Što trebate znati o silikonskim mazivima

Što trebate znati o silikonskim mazivima

Lubrikanti na bazi silikona su jedinstveni po tome što njihova struktura nije bazirana na vodi, što praktički znači da se lubina ne isparava ili ne suši tijekom uporabe (kao i svi lubrikanti na bazi vode). Kada su uvedeni, bili su važna alternativa proizvodima na bazi ulja, koji se ne suše, već uništavaju kondome. Silikonske lublje su kompatibilne s kondomom.

Zapravo, silikonsko sredstvo za podmazivanje počelo je kao proizvod koji su razvili proizvođači kondoma za upotrebu u njihovim pred-podmazanim kondomima.

  Sredinom devedesetih proizvođači maziva počinju samostalno proizvoditi proizvod za seksualne i senzualne svrhe, a od tada je došlo do eksplozije broja dostupnih silikonskih maziva (ovdje pročitajte recenzije).

Pro i kontra silikonskih maziva

Pros:

 • Budući da ne sadrže vodu, silikonska maziva nikada ne suše. Zadržavaju se jako dugo.
 • Silikonske molekule su veće i ne apsorbiraju se u kožu, za koje se pretpostavlja da rezultiraju manjim lokalnim reakcijama tijela, iritacijama, alergijskim reakcijama. Iz tog razloga, to je dobar izbor za ljude osjetljive kože.
 • Nedavna, ali preliminarna istraživanja pokazuju da silikonska maziva mogu biti sigurnija od lubrikanta na bazi vode jer oni ne iritiraju kožu.
 • Silikonska maziva također su izvrsna za masažu cijelog tijela, kao hidratantnu kožu i možete je koristiti za brijanje.
 • Budući da se ne razgrađuju u vodi, silikonska maziva su bolji izbor za seks u vodi i oko nje.
 • Ako živite na području gdje je snijeg zimi, silikonsko podmazivanje je sjajno za stavljanje na dno sanjke ili sanjkala i spuštanje niz brda!

Cons:

 • Silikonska maziva nisu kompatibilna s igračkama silikonskog seksa ili mnogim "kiber kože" ili "realnim osjećajem" seksualnih igračaka. Silikonsko sredstvo za podmazivanje može oštetiti ove igračke i učiniti ih nesigurnima za upotrebu.
 • Vrlo je teško isprati, osobito plahte. Silikonski nije topljiv u vodi tako da neće izlaziti s plašta.
 • To uključuje veći početni trošak. Silikonsko podmazivanje je skuplje, ali ide dalje od maziva na bazi vode, pa se cijena na kraju izjednačava.
 • Budući da ne apsorbiraju, maziva na bazi silikona osjećaju se kao da nose kožu što je osjećaj da neki ljudi ne vole.
 • Silikonska maziva obično imaju loš okus.

Razlike između silikonskih maziva

Za razliku od maziva na bazi vode koja nude širok raspon različitih tekstura, okusa i viskoziteta, vrlo je malo razlika u načinu na koji silikonski maziva osjećaju ili rade.

Jedina glavna razlika, koja utječe i na kvalitetu maziva i na cijenu, kao i za jedan sastojak, dimetikon. Dimetikon je polimer na bazi silikona koji u osnovi znači svoje proizvedeno silikonsko ulje. Ali to nije ulje koje će oštetiti kondome. Odobrena je za uporabu od strane FDA i ima nisku razinu opasnosti od Skin Deep baze radne grupe za zaštitu okoliša.

Bolje kvalitete silikonskih maziva koriste više gustijeg sastojka nazvanog dimetikon. Ovaj sastojak je također skuplji. Osjeća se baršunast i bujniji od ostalih.

Ako uspoređujete silikonske mazive, provjerite gdje se nalazi dimetikon u popisu sastojaka. U boljoj kvaliteti, skupljim silikonskim mazivima bi trebao doći prvi.

No Replies to "Što trebate znati o silikonskim mazivima"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  39 + = 44