Opći zahtjevi za usvajanje Haitija

Opći zahtjevi za usvajanje Haitija

Siroče stoje kod haitijskog sirotišta, koji se trenutno nalazi u improviziranim šatorima u gradskom šatoru u Port-au-Princeu, Haiti.
Mario Tama / Getty Images

Haiti nije stranka Konvencije o donošenju Haaške konvencije, što znači da svako usvajanje od Haiti mora ne samo ispunjavati zahtjeve Haitija, već i države u kojoj potencijalni posvojitelj živi u Sjedinjenim Državama.

Smjernice potrebne za usvajanje Haitija uključuju:

 • Dob - Prema haitanskom zakonu, budući posvojitelj mora biti 35 godina ili stariji. U braku, jedan od budućih posvojiteljica može biti mlađi od 35 godina, ako su oženjeni deset godina i nemaju biološku djecu. Usvojitelj mora biti najmanje 19 godina stariji od namjeravanog posvojenog djeteta.

 • Brak - Oba supružnika moraju pristati na usvajanje s Haitija. Američko useljenje zahtijeva i potpise na obrascu USCIS I-600.

 • Usvajanje samohranih roditelja - Haitski zakon dopušta jedine samohrane roditelje ako zadovolje dobne uvjete.

 • Druga djeca - Usvojitelji roditelja koji već imaju djecu morat će dobiti odricanje od predsjednika Haitija da bi usvojili. Ovaj uvjet obično se odriče.

 • rezidencija - Budući posvojitelji ne moraju živjeti na Haitiju kako bi dovršili usvajanje.

 • Putovati - Neki dijelovi Haitija, kao što je Port-au-Price, zahtijevaju najmanje jedno putovanje u Haiti kako bi dovršili usvajanje.

02
od 08

Odaberite davatelja usluga prilagodbe koji će vam pomoći pri usvajanju djeteta s Haitija

Agencija za usvajanje koju odaberete mora imati licencu od strane države SAD-a u kojoj posluju. Dobro je kontaktirati Better Business Bureau prije donošenja konačne odluke. Također je dobra praksa zatražiti od drugih usvojitelja da svoje iskustvo rade s agencijama za usvajanje koje razmišljate, pogotovo ako su i oni usvojili dijete s Haitijem.

Važno je blisko surađivati ​​s vašim davateljem usluga za usvajanje kako bi se zadržali potrebni administrativni dokumenti i postupci potrebni za uspješno usvajanje djeteta s Haitija.

03
od 08

Prijavite se da biste pronašli prihvatljivo za usvajanje s Haitija

Potencijalni posvojitelji moraju ispuniti Obrazac I-600A koji se mogu smatrati prihvatljivima za usvajanje. Ovaj je obrazac dovršen prije nego što je siroče lociran ili je identificiran za usvajanje od strane vas. Nemojte zbuniti ovaj obrazac s I-600 obrascem koji je Peticija klasificirati siroče kao neposrednu relativnost.

Da bi usvojili na Haitiju, budući posvojitelji moraju također ispunjavati uvjete za Haiti.

04
od 08

Budite u skladu s haitijanskim djetetom

Opći zahtjevi za usvajanje Haitija

Četrdesetogodišnjak se u sirotištu nalazi u njegovu ujaku, koji ga više ne može brinuti. Sirotište je svedeno na improvizirane šatore u jednom od gradskih šatorova u Port-au-Princeu, Haiti. Majka djeteta umrla je u potresu.
Mario Tama / Getty Images

Vaš odabrani pružatelj usluga za usvajanje ili agencija za posvojenje bit će ona koja će odabrati dijete za vašu obitelj. Na vama je da obitelj komunicira s agencijom za usvajanje vrsta haitskog djeteta koje bi najbolje odgovaralo vašem domu.

Može se usvojiti samo dijete koje ispunjava zahtjeve prema Haitijanskom zakonu. Da bi se dijete usvojilo u Haitiju, dijete mora ispuniti jedan od dva sljedeća kriterija:

 • Odricanje - Suglasnost, poznata kao Extrait des Minutes du Greffe du Tribunal de Paix, od rođenja djeteta roditelji ili zakonski skrbnik moraju dobiti ako roditelji djeteta žive.

  Dječji biološki roditelji moraju pristati na usvajanje pred pravdom mira. Neke jurisdikcije poput Port-au-Prince zahtijevaju da američki potencijalni usvojiteljski roditelji budu nazočni i na ovom sudskom sastanku.

 • Napuštanje - Ako su djetetovi roditelji preminuli, njihovi su roditelji Extrait de l'Acte de Deces (izvadak iz smrtne potvrde) mora se dobiti iz Haitijanskog nacionalnog arhiva.

Pored ispunjavanja gore navedenih smjernica, haitičko dijete mora također zadovoljiti definiciju siroče pod američkim imigracijskim zakonom.

Jednom podudaranje i prihvaćanje utakmice od strane buduće posvojiteljske obitelji, oni moraju podnijeti Extrait des Minutes du Greffe du Tribunal de Paix, ili Extrait de l'Acte de Deces s Haitijanskim tijelom za prihvaćanje ili Institut du Bien etre socijalne i rehocerije (IBESR). IBESR će tada istražiti medicinsko i psihološko blagostanje budućih posvojitelja.

05
od 08

Haiti proces usvajanja

 1. Onda IBESR, autoritet posvojenja Haitia, odobrava usvajanje i izdaje Autorizacija usvajanja. Samo ured IBESR-a u Port-au-Princeu može odobriti usvajanje. Regionalni uredi IBESR-a nemaju ovlasti.

 2. Potencijalni usvojiteljski roditelji tada predstavljaju IBESR autorizacija usvajanja civilnom ili građanskom sudu Tribunala radi pribavljanja Zakona o usvajanju koji dovršava usvajanje.

 3. Budući usvojitelji roditelja podnose prijavu s IBESR-om.

 4. Postupak usvajanja na Haitiju mogao bi trajati 18 mjeseci ili više. Nakon što ih je odobrila IBESR i USCIS, usvojitelji još uvijek moraju podnijeti zahtjev za haitansku putovnicu za svoje dijete, što može potrajati još dva do tri mjeseca. Jedinica za usvojenje preporučuje da dijete dobije valjanu putovnicu Haitija nakon usvajanja. Jedinica za donošenje odluka će provesti vizni intervju jednom kad budući posvojitelji podnesu DS-230, zahtjev za imigrantsku vizu i registraciju stranaca i platiti odgovarajuće naknade.

 5. Da biste saznali koliko se naknada trenutačno prihvaća od Haiti, obratite se svom davatelju usluge posvojenja jer naknada nije postavljena. Budući posvojitelji očekuju i plaćanje različitih sudskih pristojbi. Napominjemo da zakon obiju država, Haiti i Sjedinjene Države, ne dopušta plaćanje bioloških roditelja ili staratelja djece od strane budućih posvojitelja ili njihovih agencija.

 6. Dokumenti moraju biti prevedeni na francuski i ovjereni od haitijskog konzula u Sjedinjenim Državama. Zamolite svog davatelja usluga posvojenja za popis odgovarajućih dokumenata potrebnih u vašem dosjeu.

06
od 08

Zatraži da se dijete pronađe prihvatljivo za usvajanje s Haitija

Opći zahtjevi za usvajanje Haitija

Nekoliko stotina tisuća djece iz Haitija živi u improviziranim šatorima sirotištima u gradskim šatorima.
Mario Tama / Getty Images

Nakon što dovršite usvajanje na Haitiju, morate odrediti USCIS da li dijete ima pravo pod uslovom američkog useljavanja. Kompletan obrazac I-600, Peticija za klasifikaciju siroče kao neposrednu relativnost.

07
od 08

Dovođenje djeteta kući

Postoji nekoliko koraka za dovršetak nakon finaliziranja usvajanja Haitija:

Haitijanska putovnica - Vaše dijete će trebati haitansku putovnicu jer još nije državljanin SAD-a. Haitijanska putovnica djeteta mora imati svoje posvojno ime.

Visa - Nakon dobivanja putovnice za vaše dijete, sljedeći korak je dobivanje viza. Posjetite veleposlanstvo SAD-a za konačni pregled nakon usvajanja. Američko veleposlanstvo će dati konačni pregled i odobrenje djetetove I-600 prijave. Liječničkom izvješću o djetetu morate dostaviti konzularnom službeniku medicinskom liječniku ako nije dano tijekom faze privremenog odobrenja.

Davanje viza temelji se na dovršetku dokumentacije i podnositelju zahtjeva koji prevladava nepodobnost za bilo koju vizu. Ako je sve dobro i po redu, viza je odobrena i spremna u roku od dva dana.

Za više informacija o dovršavanju dokumentacije potrebne za dovođenje djeteta u domovini molimo vas kao svog davatelja usluga za usvajanje ili pogledajte Odjel za državnu službu Sjedinjenih Američkih Država - Ured za pitanja djeteta Međunarodno usvajanje informacija o Haitiju.

08
od 08

Nova obitelj!

sposoban za primanje couple sit with their adopted Haitian children as the children become American citizens.

Nakon što dovršite usvajanje djeteta na Haitiju, provjerite s vašom agencijom za usvajanje o tome hoćete li ponovno morati prihvatiti dijete jednom u Sjedinjenim Državama.
Chris Hondros / Getty Images

Čestitamo što ste nova obitelj!

Ako je vaše dijete ušlo u zemlju na IR-3 vizu, dijete je postalo državljanin SAD-a nakon ulaska u Sjedinjene Države.

Možda ćete morati ponovo usvojiti svoje dijete ovdje u državama kao mjeru opreza jer američki sud ne mora prihvatiti usvajanje stranog suda. U nekim slučajevima potrebno je ponovno usvajanje. Za više informacija zatražite od agencije za usvajanje.

Haiti ne zahtijeva od posvojitelja da podnesu izvješća nakon usvajanja.

Putovanje posvajanja izgleda dugo i naporno, ali nagrade su beskrajne kada dijete bude dio vaše zauvijek obitelji. Znajte da stres i putovanje ne završavaju tamo i svi trebamo dodatnu ljubav i podršku na putu. Bit će mnogo prilagodbi kada se svi nađete na sigurnom mjestu.

Nastavite tražiti sustav podrške jer će najvjerojatnije biti mnogo prilagodbi i rastuće boli.

Uzeti u obzir:

 • grupe za podršku
 • drugih usvojitelja
 • crkvene obitelji
 • resursi zajednice
 • obitelj i prijatelji

Sretno s novom obitelji!

No Replies to "Opći zahtjevi za usvajanje Haitija"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  + 27 = 28