“Zaboravio sam”, zgodna izgovor često korišten od pasivnih agresivnosti

"Zaboravio sam", zgodna izgovor često korišten od pasivnih agresivnosti

Pitanje: Kada je zaborava zaboraviti?

Odgovor:

Pitanje:

Moja supruga i ja smo se oženili gotovo 10 godina. Ona je vrlo zaboravna, pasivna agresivna žena. U početku sam mislio da se jednostavno nije sjećala važnih datuma i prilika. Sada se pitam je li to namjerno gurnula gumbe. Na primjer, stari koledž prijatelj bio je u gradu i planirali smo se sastati za večeru. Bio sam uzbuđen kad sam vidio da je ovaj stari prijatelj, moja supruga i ja razgovarali o planovima večere u nekoliko različitih navrata.

Ja sam odjurio kući s posla u noći našeg večernjeg angažmana i otkrio da ona nije bila spremna i činilo se neumjesnim kad sam je podsjetio na naše planove. Završili smo kasno za večeru i prije nego što smo stigli, dopustila mi je da je očekuju da se sjeća svih sitnica našeg života.

Godinama je radila ovakve stvari. Jednom sam operirao i rano sam morao biti u bolnici. Ovo je bilo velik posao i razgovarali smo o ustajanju, spremnosti i izlasku iz kuće. Ujutro moje operacije ona je djelovala kao da je neumjesna. Kao da nije imala pojma da je operacija bila zakazana i bila mi je kriv što se nisam uvjerila da razumije.

Zapravo, počinjem misliti da ona radi stvari koje mogu gurnuti gumbe i zbog nekog ludog razloga pokazuju da nisam važan. Nikada nije zaboravila ništa što joj je bilo važno. Kad je nešto planirala ili želi, uvijek je spremna otići.

Jesam li lud ili sam na pravom putu s mojim razmišljanjem.

Ocjena

Odgovor:

Hi Mark,

Budući da sam čuo tvoju stranu priče, mogu samo odgovoriti na vašu stranu. Predlažem vam da pročitate na temu pasivnog agresivnog ponašanja. Vaša supruga može biti zaboravna kada je riječ o stvarima koje su vam važne jer je ona sebična ili, ona vas kažnjava zbog ljutnje koja ne može izraziti na zdrav način.

Pasivno agresivno supružnik rijetko govori kad je ljut. Oni otkrivaju tajne načine izlaska ljutnje i kažnjavanja supružnika. To može biti ono što vaša žena radi kad "zaboravi" važne datume i detalje. 

Čuo sam od jedne žene čiji će suprug zaboraviti da je uzme na poslu najmanje 3 ili 4 puta mjesečno. Prema njezinim riječima, zaboravnost se uvijek dogodila ubrzo nakon što je učinila nešto što je znala da ga iritira. 

Umjesto da joj kaže da je razdražen, odlučio se vratiti natrag tako što ju je čekala nakon dugog dana na poslu. Koji jedinstveni način izbjegavanja argumenata? Njen suprug nije se morao baviti neugodnim komunikacijama s njom i izraziti svoje loše osjećaje. Ostavivši čekanje ubila je dvije ptice jednim kamenom.

Dobio je svoje isječke bez potrebe za rješavanjem tog problema i ona je bila kažnjena. Vaša supruga može ubiti dvije ptice također s jednim kamenom. Moj prijedlog je da je pitate zašto ona uvijek zaboravlja kada vam je situacija važno. Ako ona nema odgovor na početak nekih dubokih istraživanja pasivnog agresivnog ponašanja.

No Replies to ""Zaboravio sam", zgodna izgovor često korišten od pasivnih agresivnosti"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    40 − = 34