Dads: 10 načina da ostanete blizu svoje kćeri dok raste

Dads: 10 načina da ostanete blizu svoje kćeri dok raste

Kao tata, jedna od mojih najvažnijih uloga bila je razviti bliski odnos sa svakom od moje djece. To je posebno vrijedilo za mene jer sam radio kako bih se približio i ostao blizu moje kćeri dok su odrasli. Činilo mi se da je malo lakše s mojim sinovima kao što smo imali više zajedničkog, ali to je stvarno nagrađivanje kada sam se usredotočio na približavanje mojim djevojkama.  

Neke od mojih najljepših uspomena na moje očinstvo bile su moje kćeri.

Dobro se sjećam kad je moja najstarija kćer bila oko 13 godina, naša mjesna crkvena zajednica sponzorirala je datu tatu-kćer koja je imala 50 godina. Nosila je suknju s pudlovima i dvije tone cipele; Bio sam u trapericama i košulju s košuljicama i rukama su se odmaknuli. Bila je to velika večer uz večeru i igre na ploči s ostalim očevima i djevojkama. Ali ono što mi se najviše svidjelo bilo je izlaziti s njom (još uvijek u kostimu) u trgovinu sladoledom za sunde prije nego što smo se vratili kući. Bilo je to sjajno iskustvo spajanja koje se obojica još uvijek sjećamo.

Dok sam razgovarao s mojim djevojkama o tim i drugim iskustvima, a također sam razgovarao s drugim očima s kćerkama, došao sam s nekim mislima o tome što je potrebno da ostanemo blizu naših kćeri kroz svoje odrastanje godina.

1. Poštuj njezinu mamu. Dok djevojke vole ljubiti svoje tate, njihova je majka zapravo njihov brojni model. Ako se trudite pokazati svoju mamu poštovanje, bez obzira na to jeste li se oženili ili ne, pomoći će vam kći da vas više ljubi i poštuje.

Ako ponižavate svoju mamu ili učinite da mama izgleda manje u oči svoje kćeri, samo stavljate udaljenost između vaše djevojke i tebe.

2. Upoznati njezine prijatelje. Posebno u kasnijim osnovnim godinama i ranoj srednjoj godini, prijatelji vaše kćeri postaju vrlo važan dio njezina života. Reći će im stvari koje vam nikada neće reći ni njezinoj mami.

Pobrinite se da znate tko su njezini prijatelji. Domaćini nekoliko zabava ili spavaćih mjesta na vašem mjestu kako biste ih bolje upoznali.

3. Saznajte kako slušati. Jedno od stvari koje sam naučio jest da djevojke treba slušati puno više nego što trebaju čuti što imate za reći. Pokušajte slušati bez suđenja i bez savjetovanja. Komentirajte samo u nastojanju da bolje razumijete što govori i što ona osjeća. Reflektivno slušanje važna je vještina za razvoj očeva, a vaša će kći poštovati vaše usredotočene napore da slušaju razumijevanje.

4. Čitajte zajedno. Jedna od stvari na koje moje djevojke komentiraju je vrijeme koje smo poduzeli kada su malo sjedili zajedno na kauču ili naslonjaču i čitali knjige zajedno. Ne samo da im pomaže da nauče voljeti čitanje, već vam daje zajedničku temu za kasnije rasprave. Na primjer, čitanje Alisa u zemlji čudesa zajedno će vam pomoći kasnije kada je podučavate o donošenju dobrih odluka, postavljanju ciljeva i dobivanju i boravku na pozitivnim putevima.

5. Dovedite je na datume. Iako nisam to učinio onoliko često koliko bih trebao, uzimajući vaše kćeri na datume svaki drugi mjesec ili tako je sjajan način da ostanu povezani. Izvedi je na ručak, na film, ili na kuglanu.

Jedno-na-jedan put datum nudi, zajedno s biti u opuštenoj okolini nego kod kuće, bit će vam vrijeme da se njeguje i ona će se sjetiti.

6. Uključite se u njezine interese. Ako je kćer u nogometu, ponudite trener momčadi ili barem idite na igre i vježbu s njom. Ako uzima glazbene lekcije, slušajte njezinu praksu i idite na recitale. Dopuniti je za njezino sudjelovanje u svojim interesima, hobijima i preusmjeravanju. Saznajte nešto o njenom interesu kako biste mogli razgovarati o njemu i kako biste joj mogli pomoći.

7. Pomoć kod zadaće. Sada moram priznati da je za dva sata zaglavljen oko kuhinjskog stola geometrija nije moja definicija zabave, ali to je bilo veliko vrijeme vezivanja za mene sa svojom djecom. I to omogućuje vašoj kćeri znati da cijenite obrazovanje i razvijate životne vještine.

8. Budite tamo na raskrižju. U važnim trenucima u životu vaše kćeri, provjerite jeste li tamo. Rasporedite i održavajte sastanke za obrede prolaza poput njezinih rođendana, prvog dana škole, prvog dana na junior visokom, prvom danu, prvom plesu, prvom prometu i tako dalje. To su trenuci za koje će se sjetiti cijelog njezinog života i bit ćete dio nje s njom.

9. Napravite i držite obećanja. Način na koji gradimo povjerenje kod naših kćeri jest stvaranje i održavanje obećanja. Ako se obvezujete da ju izvadite na datum, neka se ništa ne nađe. Ako joj kažete da dolazite na plesni recital, pobrinite se da ste tamo. Ako obećate zadržati samopouzdanje, nemojte ga dijeliti s drugima. Njezino viđenje da slijedite svoje obveze će izgraditi vašu vezu i pustiti je da zna da drugi ljudi u njezinu životu mogu biti počinjeni i pouzdani.

10. Budite malo fizički. Ponekad iz bilo kojeg razloga, mi smo malo stand-offish s našim kćerima. Oni imaju tendenciju da obično budu malo osjetljivija nego što jesmo, ali možete dodati važnu dimenziju vašem odnosu tako što ćete joj zagrliti, ljubavni ljubi na obrazu i držati je za ruku. Naše djevojke moraju osjetiti našu ljubav, a ne samo čuti za to.

Dok radimo na izgradnji ovih važnih odnosa, važno je zapamtiti da naše kćeri trebaju biti velik tata i najvažniji muški uzor u njezinom životu. Pomoć joj imati dobar odnos s vama dobar je za vas i pomoći će vam da budete bolji partner, žena i majka kasnije u životu.

No Replies to "Dads: 10 načina da ostanete blizu svoje kćeri dok raste"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    8 + 2 =