Trebate li dati savjet vlasniku salona?

Trebate li dati savjet vlasniku salona?

Godinama su savjetodavni stupci i časopisi savjetovali čitatelje da ne upućuju svoje stiliste ako je pojedinac posjedovao salon. To je učinjeno tako da se smatra golemim etiketom. No posljednjih godina ta je politika počela kliznuti. Sada je sve češća napomenuti vlasnik salona.

Mit o vlasniku bogatog salona

Kada plaćate stotine dolara za rez i boju, lako je misliti da je savjet nepotreban.

Vi svibanj pretpostaviti da je vaš stilist je raing u novac, tako da tip samo nije potrebno. Međutim, mit o imućnom salonu vlasnik je upravo to - mit. Iako vaš rez i boju mogu biti skupi, troškovi održavanja i nadzora za salon su astronomski; uobičajeno je da vlasnici salona budu tisuće u dugu zbog troškova poslovanja.

U većini slučajeva, trošak rezanja i boje ide prema plaćanju zaliha i osoblja. Savjet je način da se pokaže vaša zahvala i pomogne vašem stilistu da mu donese malo profita.

Je li savjet nužan?

Savjet nikada nije potreban, ali možda ćete ga očekivati. Ako ne savjetujete, možda ćete se naći u mogućnosti da biste dobili sastanak ili se lako bumped za nekoga drugoga. Ako vam se savjetuje, naći ćete da se stilist izlazi na put da vas usrećuje.

Ako niste sigurni da li je prihvatljiv vlasnik, nazovite salonu. Može vam reći ako vlasnik prihvaća savjete ili ne.

Neki će vam iskreno reći da savjeti nisu prihvaćeni, a drugi će vam reći da se savjeti ne očekuju, ali svakako su cijenjeni. Ako je ovo potonji, planirajte na prepreku.

  Koliko je za savjet u salonu

  Evo očekivanog kvarova na salonima. I zapamtite: nitko ne očekuje savjet ako se usluga istakne da je nezadovoljavajuća.

  Stilistica:Izvrsna usluga je obično 20 posto, dobra usluga oko 15 posto.

  Šampon osoba:Oduzmite od glavnih stilista savjet oko 5 dolara za osobu koja pere kosu i još $ 5 do 10 dolara za osobu koja ju je osušila. Neki stilisti kažu da im savjetuju svoje pomoćnike iz novca na kraju dana. Možete zatražiti od svog stilista protokol ako ste zbunjeni.

  Lica, manikura i šminka: One se smatraju zasebnom uslugom i protokolom se svaka usluga posebno izdvaja za 15-20 posto.

  Na kraju, čak i vlasnici salona kažu da je tajna dobrog posla čuvanje vaših klijenata sretnim. A ako to znači da oni uvijek ne savjetuju ili se ne mogu priuštiti da napuste, ali oni i dalje žele doći k vama, pa čak i uputiti svoje prijatelje na vas, onda to vrijedi stilistovo vrijeme na vašoj kosi.

  Osnovno čitanje:

  • Doista vam je potrebna taj $ 200 frizura?
  • Trebate li dati fotelju za frizer?
  • Kako spasiti frizure, boju kose i proizvode za kosu
  • Razlika između $ 40, $ 60 i $ 160 frizure na Manhattanu

  No Replies to "Trebate li dati savjet vlasniku salona?"

   Leave a reply

   Your email address will not be published.

   + 42 = 50