Vad är Squalane? (Syfte och alternativ)

Vad är Squalane? (Syfte och alternativ)

Natural Beauty VD Indie Lee sa nyligen att hon inte kan gå en dag utan att använda sin favorit hudvård ingrediens: Squalane. Naturligt förekommande i våra egna kroppar är det en av de vanligaste lipiderna som produceras av mänskliga hudceller och utgör cirka 10 procent av vårt talg. På hudens yta verkar den som en barriär, både skyddar huden mot fuktförlust och ger en sköld för kroppen från miljögiftiga ämnen.

Internt producerar levern squalan som en föregångare till kolesterol.

Det är också en antioxidantrik, åldersbekämpande mjukgörare som vanligtvis används som tillsatsmedel i deodoranter, läppbalsam, läppstift, fuktgivare, solbränna, kosttillskott och en mängd andra kosmetiska produkter. Eftersom det efterliknar kroppens egna naturliga fuktighetsgivare kan det snabbt tränga in i huden och absorberas snabbt och fullständigt utan någon långvarig återstod.

Syftet med Squalane

Kroppens skvala nivåer börjar sjunka när vi är i våra 20-tal. Att applicera närande squalane kommer smörja din hud yta och kan hjälpa dig att uppnå en mjukare struktur och jämnare utseende sans greasiness. Den lätta, luktfria vätskan har antibakteriella egenskaper och kan vara effektiv vid behandling av symtom på eksem. Acne-lider kan minska överflödig oljeproduktion genom att använda den som en fläckbehandling för att balansera hudfärgen. Med tiden kan användning av skvalk minska rynkor, eliminera ärr, omvänd UV-skada, lätta fräknar och radera hudpigmentering medan man bekämpar fria radikaler.

På håret fungerar det som en balsam som gör dina strängar skina, smidiga och starka. När de tas in marknadsförs squalankapslar för att skydda kroppen från ett antal sjukdomar inklusive artrit, cancer, hemorrojder, reumatism, psoriasis och bältros.

Squalane vs Squalen

Squalan är en hydrerad version av squalen som gör den mer stabil mot oxidation vid exponering för luft.

Eftersom squalan är billigare, bryts ner långsammare och har en längre hållbarhet än squalen, används den mest som ingrediens i skönhetsprodukter, vanligtvis med utgångsdatum för två år efter öppnandet.

Grusomhet Varning

Sharkleverolja är ett annat namn för squalan och squalen. Leveorganen i djuphavshajer som kimärer, gulperhajar, kitefinhajar och portugisiska hundfisk är primära källor för högkoncentrerad skvalen.

Sharks långsamma tillväxt och sällsynta reproduktionscykler som samverkar med överfiske orsakar brist i många arter. En icke-vinstdrivande organisation som ägnar sig åt marina bevarande, som heter BLOOM, släppte en studie från 2012 med titeln "Det skrämmande priset på skönhet: Kosmetikindustrin driver djuphavsharkens utrotning", varnar de hajar som producerar squalene, nära närmar sig på några år att mata konsumentbehov.

Livs- och jordbruksorganisationen (FAO) rapporterar att över en fjärdedel av hajarterna utnyttjas av kommersiella skäl. Mer än 200 arter finns på den röda listan av Internationella unionen för naturskydd (IUCN).

BLOOM-rapporten hävdar att kosmetikanvändningen står för 90 procent av produktion av hajleverolja över hela världen, vilket bidrar till cirka 2,7 miljoner djupa havshåldjur årligen.

För att påskynda insamlingen kan fiskare grymt öva "livering" - avlägsna orgelet och kasta slaktkroppen överbord, slänga skadade djur till sjöss och lever fortfarande.

Djurvänliga alternativ

Non-haj squalene kan skapas syntetiskt eller extraheras från vegetabiliska källor som amarantfrö, oliver, palm, risklid och vetekim. Leta efter orden "100% växtbaserade", "vegetabiliska" eller "vegetabiliska ursprung". Om etiketten inte anger dess specifika källa, fråga tillverkaren om en produkt innehåller squalene som härrör från hajar.

När du är i tvivel behöver du inte göra utan. I stället väljer du en certifierad naturlig version av squalanolja gjord av vegetabiliska källor och applicera den på egen hand eller under ett åldersbekämpande serum för att ge din hudvård en ökning.

No Replies to "Vad är Squalane? (Syfte och alternativ)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    38 + = 44