Pet faza udvaranja i upoznavanja

Postoje pet različitih faza udvaranja koje se javljaju kao neverbalne komunikacije, da svi ljudi, bez obzira na to gdje žive ili kojima kultura pripadaju, poslušaju i prate u pokušaju stvaranja parova. Ono što slijedi je kratko objašnjenje svake od pet faza udvaranja, s vezom na detaljnije informacije.

mladi couple sitting on bench outdoor.

Guido Mieth / Moment / Getty Slike

Prva faza udvaranja omogućava drugima da znate da ste prisutni i dostupni različitim sredstvima kao što su držanje, odjeća, izrazi lica, pokret i druge povezane neverbalne komunikacije. Slično paunu koji prikazuje svoje perje, ova prva faza procesa udvaranja je složeni dolazni ples koji kombinira ponašanje pažnje s još onim što je Charles Darwin nazvao "podložnim prikazima" - ali većina nas samo naziva flertom

02
od 05

Druga faza udvaranja: čitanje jezika tijela

Nakon završetka prve faze procesa udvaranja, sljedeća faza je promatrati pozitivan govor tijela od drugih u neposrednoj blizini. U većini jednostavnih pojmova, druga faza udvaranja je poput vika, 'Pomoć! u prepunoj sobi i primijetiti tko odgovara vašem kriku. Ova faza udvaranja je također usredotočena isključivo na neverbalnu komunikaciju.

03
od 05

Treća faza udvaranja: verbalna komunikacija

Jednom kada se dobije u drugoj fazi udvaranja, može se dogoditi verbalna komunikacija. Ova faza još uvijek snažno usredotočuje na neverbalne komunikacije, kao jednostavan "Pozdrav!" može značiti širok raspon stvari ovisno o zvučnicima pokretima tijela i tonu glasa. Nažalost, zbog običnog terora kojeg mnogi ljudi osjećaju kada se kontaktiraju s nekim koga su privukli, grupa većine muškaraca i žena koje su privučene jedna drugoj zbog razloga za koje se ne mogu opisati, nikada ga ne bi prolazile kraj ove faze udvaranja. Razumijevajući pozitivne znakove koji se daju i primaju, međutim, svatko može sa sigurnošću uspostaviti prvi kontakt s drugim znajući je li njihova interakcija dobrodošla ili ne

04
od 05

Faza četvrtine udvaranja: fizički dodir

Četvrta faza udvaranja može početi nedužno s 'slučajnim' udaranjem nogu, dok sjedi u neposrednoj blizini. Ovisno o tome kako druga osoba reagira, međutim, određuje hoće li se par može čvrsto kretati unutar i iza ove faze udvaranja. Na primjer, ako pokušate ukloniti komad meda od nekoga koga vas privlači, pomaknu li se unatrag i sami uklanjaju ili vam dopuštaju da ga uklonite i pokrenete fizički kontakt?

No Replies to "Pet faza udvaranja i upoznavanja"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    62 − = 58