Što je sandalovina? Savjet: To je u parfemu, a ne u sandalama

Što je sandalovina? Savjet: To je u parfemu, a ne u sandalama

Što je upravo parfemski sastojak sandalovine? U ovom članku objašnjavamo gdje dolazi ovaj popularni sastojak mirisa, kako to miriše i dijelimo stvarne parfeme koje sadrže drvo od sandala.

Ulje od sandalovine široko se koristi kao osnovna napomena u suvremenoj parfumeri i kozmetičkoj proizvodnji. Ulje je visoko cijenjeno zbog svoje duboke, drvenaste arome. Ulje je općenito destilirana parom od srca i korijena stabla roda Santalum album, koji može zadržati svoj osebujan miris desetljećima.

Zbog sve veće rijetkosti, sandalovina je među najskupljim sastojcima parfema i najčešće se nalazi u dizajnerskim mirisima.

Gdje je pronađena

Glavni izvor istinskog ulja od sandalovine, Santalum album, prekomjerno se bere, sporo rastuće zaštićene vrste, a potražnja za njom ne može se ispuniti. Kao rezultat toga, mnoge vrste biljaka unutar roda Santalum (postoji više od devetnaest) se trguje kao "sandalovina". Stablo Santalum prvenstveno se uzgaja u Indiji, ali se može naći u preko 10 različitih regija svijeta.

Ono što je mirisano

Eterično ulje od sandalovine pruža mirise s udarnom aromom drveta. Ima slatki, svjež probavni miris, koji se široko primjenjuje u industriji mirisa kao osnovnu notu. Ima izvrsne mješavine i usklađivanje svojstava te je cijenjen kao fiksiranje sastojak za druge sastojke parfema.

Ostale namjene za drvo od sandalovine

Sandalwood stoljećima je dio vjerske i duhovne tradicije Indije, gdje se koristi kao pomoć meditaciji i smirivanju i fokusiranju uma.

Drvo se koristi za oblikovanje reprezentacija božanstava, a eterično ulje koristi se kao tamjan u hramovima ili na osobnim oltarima, da pomaze oba božanstva i njihovi štovatelji.

U tradicionalnoj medicini, sandalwood se koristi tisućama godina kao antiseptički, protuupalni, antispazmatični, adstrigentni, diuretski, dezinficijentni, emolizirajući, trudni, hipotenzivni i sedativni agens.

Sandalwood mirisi za probati

Neki mirisi za žene s sandalovom bojom u sastavu su Estee Lauder Pleasures Sandalwood Amber Splash, Chanel Bois des Iles, Boucheron Femme, Bond 9 Chinatown, Dior Dolce Vita, Diptyque Tam Dao, 10 Corso Como, Etro Sandalo, Cacharel Loulou, Guerlain Mahora i Guerlain Samsara.

Mirisi za muškarce koji snažno obilježavaju sandalwood uključuju Histoires de Parfums 1725 Casanova, Aramis, Hermes Bel Ami, Etro Sandalo, Black Jeans Versace, L'Artisan Parfumeur Santal, Bleu de Chanel, Chanel Egoiste, Creed Santal Imperial, Burberry za muškarce, Donna Karan Chaos, Comme des Garcons, Contradiction for Men, Calvin Klein, Dior Fahrenheit, Yves Saint Laurent Jazz, Jean Paul Gaultier Le Male, Comptoir Sud Pacifique Le Roi Santal i Rochas Macassar.

No Replies to "Što je sandalovina? Savjet: To je u parfemu, a ne u sandalama"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    41 + = 44