Calibré Cut Rings koje trebate vidjeti

Kalibar cut antique ring

Romanov Rusija / 1.dibs

Calibré je termin koji opisuje tehniku ​​koja koristi manje, običajno izrezane kamenje u većem dizajnu nakita. Koncept je jedan koji biste trebali znati želite li saznati više o Art Deco nakitu. Stil rezanja je također poznat kao rezanje izreza, kalibracijsko rezanje, rezanje kalibra i rezanje kalibra. 

Calibré obično ukazuje na slojevito kamenje koje se prilagođava kako bi savršeno uskladila. Za razliku od većine projekata, praktički nema praznina između kamenja ili protiv postavke.

Iako se koriste dijamanti, metoda obično uključuje obojene kamenje koji poboljšavaju cjelokupni dizajn dijela. Da bi se sav kamen bio savršeno uklopio, svaki će se oblik malo razlikovati po veličini. Oblici obično su kvadratični, suženi ključni, pravokutni ili zaobljeni i često se postavljaju u pavé oko središnjeg kamena. 

Najpopularniji kamenčići od kamena uključuju dragocjene - smaragd, safir i rubin. Dijamanti se ne smiju smatrati kalibracijskim rezom, osim ako su u boji boje. 

Na tržištu danas nećete naći mnogo modernih kalibraških rezanih dizajna. Ako to učinite, bit će vrlo skupe jer je proces iznimno radno intenzivan. Najčešći projekti koje ćete naći bit će autentični i reprodukcijski Art Deco. 

Želite posjedovati nakit koji provodi ovu estetiku? Najbolje je da potražite nakit koji je napravljen između 1910. i 1935. godine. Zlatarice i obrtnici tog doba bili su pravi majstori kalibracijskog rezanja. 

Antikni nakit Savjet: Ako u opisu vidite riječi poput "starinski stil" ili "stilu art deco", taj prsten vjerojatno je reprodukcija.

Pomaknite se da biste se divili nekim nevjerojatnim primjerima kalibracijskog rezanja i večernjeg prstena. 

02
od 07

Caliber Cut Sapphire, Emerald i dijamantni angažman prsten

Kalibar cut antique ring

Doyle & Doyle

Ovaj prsten je prekrasan primjer raznovrsnih načina kalibracije kamena mogu se koristiti za poboljšanje dizajna prstena. Smaragde i safiri izrezani su u okruglom kabokonskom obliku i konusnom kvadratnom obliku, od kojih se obje savršeno uklapaju uz ostale kamenje i postavku. 

03
od 07

Kalibarni rez Sapphire i Diamond Cocktail Ring

Kalibar cut antique ring

Erica Weiner

Calibré cut kamenje nisu samo popularni u Art Deco angažman prstenovi, ali također rade dobro u večeru ili koktel prstenima kao što je ovaj. Mala safirska kamena uklapaju se u veće oblike koji čine ovaj prsten tako neobično lijepim.

Ako posjedujete prsten sličan ovome, pazite da ne oštetite ili izgubite kamenje. Jednom kada se kamen na kružnom prstenu izgubi, izuzetno je teško i skupo zamijeniti. 

04
od 07

Kalibar Izreži Emerald i dijamantni angažman prsten

Kalibar cut antique ring

Lang Antikviteti i nakit nakita

Ponekad se kalibracijski kamen isklesan samo kao mali naglasci u postavci. Ovaj prsten je savršen primjer kako malo zelena od smaragda može učiniti ukupni prsten impresivniji. 

05
od 07

Kalibarni rez Sapphire i Diamond Cocktail Ring

Kalibar cut antique ring

Leslie Hindman Auctioneers / Live Auctioneers

Ovaj edvardijanski prsten je izvrstan primjer kako mogu dobiti sitni kalibarski rezani kamen. Svaki kamen mjeri ne više od 1 mm u promjeru i čvrsto je postavljen ispod velikih nagibnih ploča s dijamantima. Možeš li zamisliti da mora postaviti sve te male safire u svaki krug? 

06
od 07

Kalibra izrezati Ruby i Diamond Wing Ring

Kalibar cut antique ring

ROMANOV RUSIJA

Ponekad dizajni implementiraju više stilova kamenih postavki. Ovaj prsten je napravljen u Rusiji 1930-ih i ima vrlo jednostavan, ali moćan kalibracijski rezni dizajn s bogatim rubinima boje. Svaka kalibracija sastoji se od samo tri rubina. Budući da je svaka rubina nešto drugačija po mjeri po mjeri, dizajn se i dalje smatra kalibracijom.

Možete li zamisliti ovaj prsten bez rubinog naglaska? Ne bi bilo gotovo kao atraktivno. Dizajner je također primijetio postavljanje rubina u ružičastoj zlatu i dijamanata u platini kako bi se kalibracija još više izdvojila. 

07
od 07

Kalibra Cut Sapphire i Diamond Angažman Prsten

Kalibar cut antique ring

ROMANOV RUSIJA

Ovaj zadnji primjer je jedan od uobičajenih halo dizajna pomoću kalibracijskih reznih safira. Ponekad ćete vidjeti samo jedan krug ili halo kamenja u onome što se zove cilj dizajn.

Ovaj angažirani prsten ima dva reda, jedan sa sapphires i jedan s dijamantima. Ono što ovaj prsten čini malo neobičnijim jest oblik. Većina dizajnerskih prstena imaju okrugle kamenje i okrugli halo. Umjesto toga, ovaj prsten ima impresivan dijamant s antiknim jastucima i dva halosa koji su više ovalni. 

No Replies to "Calibré Cut Rings koje trebate vidjeti"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    86 − = 79