Recepti za masku za kosu izvrsni su za oštećenu kosu

Recepti za masku za kosu izvrsni su za oštećenu kosu

Ovaj domaći maska ​​za masku od receptora napravljen od banana i maslinovog ulja smiruje kosu oštećenu od kemijske obrade, alata za kosu i izloženosti suncu.

Svatko tko je imao kemijsku obradu učinio na kosu (think perms, kosa straightening ili bojanje kose) svibanj imati oštećene kose koje je potrebno za zaštitu. Isto vrijedi i za žene koje često koriste alate za kosu (ravne glačale, škare za kosu ili sušare za puhanje). Banane su bogate triptofanom, esencijalnom aminokiselinom koja može pomoći u jačanju kose i kalija, mineralima koji pomažu kosi održavati zdravu pH ravnotežu.

Ono što najviše volim kod ove maske za kosu je to što uključuje sastojke koje mnogi od nas imaju u našim domovima. Nema potrebe naručiti sve predmete iz Amazone ili se vraćati u lokalnu trgovinu zdrave hrane. Imajte na umu da možete zadržati banane u zamrzivaču da biste ih koristili za svoje tjedne maske za kosu.

Sastojci

  • 1 banana
  • 1 žlica maslinovog ulja, kokosovog ulja, bademovog ulja ili arganovog ulja
  • kapa za tuširanje

priprema

Stavite sastojke u mješalicu i pomiješajte dok ne sjedinete u tijesto.

Dodajte crticu brašna ako je tijesto previše curenje.

Odvojite kosu u 3-5 dijelova.

Nanesite masku na svaki dio od korijena do kraja.

Vunena kosa u labav kolač ako dugo i stavite kapu za tuširanje preko kose. Držite ga 30 minuta, a zatim isprati, šamponirati i kondicionirati kao i obično.

No Replies to "Recepti za masku za kosu izvrsni su za oštećenu kosu"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 1 = 1