Savjeti za siguran boravak kada dobijete usluge u salonu za nokte

Savjeti za siguran boravak kada dobijete usluge u salonu za nokte

Iako su šanse da ćete dobiti infekciju u salonu nokta prilično niske, potrebno je samo jedan da bi vam poželio da budete oprezniji pri odabiru salona. Rizici uključuju gljivice noktiju, bakterijske infekcije, bradavice, pa čak i herpes.

Savjeti za boravak u hotelskom salonu

Da biste bili sigurni, pazite da vaš salon slijedi sljedeće postupke i provjerite znate li što gledati.

Nemojte rezati Cuticles

Vaše cuticles prirodno štite vaš krevet noktiju od bakterija. Budući da je to njihova svrha, najbolje je da ih ostave sami ili guraju natrag s narančastom štapom s vrhom pokrivenim komadom pamuka.

Govorite ako je bolno

Posjeti salonu nikad ne bi smjeli biti bolni. Ako vam je manikura ili pedikura boli, obavijestite tehničara. Ni u kojem trenutku ne bi postupak povrijediti ili ubosti.

Donesite svoje alate u salon

To je sjajna ideja za kupnju vlastitih alata za nokte, oba čelična instrumenta (očistite ih vodikovim peroksidom) i alate koji nisu metalni. Datoteke, puferi, četke za nokte i narančaste štapiće izrađeni su od poroznih materijala, koji lakše nose bakterije. Budući da se drveni proizvodi ne mogu sterilizirati, ti alati trebaju se koristiti samo jednom.

Čuvajte ove alate u salonu

Nemojte dopustiti kredo, brusilice, rešetke kalema i rezane kutikulice koje će se koristiti tijekom posjeta. Opet, one mogu smanjiti kožu, a bakterije mogu ući.

 

Potražite oko znakova upozorenja

Pogled oko salona. Ako vidite prašinu, krhotine ili isječke na podu ili uhvaćenih u uglovima, to je znak upozorenja da čistoća nije od najveće važnosti za ovaj salon. Tehničari bi također trebali brinuti o sebi. Budite u potrazi za nesigurnim praksama i nepoštenim uvjetima rada.

 

Također potražite salonsku dozvolu, koja treba biti postavljena na zid zajedno s tehničkim licencom. Svi tehničari trebaju imati licencu. 

Provjerite pravilnu tehniku ​​sterilizacije

Mnogi saloni za nokte koriste UV sterilizatore, koji izgledaju kao pećnica za toster, kako bi sterilizirali alate. Ovo neće ubiti bakterije.

Najbolji način sterilizacije alata je u autoklavu ili dezinficijensima označen "tuberkulocidnim". Dezinficijens je tirkizna boja u čašama koja se obično čuva na postajama. Ako ste stvarno zabrinuti za sterilizaciju, zatražite da se bočica pojavi dezinficijens i provjerite je li pravilno označen.

Još uvijek zabrinut? Nabavite vaše šake i pedis u medijskom lječilištu, koje nadzire liječnik.

Jesu li stopala kupke rizik infekcije?

Noge kupke u salonima su rasprave kao zdravstveni rizik. Prema stručnjaku za infektologiju Kevin Winthrop, MD, u članku o WebMD-u, vjerojatno nećete dobiti infekciju iz kupke s nogu jer su tehničari salona čistili nakon svake uporabe.

No, istraživanje Centara za kontrolu bolesti opovrgava to. Ova studija je pokazala da je 97 posto testova na stopalima noktiju M. fortuitum, bakterije koje mogu izazvati neugodne infekcije kože. Plantažni bradavice i gljivične infekcije su drugi uzroci zabrinutosti.

Za borbu protiv toga, sve više i više salona koriste plastične košuljice ili vreće za smeće u njihovim kupkama za stopala.  

Klinke za stopala trebaju se prati vrućom, sapunskom vodom i prskati dezinficijensom nakon svake uporabe. Stvarno zabrinuta? Nazovite naprijed i saznajte je li salon koristi plastične košuljice. 

Kako podnijeti žalbu protiv salona za nokte

Ako sumnjate da vaš salon krši zakone vašeg državnog tijela, možete podnijeti žalbu državnom tijelu za licenciranje kozmetike. Pogledajte NICTesting.org za popis kontakata po državi.

No Replies to "Savjeti za siguran boravak kada dobijete usluge u salonu za nokte"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 2 = 2