Pravi način primjene parfema

Pravi način primjene parfema

Coco Chanel jednom je rekao da žena treba primijeniti parfem u onim područjima u kojima bi se voljela poljubiti. Iako je to najvjerojatnije istina (i potpuno francuski), razmotrite i sljedeće smjernice.

Impulsne točke

"Impulsne točke" su mjesta na tijelu gdje su krvne žile najbliže koži. Ove mrlje potiču toplinu, što može pomoći da miris emanira iz vaše kože u zrak. (To je isti princip koji koriste esencijalni difuzori ulja).

Nanesite svoj parfem na ove točke - naime, unutarnji zglobovi, baza grla, iza režnjeva uha, u cijepanju, iza koljena i unutarnjih laktova. Dok nosite svoj parfem tijekom dana, to će reagirati s tjelesnom toplinom i nastaviti emitirati miris.

Riječ opreza

Unatoč velikoj Chanelovoj maksimi, parfem ne okusa. Imajte to na umu prilikom primjene vaših i izbjegavajte sva područja koja se mogu entuzijastično grickati.

Kako se nanosi parfem

Primjena parfema je najjednostavnija stvar - jednostavno sprej, dab, ili u slučaju krutog parfema kompaktan, prelijevanje prstom. (Nemojte trljati zglobove zajedno nakon nanošenja, kako biste spriječili da "uništi" miris).

Neke žene uživaju u prskanju parfema u zrak, a zatim prolaze kroz njega. Iako to ne funkcionira, ona također omogućuje da malo mirisa ide na otpad, pa to nije najbolji način ako ste na proračunu.

Uvijek nanesite parfem prije stavljanja vaše odjeće i nakita.

Neki mirisi ostavit će trajne mrlje na tkaninama, metalima i biserima. (Ako želite riskirati parfemiranje vaše odjeće - recimo, prskanje nekog mirisa na šal - svakako isprobajte na skrivenom području tkanine i lagano prskajte).

Perfumiranje kose

Misting kosu s mirisom je sjajan način ostaviti nježan miris u svom probuditi, kao što kretati kroz svoj dan.

Oni kojima se odlučite približiti bit će također nagrađeni punijim mirisom. Budite oprezni samo za primjenu parfema na svježe ispranu kosu, ili prirodna ulja (i svi ostali proizvodi za kosu) će utjecati na miris. Budući da parfem sadrži alkohol i može se sušiti na svojim nitima, primjenjuju se štedljivo i na daljinu. Sprej ili dva od 8 inča daleko će učiniti.

Izrada mirisa traje dulje

Postoji nekoliko trikova za pomoć vašem mirisu koji traju duže. Na primjer, miris će brže izblijedjeti kada je koža suha. Primjena bezdanskog hidratantnog tijesta na tijelo je izvrsna priprema za primjenu mirisa, te će vam pomoći da dobijete više bang za svoj parfem mužjak.

Također možete pomoći vašem parfemu da odu na daljinu primjenom neke vazelina na vašu kožu, a zatim primjenom mirisa na vrhu toga. Kapljice parfema će se prianjati na vazelinu - umjesto da se potapaju u pore - što može smanjiti ili ukloniti potrebu za ponovnim primjenom mirisa kasnije tijekom dana.

Slojevite proizvode iz iste linije još je jedan učinkovit način da se mirisne posljednje. Možete koristiti mirisni gel za tijelo, tretirati kožu s losionom za tijelo, a zatim prskati eau du parfum sprej na vrh. Kombinacija proizvoda pomoći će mirisu da zadrži puninu i proširi se tijekom dana.

Kako ukloniti parfem iz kože

Kada ste okruženi neugodnim mirisom, sve što želite učiniti jest da se maknete od nje. Ali što ako je prijeteći miris dolazi iz vaše kože? Bilo da ste pokušali na smrdljivcu na šalteru parfema ili ste dobili spritzed od previše željan prodavača, ovdje su neke korisne savjete za uklanjanje parfema kada je potrebno to učiniti pronto.

 1. Približite ljekarniku za boju lososa ili trljanje alkohola (oba jeftina). Umočite i pamučnu kuglu i koristite za čišćenje kože.

 2. Izradite tijesto s jednakim dijelovima sode za pečenje i toplom vodom. Utrljajte ga na kožu i pustite da sjedite do deset minuta, prije ispiranja s toplom vodom.

 3. Šišite preljev miješanjem jednakih dijelova bijelog octa i maslinovog ulja. Obrišite na zahvaćeno područje kože i neka sjedne nekoliko minuta. Isprati vodom i neosjetljivim sapunom.

 1. Nije da biste željeli otpasti savršenu votku, ali u prstima možete upotrijebiti natapanje pamučnih kuglica s okusom votke, nanesite na kožu i obrišite ih.

 2. Ako znate da ćete biti vani pokušavajući parfeme, nositi putne briseve, mini bocu Purella ili pojedinačno omotane alkoholne briseve u torbici. Za najbolji učinak, brzo se nanesite na bilo koji neželjeni miris na koži.

No Replies to "Pravi način primjene parfema"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  72 + = 75