Što su alfa-hidroksi kiseli i kako rade?

Što su alfa-hidroksi kiseli i kako rade?

Kako bilo tko više od 40 godina zna, kako starimo, naša koža teži da postane tanja, suha i dosadna. Jedan od najboljih načina borbe protiv tih problema je korištenje alfa-hidroksi kiseline (ili AHAs) jednom tjedno u obliku kemijskih peels ili dnevno u obliku moisturizer ili topikalna krema. AHA su također odlični za liječenje akni.

Što su točno alfa-hidroksi kiseline?

AHA su glikolne ili mliječne kiseline izvedene od prirodnih proizvoda, uključujući mlijeko, šećerna trska i rajčice.

Oni rade kao blaga exfoliant, razbijanje mrtvih stanica kože i pomaže u stvaranju novih stanica prometa. Koristite ih često i ostavite ih glatkom kožom, bistrim tenom i manjim miteserima.

Kako mogu dobiti AHAs?

AHAs dolaze u obliku topikalnih kreme, pilinga i ovlaživača. Također možete pronaći AHAs u kemijskim peels da ste dobili u dermatologist's office i možete stvoriti svoj vlastiti s domaćim maske i lice pilinga.

Preporučujem uporabu alfa-hidroksi kiselih koralja ne više od jednom tjedno. Svakodnevno možete koristiti blažu krema. Veliki AHAs nad-counter-om uključuju Avonovu kliničku naprednu tehnologiju ponovnog umiješavanja i neutrogena zdravo losion za kožu.

Također možete dobiti AHAs u obliku maske za lice i scrubs. Ili napravite svoj vlastiti koristeći moje popularne domaće maske za lice recepte ili shop za veliki kemijski oguliti.

Za najbolje rezultate, uzmite u obzir dobivanje glikolne kiseline iz salona ili dermatologa.

Ako želite obnoviti kožu i ukloniti mučninu koja dolazi s dobi i kože koja prikuplja mrtve stanice kože. Glikolna hrana prodrijet će samo na gornji sloj kože, istiskujući mrtve stanice kože. Oni ne idu toliko duboko kao TCA peels.

Tko bi trebao - i ne bi trebao - koristiti ove?

Svatko tko želi jasnije tena može koristiti AHA-e.

Primijetit ćete prednosti tijekom korištenja tih proizvoda, ali oni i dalje odustaju kada ih prestanete upotrebljavati.

Izbjegavajte AHAs ako imate osjetljivu kožu ili provodite puno vremena na suncu. Vi ste osjetljiviji na opekline kada koristite AHAs. Svakako koristite visoki SPF krema za sunčanje na licu i nosite šešir dok je na suncu.

Koristite AHA za borbu protiv akni

 AHAs su izvrsni za održavanje mitesera u zaljevu s dobrim pročišćavanjem. Umjesto abrazivnih, zrnastih pilinga sa šećerom ili česticama soli koje mogu suziti na koži, ovi kemijski pilingovi dobro funkcioniraju kod osoba s aknama.

No Replies to "Što su alfa-hidroksi kiseli i kako rade?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    95 − 86 =