Kako znati ako je zarazna tetovaža zarazena

Kako znati ako je zarazna tetovaža zarazena

Čestitamo, upravo ste dobili svoju prvu tetovažu. I, dok ste se brinuli odabirom slike i riječi koje će vam započeti na vašem putovanju, vaš je umjetnik također brinuo da prikrije vašu novu tetovažu. On je to učinila iz vrlo dobrog razloga - da bakterije koje se rađaju iz zraka napadaju od rane.

Da, vaša nova tetovaža je strašna, ali još je uvijek rana. Otvoreno meso je uzgojni teren za bakterije i infekcije, a to znači da morate ostaviti zavoj na najmanje dva sata.

I dok smo sigurni da ste uzbuđeni pokazati svoju novu umjetnost tijela, vaši prijatelji i obitelj samo će morati pričekati neko vrijeme. Vaše zdravlje i zdravlje vaših umetnutih umjetnosti daleko su važniji.

Jedina iznimka od ovog hard core pravila je ako je vaš umjetnik pokriva vaše tetovaža s saran wrap ili neku vrstu plastike. Nadam se da je to bilo ne slučaj, jer to može iznimno štetiti tetovažu. Bolje ti je da nemaš pokrivanje za razliku od zagušenja svoje nove tetovaže s plastičnom folijom. Ako je vaša tetovirana umjetnica doista pokrila vašu tetovažu, trebalo bi odmah ukloniti.

Što je ovo propuštanje?

Napokon si napravio korak da dobiješ svoju prvu tetovažu i ispušta bistru gnoj. Ovo je tvoja najgora noćna noćna mora. Ako se to dogodi, nemojte paničariti.

Ako curi čistu tekućinu, nije gnoj, i to nije infekcija. Ponekad tetovaža će curiti plazmu - nešto čistu tekućinu u krvi. To će se obično dogoditi ako ste imali posebno dugu sesiju i ako ste imali svoje tijelo inked prilično nedavno.

To je jednostavno signal da vaše tijelo nadilazi normalni prag i da je potrebno nekoliko dana. Drugim riječima, ovo je način vašeg tijela da vam kaže da treba vremena da se sama izliječi. Razmisli o tome. Primijenili ste oštar metalni vibracioni objekt na svoje tijelo i trajno dodali tintu na svoj sustav.

Vaše se tijelo jednostavno mora prilagoditi promjeni.

Što ako je bilo nekoliko dana?

Međutim, ako je prošlo nekoliko dana i propuštate, to je vjerojatnije da je signal koji koristite previše masti na vašoj tetovaži. Određene masti obično uzrokuju više propuštanja kod nekih ljudi od drugih. Opet, nemoj paničariti. Samo se olakšajte na bilo kojoj masti koju koristite. Trebalo bi samo dodati sitnu količinu masti, jedva dovoljno da bi tetovaža postala sjajna. Ovo je situacija u kojoj "manje je više". Dobar način testiranja snage primjene je da vidite je li vaša koža mokro nakon aplikacije. Ako to učini, koristite previše masti.

Ako smanjenje količine ne pomaže, morat ćete potpuno zaustaviti mast i prebaciti se na drugi proizvod ili jednostavno zadržati tetovažu čistom i zaboraviti mast nekoliko dana, a zatim se prebaciti na losion. Kao što možete vidjeti, imate mnogo opcija.

Kada potražiti medicinsku pomoć

To se ne događa često, ali u svakom trenutku igle su uključeni, uvijek postoji rizik od infekcije. Ako je vaša tetovaža vruća na dodir, vrlo crvena, i / ili oozing nešto guste da je žuta ili zelena, ili ste primijetili neugodan miris, to su znakovi zaraze. Ako to nije slučaj, a mi naglašavamo "ne", pokušajte to tretirati kod kuće sami.

Odmah biste trebali potražiti liječnika, bilo da posjetite liječnika opće prakse, hitnu službu ili najbližu hitnu skrb.

No Replies to "Kako znati ako je zarazna tetovaža zarazena"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    9 + 1 =