Kako se pravilno brinete za tetovažu?

Kako se pravilno brinete za tetovažu?

Sada kada imate svježu novu tetovažu, trebate se brinuti o tome. Od ovog trenutka, vaš umjetnik nije odgovoran za bilo kakvu infekciju ili probleme s tetovažom koja proizlazi iz neodgovarajuće njege - to je sve na vama. I sigurnost na stranu, stvarno prekrasna tetovaža može se pretvoriti u katastrofu ako ne slijedite odgovarajuće smjernice za njegu. Sada kada imamo vašu pozornost, evo nekoliko stvari koje trebamo učiniti (ili ne) kako biste maksimalno iskoristili ulaganje u tu lijepu tjelesnu umjetnost.

Ostavite samo tu zavoj

Otvorene rane su uzgajališta za bakterije i infekcije - i, kao lijepa kao i vaša nova tetovaža, to je rana. Vaš je umjetnik pobrinuo pokriti ga kako bi zadržao bakterije u zraku. Ostavite zavoj na minimum od dva sata. Uzbuđenje imati novu tetovažu učinit će da želite ukloniti zavoj tako da možete pokazati svoje prijatelje, ali morate se oduprijeti iskušenju.

Jedina iznimka od ovog pravila je da vaš umjetnik pokriva vašu tetovažu nekom vrstom plastike. Ovo je iznimno štetno za tetovažu pa ga odmah trebate ukloniti. Bolje ti je da nemaš nikakvog pokrivača nego da ugušiš novu tetovažu s plastičnom folijom. Još bolje, pitajte svog umjetnika da najprije upotrebljava zavoje, a ne plastično.

Operite i liječite

Nakon što uklonite zavoj, trebate oprati tetovažu. Koristite mlaku vodu i blagi, tekući antibakterijski ili antimikrobni sapun da nježno uklonite bilo koju mast, krv i plazmu i potpuno očistite područje.

Provon Antimikrobni losion sapun je dobar izbor; to je blagi hidratantni sredstvo za čišćenje, posebno izrađeno za piercing i njegu tetovaža. Nikada ne koristite perilicu; to je previše abrazivno. Ruka je vaš najbolji alat.

Ako vaša tetovaža osjeća slim i sklizak, vjerojatno ste oozing plazma. Pokušajte nježno ukloniti što je više moguće, jer će se stvoriti ruževi ako se dopušta sušenje na površini kože.

Zatim, nemojte trljati područje čvrsto s čistim ručnikom ili papirnatim ručnikom kako biste je potpuno suhili. Slijedi s vrlo laganom primjenom A & D, Bacitracina, ili slične antibakterijske masti, ali ne Neosporin. Ovo je prekrasan proizvod za rezove i ogrebotine, ali ne i za tetovaže. Mnogi ljudi imaju alergijske reakcije na Neosporin, što uzrokuje malo crvene bumps. Kad bube otpadnu, tako i tinta, a vi završite tetovažom s polkanom crtom.

Ako želite, možete koristiti i specijalni proizvod kao što je Tattoo Goo Aftercare Salve. To je bezolovni i napravljen je s biljkama i uljima koja će ublažiti i izliječiti vašu novu tetovažu.

Nakon toga, nastavite čuvati tetovažu čistom. Nakon nekog vremena, kada je potrebno umjesto masti, možete koristiti losion bez boje i bez mirisa kako bi koža bila mekana.

Kupanje, tuširanje, vruće kadice i plivanje

Dobivanje vašeg tetovaža mokro je u redu, ali natapanje to nije. Da, možete (i trebate!) Tuširati s novom tetovažom, sve dok ga uopće ne upijate. Izbjegavajte plivanje - bilo u bazenu, jezeru ili oceanu - i potapanje tetovaže u kadi ili vrućoj kadi za dva do tri tjedna; to može uzrokovati ozbiljnu štetu. Ako dobijete sapun ili šampon na tetovažu, jednostavno ga uklonite s vodom.

Sjeckanje i piling

Nakon nekoliko dana primijetit ćete neki piling i možda malo mrvicu. Prekomjerno skanjivanje može ukazivati ​​na lošu tetovažu, ali malo je normalno i nema potrebe za panikom. Nanesite tople, vlažne komade na škare oko pet minuta dva ili tri puta dnevno kako bi se omekšale škrge i oni će na kraju izlaziti sami. (Nemojte nanositi mast ili losion na omekšanu šaržu, pričekajte da se osuši.)

Vaša tetovaža će početi svrbež dok se liječi, baš kao i opekline. To bi moglo oguliti još. Što god radili, ne pokupite ni ogrebotine! Ako koža svrbi, zapljusni. Vaša tetovaža je gotovo izliječena. Zašto ga uništiti?

Zaštita od sunca

Nakon što se vaša tetovaža ozdravi, uvijek biste ga trebali zaštititi od sunčevih ultraljubičastih zraka. To može izblijedjeti i oštetiti briljantnu tetovažu vrlo brzo.

Učinite to naviku da zaštitite svoju tetovažu s minimalnim 30SPF sunblockom bilo kada planirate biti vani za bilo koju duljinu vremena. To će dug put ostaviti tattoo vibrant dugi niz godina.

No Replies to "Kako se pravilno brinete za tetovažu?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 10 = 11