Kada odbaciti svoj šminka

Kada odbaciti svoj šminka

Temelj

Počnimo s životnim vijekom temelja. Ako vaš temelj ima pumpa, tada će ostati svježa duža, ali ako svakodnevno pržite prste u bočicu, razmislite o bacanju šminke vašeg temelja svakih 6-8 mjeseci. Ako ste skloni deformacijama i upotrebljavate metodu dabbinga, trebali biste baciti šminku najkasnije 6 mjeseci. Ako koristite temelj pumpe, trebao bi biti dobar za najmanje 8 mjeseci.

No, imajte na umu da se boja vaše temelje mijenja barem dvaput godišnje, stoga se samo naviknite da vam bacaju šminke za temelje svakih 6 mjeseci.

Puder u licu i blush / bronzer

Šminka lica u prahu može trajati više od godinu dana, ako na površini nema sjajnih nakupina i tijekom uporabe niste imali nikakvih glavnih iritacija kože. Iskreno, ipak, većina ljudi neće moći napraviti prašak lica već više od godinu dana. I kao opće pravilo, ako smrdi smiješno ili izgleda čudno, trebali biste ga baciti. Puder u prahu i brončani prašci ulaze u proširenu kategoriju jer većina nas promijeni boju svake sezone. Uz pravilnu njegu i čiste četke, možete iscijediti do 4 godine iz vašeg pudera ili bronzer.

Proizvodi za oči

Zatim pokrijmo oči. Većina stručnjaka sugerira bacanje tekućeg eyeliner i maskara svaka 3 mjeseca. Osobno, držim tekućinu za oči i maskaru barem 6 mjeseci, a zatim otvorim novi.

Što se tiče maskarne, ako nije suho, grubo ili miriše, trebali biste biti u redu 6 mjeseci. Možete odrediti koliko dugo morate zadržati nešto od mirisa proizvoda većinu vremena. Jedina je iznimka ako dobijete infekciju oka; infekcije oka znači da morate bacati sve sastojke oko očiju i početi iznova.

Proizvodi u prahu, kao što je eyeshadow, obično traju do 4 godine, sve dok redovito operete četke i nemojte ih ponovno koristiti nakon infekcije oka. A što se tiče olovke za oči, može trajati i do 1-2 godine, ako se pravilno pohranjuju i oštre redovito. Ožiljanje olovaka prije svake upotrebe čuva ih čiste, što će vam omogućiti da ih upotrebljavate 2 godine ili dulje.

Usne i nokte

Na kraju pokrijmo usne i nokte. Lak za nokte traje dulje od kozmetike i može trajati do 2 godine, osim ako ga ne nosite s gljivičnom infekcijom. Ako se nosi i zaraze, morate odmah izbaciti. Slijedite ovaj isti korak ako vaš šminka dođe u dodir s infekcijom, ona bi također trebala odmah biti odbijena. Što se tiče ruža za usne, sjajilo za usne i usne za usne; oni mogu trajati do 2 godine, ako ih ne koristite na prvom mjestu.

Konačni savjeti

Zato na kraju upotrijebite zdrav razum, a ako smiješno smiješno ili izgleda čudno, treba ga izbaciti. Kao opće pravilo, promijenite svoj šminka za temelje svakih 6 mjeseci, jer će koža normalno mijenjati nijanse tijekom tog vremena. Ako upotrebljavate proizvod koji sadrži prednosti protiv starenja, obavezno im se savjetuje da će se brže raskrinkati.

Sve u svemu, ako postoji ikakva sumnja o tome hoćete li je zadržati ili baciti, uvijek biste ga uvijek trebali baciti.

Najbolji savjet je redovito čistiti i održavati vaše šminke tako da će vam trajati duže i zadržati vam zdraviju. Zadnja stvar koju želite je neka vrsta infekcije oka ili iritacije iz maskare koja je istekla ili olovku za oči koja se jednostavno treba izbaciti. To također uključuje čišćenje četkica barem svakog mjeseca s malom sapnicom ili šamponom za bebe.

Konačno, ako ste se prebacili na prirodnu šminku, svakako dajte proizvode redovitim čašama, budući da bi se zbog nedostatka konzervansa mogli brže rasteriti. To je uobičajeno kod prirodne šminke koja obično obično ostaje dobra za 6-12 mjeseci, a zamjena često je u najboljoj praksi kako bi koža bila zdrava.

No Replies to "Kada odbaciti svoj šminka"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 7 = 3