מה זה Squalane? (מטרה וחלופות)

מה זה Squalane? (מטרה וחלופות)

יופי טבעי מנכ"ל אינדי לי לאחרונה אמר שהיא לא יכולה ללכת יום ללא שימוש מרכיב האהוב עליה טיפוח העור: Squalane. באופן טבעי המתרחש בגוף שלנו, הוא בין השומנים הנפוצים ביותר המיוצרים על ידי תאי העור האנושי, מה שהופך כ -10 אחוזים של החלב שלנו. על פני העור, הוא פועל כמחסום, הן להגן על העור מפני אובדן לחות מתן מגן על הגוף מפני רעלים סביבתיים.

באופן פנימי, הכבד מייצר squalane כמבשר לכולסטרול.

זה גם נוגד חמצון עשיר, גיל הלחימה emollient זה משמש בדרך כלל כתוספת דיאודורנטים, בשפתון, שפתון, moisturizers, קרם שיזוף, תוספי ועוד מגוון של מוצרים קוסמטיים אחרים. מכיוון שהוא מחקה את חומרי הלחות הטבעיים של הגוף שלנו, הוא יכול לחדור במהירות לעור ונספג במהירות וללא כל שאריות מתמשכות.

מטרת Squalane

רמות הסקוואלין של הגוף מתחילות לרדת כשהיינו בשנות ה -20 לחייהם. החלת squalane מזין יהיה לסוך את פני העור שלך יכול לעזור לך להשיג מרקם רך יותר מראה חלקה sans greasiness. נוזל קל משקל, חסר ריח יש תכונות אנטיבקטריאלי יכול להיות יעיל בטיפול בסימפטומים של אקזמה. אקנה sufferers יכול להפחית עודף שמן על ידי שימוש בו כטיפול במקום כדי לאזן את העור. במשך הזמן, באמצעות squalane יכול להפחית קמטים, לחסל צלקות, הפוכה נזק UV, להאיר נמשים ומחק פיגמנטציה העור תוך לחימה רדיקלים חופשיים.

על השיער, זה עובד בתור מרכך שהופך את קווצות שלך מבריק, גמיש וחזק. כאשר לבלוע, כמוסות squalane משווקים כדי להגן על הגוף מפני מגוון של מחלות כולל דלקת פרקים, סרטן, טחורים, שיגרון, פסוריאזיס, שלבקת חוגרת.

סקוואלן נגד סקוולין

Squalane הוא גרסה מוקשה של squalene שהופך אותו יציב יותר נגד חמצון כאשר נחשף לאוויר.

מכיוון שסקואלן הוא זול יותר, נשבר לאט יותר ויש לו חיי מדף ארוכים יותר מאשר סקוואלין, הוא נפוץ ביותר כמרכיב במוצרי יופי, בדרך כלל עם תאריך תפוגה של שנתיים לאחר הפתיחה.

אכזריות

שמן כבד כריש הוא שם אחר עבור squalane ו squalene. איברי הכבד של כרישים בעומק הים כמו כימאים, כרישים gulper, כרישים kitefin ו dogfish פורטוגזית הם מקורות ראשוניים עבור squalene מרוכז מאוד.

הגידול האיטי של הכרישים ומחזורי הרבייה הנדירים המשתפים פעולה עם דיג-יתר גורמים למחסור במינים רבים. ארגון ללא כוונת רווח שהוקדש לשימור ימי בשם BLOOM פרסם מחקר שכותרתו "2012 המחיר היקר של היופי: תעשיית הקוסמטיקה כוננה הכחדות כריש עמוק" אזהרה את הכרישים המייצרים squalene התקרבו הכחדה בתוך כמה שנים רק כדי להאכיל את הצורך הצרכני.

ארגון המזון והחקלאות (FAO) מדווח כי למעלה מרבע ממינים של כרישים מנוצלים יתר על המידה מסיבות מסחריות. יותר מ -200 מינים נמצאים ברשימה האדומה של האיגוד הבינלאומי לשמירת הטבע (IUCN).

דו"ח ה- BLOOM טוען כי השימוש בקוסמטיקה מהווה כ -90% מפסולת הכבד של הכבד בעולם, ותורם ל -2.7 מיליון מקרי מוות בכריש ים בשנה.

כדי לזרז דייגים אוסף עשוי להתאמן באכזריות "כבד" - הסרת האיבר ואת השלכת הפגר לים, לזרוק חיות הפצועים בחזרה לסבל הים ועדיין חי.

חלופות ידידותיות לבעלי חיים

Non- כריש squalene ניתן ליצור synthetically או חילוץ ממקורות ירקות כמו זרע amaranth, זיתים, כף, סובין אורז נבט חיטה. חפש את המילים '100% נגזרות צמחים,' 'מבוסס ירקות' או 'מקורות צמחיים'. אם התווית אינה מציינת את המקור הספציפי שלה, שאל את היצרן אם מוצר מכיל סקוואלין שמקורו בכרישים.

כאשר יש ספק, אתה לא צריך להסתדר. במקום זאת, לבחור גרסה טבעית מאושרת של שמן squalane עשוי ממקורות הירקות ולהחיל אותו על עצמו או מתחת לסרום גיל הלחימה לתת את העור שלך טיפול משטר דחיפה. 

No Replies to "מה זה Squalane? (מטרה וחלופות)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    51 + = 52