnosti.

To bi, pak, trebalo pomoći razviti bolje ponašanje i osjećaj osobne kontrole, osobito u mladoj djeci. Rutine ne samo da imaju emocionalne prednosti nego i zdravstvene koristi.

Kada roditelji poučavaju svoju djecu da se okupaju i četkaju zube kao dio jutarnjih ili noćnih rutina, upijaju dobru osobnu higijenu i zdravstvene navike. Također, gradnja u vrijeme kuhanja tijekom tjedna, nakon što djeca razjasnu stol nakon večere ili pospremaju kuću noću, utvrđuje odgovornost i radnu etiku. 

Zašto rutine za djecu su važne u jutro

Ustajanje u jutro može biti izazov za djecu i odrasle podjednako, ali početak dana s strukturom može postaviti ton za ostatak dana. Imajte na umu da se vaša djeca svakodnevno budu probudila u isto vrijeme. Ako ih pustite da spavaju, morat ćete juriti, što znači da će dan počinjati u bijesu. Imati čvrsti jutarnji ritual zadržat će svima nisku razinu stresa.

Ako vaše dijete nije poznato kao jutarnja osoba, možda ćete morati utvrditi noćne rutine koje čine jutarnje tijek bolje. Na primjer, ovo dijete možda treba noću za kupanje, a već je odložila odjeću, tako da će ujutro sve što treba učiniti četkati zube, oprati joj lice i oblačiti se.

Ali ćete morati postaviti ritual obroka za doručak. 

Kako se nositi s hranom

Koristite obroke kako biste utvrdili dobre navike u djece. Postoji planina istraživanja koja govori o važnosti doručka. No, razrađen obrok od palačinki, jaja i slanine možda neće odgovarati vašoj obitelji ako škola vašeg djeteta započinje vrlo rano ujutro, kao npr. Prije 8 sati. Štoviše, svako dijete ne želi jesti veći doručak. Za ovo dijete, prikladan je čašu voća i jogurta ili malu zdjelicu žitarice. 

Za ostale obroke, kao što su ručak, vrijeme zakuske i večera, želite ih rasporediti kako djeca ne osvajaju glad. To može dovesti djecu da postanu razdražljive ili da se prežive nakon što se poslužuju obrok. Nakon što promatrate djecu, možete odlučiti da trebaju obrok ili snack najmanje svaka četiri sata. 

Postavite vrijeme za grickanje i kakve hrane ćete služiti u vrijeme snack. Zdravi snack vrijeme može uključivati ​​zdjelu voća ili povrće s malo natrij umočiti. Ne zaboravite ne pružiti djetetu hranu na ćud. Pridržavajući se rasporedu, vaše dijete će naučiti dobre prehrambene navike.

Ide na spavanje

Dobivanje djece za spavanje, bez obzira radi li se o danju ili noći, jedan je od najvećih izazova za roditelje.

Djeca imaju tendenciju da misle da propadaju ako moraju ići u krevet kada su njihovi roditelji ili starije braće i sestre još uvijek gore. No, djeca koja nisu dobro odmarali mogu baciti ključ u vašem životnom stilu, tako da se pridržavaju čvrstog rasporeda spavanja može biti jedan od najvažnijih dijelova rutine. To će smanjiti zezanje vašeg djeteta i smanjiti šanse da se s njim raspravlja o spavanju. 

Osnovni ritual za spavanje uključuje četkanje zuba, odlazak u kupaonicu, kupanje i čitanje priče. Nakon toga, svjetla se vani. Uz noćnu rutinu, djeca znaju što se od njih očekuje. 

Za mlađu djecu koja trebaju dnevne naps, vrijeme je sve. Pokušajte na prasak prerano i mogu se boriti cijelo vrijeme i nikada ne bi spavali. Prošlo je predugo i mogu se pretjerati, što dovodi do više nemira.

Možete koristiti mnoge iste rutine za drijemež koji koristite za vrijeme spavanja. 

Naravno, tijekom posebnih prigoda, roditelji mogu biti fleksibilniji u vezi s ritmovima drijemanja i spavanja. Ponekad se slažete da dopustite djetetu da ostane malo kasnije od normalne. Ali svakako se vratite na normalnu rutinu sljedeće noći. Dobra rutina spavanja može održati zdravu obitelj.

Vrijeme za igru

Važno je za ostati kod kuće tatinima da sagrade vrijeme za igru ​​na dan. To djeci daje ugodnu aktivnost za predviđanje. Pazite da planirate što raditi tijekom slobodnog vremena djeteta. Aktivnosti mogu uključivati ​​sve od izgradnje utvrde do posjeta parku ili igranja igre na ploči. Promijenite aktivnost kako biste zadržali dijete.  

Naravno, ako imate starija djeca koja igraju timski sport, nećete imati puno izbora o tome kada započne praksa. Međutim, morat ćete planirati raspored prema tome ako je vaša odgovornost odabrati vaše dijete od prakse ili igara. Raspored svoj dan tako da još uvijek možete zadovoljiti potrebe svoje druge djece i možete dovršiti svoje uobičajene zadatke u praksi dana. Imati dijete u sportu ne bi trebalo podnijeti cijeli dan.

No Replies to "Izbjegavajte tantrums uspostavljanjem dosljednih rutina"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    60 + = 69