Top 10 savjeta za brijanje vaših nogu

Top 10 savjeta za brijanje vaših nogu

Brijanje je najprije postalo popularno tijekom Drugog svjetskog rata kada su najlonske čarape bile u nedostatku i gole noge postale trend koji tek treba prekinuti. Danas se žene sve više okreću voskom, a neke pokušavaju uklanjanje dlačica. Međutim, brijanje ostaje najskuplji oblik uklanjanja dlaka.

Evo 10 savjeta i trikova za brijanje kako biste se osiguralo da to radiš na pravi način i smanjite nokte i iritaciju tako čestu obrijljenoj koži.

Mora se omekšati prije brijanja

Ne želite brijati suhu kožu. Kako biste izbjegli pukotine i rezove, vlažite kožu i pustite da se omekša od vrućine i vlage. Brijanje je prirodni piling i ako pokušate osušiti brijanje, riskirate začepljivanje britva s mrtvom kožom dok se stavite na rizik za pijavice i sagorje.

Preskoči kreme za brijanje za žene

Nema potrebe trošiti novac na kreme za brijanje formulirane posebno za žene, oni su gotovo jednaki kao i kreme koje se prodaju za muškarce (sada ako možete pronaći miris s kojim možete živjeti). Moje ruke prema dolje omiljena krema za brijanje radi i za njega i za nju. Kiehl's Close Shavers vlaži kao ništa drugo što sam pronašao (kupiti od Amazon)

Nanesite ulje za bebe prije kremi za brijanje

Da biste izbjegli opekotine u tušu, pokušajte ovaj pristup u 2 koraka. Pijesak na ulje za bebe u kadi kako bi se omekšala koža, a zatim nanesite kremu za brijanje. Budući da se ulje i voda ne miješaju, ulje će tvrdoglavo ostati tijekom cijelog trajanja tuširanja i izlazit ćete od prljavštine i brušenja bez ikakvih glatkih mekih nogu.

Ako vam ponestane krema za brijanje, maslinovo ulje je sjajno za noge za brijanje. Kondicioniranje kose također je izvrsno za brijanje jer hidratizira. Ali preskočite šampon, on je sklon sušenju.

Što tražiti u brijaču

Morat ćete eksperimentirati s britvicama dok ne pronađete savršen za vas.

Pitajte svoje prijatelje za preporuke i potražite britve s podmazanim trakama, okretnim glavama i opružnim lopaticama. Uzorak sam nekoliko vrsta i sorti i bio sam zadivljen kako se svaki pojedinac osjeća. Moj favorit? Gillette Venus britva (kupiti od Amazon). Još jedna sjajna oklada: Schick Quattro za žene, koji ima 4 super tanke oštrice i okretnu glavu (kupiti od Amazon).

Mračni razboj vodi do noktiju

Budite sigurni da redovito mijenjate britve ili patrone; tupa oštrica može dovesti do nicanja. Također, najbolje je da ne posudite britvicu svog tipa. Kosa je gruba i opterećena će oštricom. Zapravo je najbolje nikada ne koristiti drugu brijač jer postoji šansa da dobijete hepatitis C iz svježe krvi na britvu.

Exfoliate Prije brijanja

Obavezno skinuti kožu prije brijanja. Ona se oslobađa svih mrtvih stanica kože koje bi mogle začepiti vaš brijač, sprečavajući blisku buku. Postoji nekoliko načina za ljuštenje. Prije tuširanja možete upotrijebiti rukavice ili krpu u tušu ili suhu četkicu (nikada nećete dobiti mokro drvenu četku, brzo će plijesan). 

Pravilan način brijanja

Budući da ti dlačice nogu rastu, poželjet ćete početi od gležnjeva i obrijati se. Za vaše podlaktice, morat ćete brijati u svakom smjeru jer kosa raste u mnogim kutovima.

Za najbolje rezultate na nogama, dvaput izvucite britvu preko svake točke. Prvi put ćete se brijati protiv rasta kose, a na drugom prolazu brijati u smjeru rasta kose. To vam daje kosu šiljastu vrh, umjesto tupog, što ga čini lijepim. 

Slather na Apres-Brijanje s vlagom

Kada završite s brijanje, nanesite ulje ili hidratantnu kremu. Koža na nogama ima malo uljnih žlijezda i ima tendenciju suhoće. Sviđa mi se primjena ekstra djevičanskog kokosovog ulja (ili dječjeg ulja) na nogama nakon tuširanja, a zatim se obrisam viškom ulja.

Kako izbjeći usađene kose

Prijenosne dlake su uzrokovane kada se vlasi kovrče natrag pod kožu. Izbjegavajte urastao vlasi svakodnevno pilingom i upotrebom sredstva za čišćenje glikolne kiseline na zahvaćenom području.

Ako imate kronični slučaj uronjenih dlačica, pokušajte s Tend Skinom (kupiti od Amazona), losion za nadutost za urastao dlačice, nanošenje u jutro i noću.

Kuglice bi trebale nestati za nekoliko dana. 

Dijelovi tijela trebali biste preskočiti brijanje

Razmislite o odabiru waxinga, barem na bikinijskoj liniji i nižim nogama koje štede britvu za podlaktice i gornje noge. Naći ćete da ako imate grubu kosu, s vremenom se neće vratiti tako brzo. 

No Replies to "Top 10 savjeta za brijanje vaših nogu"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 56 = 65