Pomoć za samohrane majke koje pitaju: “Trebam li podnijeti prijavu za pomoć djeci?”

Pomoć za samohrane majke koje pitaju: "Trebam li podnijeti prijavu za pomoć djeci?"

Mnoge samohrane majke nisu sigurni trebaju li podnijeti dječju podršku. Na kraju, to je osobna odluka. Međutim, postoji nekoliko različitih čimbenika koji treba uzeti u obzir. Evo pet ključnih pitanja koje treba postaviti prije nego što odlučite želite li podnijeti zahtjev za podršku djetetu:

Jeste li u potrebi financijske potpore kako biste na odgovarajući način osigurali svoje dijete?

Postoji sustav podrške djeci kako bi se osiguralo da djeca dobiju potrebnu financijsku pomoć tijekom svog djetinjstva.

Ako ovisi o vašem ex kako bi vam pomogao u plaćanju skloništa, hrane, odjeće, medicinske skrbi i obrazovanja, onda ima smisla formalizirati podršku djeteta s državom.

Je li vaš otac djeteta već podnio zahtjev za skrbništvo nad djecom??

Ako je otac već pokrenuo slučaj skrbništva nad djecom, a vi još niste podnijeli zahtjev za skrbništvo nad djecom, onda je možda u vašem najboljem interesu to učiniti sada. Istodobno mnoga država određuju podršku djetetu i skrbništvo nad djecom. Stoga, da se ne bi morali vratiti na suđenje za drugu sudsku raspravu, mnoge samohrane majke odluče podnijeti dječju pomoć nakon očevog zahtjeva za skrbništvo nad djecom. Imajte na umu i činjenicu da plaćanja dječjim doplatama ne utječu na određivanje pritvora za djecu ili određivanje posjeta u većini sudova. Drugim riječima, čak i kada otac djeteta redovito ne plaća podršku za djecu, sud može odrediti da dijete ima pravo na velikodušan posjet drugom roditelju.

Trenutno dobivate pomoć vlade?

Ako već dobivate državnu pomoć i ime oca je na rodnom listi vašeg djeteta, onda će vlada najvjerojatnije pokušati prikupiti podršku za djecu, sa ili bez vašeg pristanka. Zašto? Iz perspektive vlade, bolje je prikupiti toliko potporu djeci što je više moguće od oca odmah na početku, nego kasnije podupirati dijete putem javne pomoći.

Ako je to slučaj, možda želite ići naprijed i podnijeti datoteku na svoju ruku.

Imate li dobar odnos s djetetovim ocem?

U nekim slučajevima, ako imate pozitivan suodnos roditeljskog odnosa, možda neće biti nužno formalno podnijeti zahtjev za podršku djetetu. Ako već dobivate financijsku potporu, možda nećete ni pitati: "Trebam li podnijeti prijavu za pomoć za djecu?" Međutim, važno je zapamtiti da je odgovarajuća podrška subjektivna. Ako majka ne vjeruje da potpora koju prima ona zadovoljava potrebe djeteta, trebala bi razmotriti pokretanje postupka za podršku djetetu na sudu. Sud će razmotriti sljedeće čimbenike prije naručivanja dječje podrške:

  • Financijska sredstva roditelja
  • Dječje potrebe
  • Druga djeca koja su roditeljima potrebna za podršku

Je li otac očekivao drugo dijete s nekim drugim?

Ovo je još jedno važno pitanje. Mnogi pojedinačni mame odlučuju podnijeti zahtjev za pomoć djeci kad saznaju da otac očekuje drugo dijete s nekim drugim. Ovo je praktična odluka, radije osvetoljubiva. Razlog za podnošenje u ovom trenutku je zato što je razumno očekivati ​​da će još jedno dijete financijski utjecati na djetetov otac. Kao rezultat, on možda neće moći pružiti istu razinu dobrovoljne financijske potpore.

 

Više informacija o podršci za djecu potražite u smjernicama za podršku djetetu u vašoj državi ili razgovarajte s kvalificiranim odvjetnikom.

Uredio Jennifer Wolf.

No Replies to "Pomoć za samohrane majke koje pitaju: "Trebam li podnijeti prijavu za pomoć djeci?""

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 52 = 53