Ova Maska za lice kave i kakao miriše dobro dovoljno jesti

Ova Maska za lice kave i kakao miriše dobro dovoljno jesti

Maske za kavu i kakao dugo su omiljene ljubiteljima ljepote. Kao kombinacija, oni smanjuju natečenost u licu i području oko očiju, uljepšavaju kožu i probude nejasnu tenu (hello kofein!). Ovaj recept za masku lica radi bez obzira na vrstu kože.

Ono što je stvarno super o ovoj maski je da su sastojci obično dostupni u prosječnoj osobnoj kuhinji. Dok su kava i kakao prah grašak ove popularne maske, možete prilagoditi recept prema vrsti kože i onome što imate pri ruci.

Na primjer, dodajte jogurt ili vrhnje i med ako imate suhu kožu. Dodajte sok od limuna ako imate masnu kožu. Ako imate super dehidriranu kožu, ulja rade kao zamjena za mliječne proizvode.

Sastojci

 • 4 tbsp. nezaslađen kakaov prah
 • 4 tbsp. sitno mljeveno espresso ili zrna kave (već mljevenu kavu, pa čak i instant kavu, ako nemate vlastiti mlinac)
 • 8 tbsp. mliječni proizvod. 
  Izaberite punomasno mlijeko, teški krem, neflavored jogurt, bademovo mlijeko ili kokosovo mlijeko. Koristite manje mliječne proizvode ako vam se sviđa deblja paste. Dopuštene su zamjene. Pokušajte jaje umjesto mliječnih proizvoda ako ste ljubitelj maske za jaje ili zamjenska ulja, kao što su maslinovo ulje, ekstra djevičansko kokosovo ulje ili slatko bademovo ulje ako imate dehidriranu kožu. Ako koristite ulja, prepolovite količinu ili će vam biti previše iscrpljujuća.
 • 2 tbsp. med (ako imate suhu kožu) ili sok od limuna (ako imate masnu kožu)

Priprema

 1. Ako imate cijeli zrno kave, fino mljeti grah u mlinu. Zapamtite, grah treba biti fino usitnjen kako ne bi ogrebali vaše lice. Ako ste upravo napravili kavu, možete koristiti svježe pripremljene kave, iako ne sadrže toliko kofeina.
 1. Pomiješajte kavu i kakao u zdjelu.
 2. Dodajte mliječni proizvod i promiješajte dok se ne formira glatka pasta. Možete koristiti manje mliječne proizvode ako vam se sviđa deblja paste.
 3. Umiješajte u medu (razmislite o zagrijavanju meda u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici kako bi se bolje miješala).
 4. Nanesite tijesto na čisto lice i vrat.
 5. Neka maska ​​bude suha.
 1. Namočite perilicu i pritisnite je na vaše lice kako biste popustili masku, a zatim isperite toplom vodom. Ako imate osjetljivu kožu, izbjegavajte trljanje lica, jer bi kava mogla potamnjeti kožu. To je do vas, dobit ćete osjećaj za ono što vaša koža može uzeti i kako je fino mljepa kava. Preostalo tijesto može se spremiti u hladnjak nekoliko dana.

No Replies to "Ova Maska za lice kave i kakao miriše dobro dovoljno jesti"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  + 27 = 32