Moringa Yağı Cilt Bakımı Faydaları ve Kullanımları

Moringa Yağı Cilt Bakımı Faydaları ve Kullanımları

Moringa yağı yeni mucize yağı olarak övülmektedir. Bu yeni bir şey değil. Yüzyıllardır sağlık ve güzellik için kullanılmıştır.

Moringa ağacı, birçok faydası ve kullanımı nedeniyle "Mucize Ağacı" ve "Hayat Ağacı" olarak da adlandırılır. Bu bir besin kaynağıdır. Hepsi olmasa da, ağacın çoğu, yenilebilir ve besleyicidir. Aslında, moringa fakir ülkelerde yetersiz beslenme ile mücadele etmek için kullanılıyor. Beslenme ve tıbbi özellikleri nedeniyle bilimsel dergilerde yazılmıştır..

Moringa Ağacı

Moringa yağı tohumlarından gelir. Moringa Oleifera ağaç, cinsin en yaygın türü moringa çiçekli bitki ailesinde moringaceae. Ağaç, Hindistan'a ve Himalaya bölgesindeki ülkelere özgüdür. Hindistan'da, ayurveda tıbbında ve mutfağında kullanılır. Ağaç, Tayland, Filipinler ve Afrika dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde yetiştirilmektedir. Bu tohum sandığı (UK), kökleri, benzolive ağacı (Haiti) ve nebeday (Senegal) tadı gelen, yabanturpu ağacı (ABD) şekli nedeniyle drumstick ağacı (İngiltere) denir. Zorlu ortamlarda ve fakir topraklarda bile hızla büyüyen ve kuraklığa dayanıklı hızlı büyüyen bir ağaçtır. Nijerya'da buna idagbo monoye denir ("çılgınca büyüyen ağaç").

Gıda ve geleneksel tıpta kullanılmaya ek olarak, ağacın çeşitli kısımları, makine için yakıt kaynağı ve yağlayıcı madde olmak üzere çok sayıda kullanıma sahiptir..

Moringa ağacının tohumları soluk sarı kurutucu olmayan bir yağ üretmek için preslenir. Yağ, "ben yağ" veya "behen yağı" olarak bilinir, çünkü bir yağ asidi olan yüksek bir behenik asit konsantrasyonuna sahiptir. Doğal koruyucular olarak görev yapan antioksidanlar nedeniyle, beş yıl rapor edilen bir raf ömrüne sahip, sağlam bir yağdır..

Palmitoleik, oleik ve linoleik asitlerde yoğun, nemlendirici yağ asitleri ve A ve C vitaminleridir..

Bir Yaş Old Güzellik Sırrı

Antik Roma, Yunanistan ve Mısır'da parfüm yapımında ve cildi korumak için kullanılmıştır. Yağ hala çiçek kokusunu çıkarmak için etkilidir ve kokuları emer ve korur çünkü saç yağları için kullanılır..

Mısır'da, tıbbi merhemler ve tuzlar yapmak ve cildi çöl ortamından korumak için kullanıldı. Kırışıklıkların ve güneşin zarar görmesi için günlük cilt bakımı, fermente edilmiş bitki suları ile karıştırılmış kuşkonmaz ve öğütülmüş Kıbrıs otu sakızıdır. Eski mezarların içinde bir yağ, moringa yağı vazoları bulundu..

Cilt Bakımı Avantajları

Moringa yağı, nemlendirici, temizleyici ve yumuşatıcı özelliklerinden dolayı çok sayıda kozmetikte bulunur. Şampuan ve saç bakım ürünleri, diğer saç bakım ürünleri, losyonlar, vücut yağları, dudak balsamları, yaşlanma karşıtı ve kırışıklıklar, yüz kremleri, sabunlar ve vücut yıkama, parfüm ve deodorantlarda kullanılır. Aromaterapi ve masaj yağları için kullanılır, çünkü uçucu yağlarla iyi uyum sağlar ve iyi bir taşıyıcı yağdır..

Moringa yağı cilde kolayca emer, cildin görünümünü ve parlaklığını artırır. C vitamininin cildinde kollajen oluşturmaya yardımcı olan C vitamini gibi sağlıklı besin maddelerine, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olmak için C vitamini ve E vitamininin iyileştirici ve anti-inflamatuar faydaları vardır..

Kuru Ciltler için Yardım

 

  • Kuru cildi yumuşatır ve cildi nemlendirir..
  • Kuru, çatlamış dudaklar için iyidir.
  • Dermatit, egzama ve sedef hastalığı gibi sert ve kuru cilt durumlarını tedavi etmek faydalıdır.

Yaşlanma Karşıtı Özellikler

  • Donuk, yorgun ve yaşlanan cildi gençleştirir..
  • Antioksidanlar ve besinler, cilt dokusuna zarar verebilecek ve kırışıklıkların oluşmasına neden olabilecek serbest radikal hasarlarına karşı savaşır..
  • Moringa yağı, kırışıklıkların görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur ve yüz kaslarının sarkmasını önler.
  • Hücre büyümesini teşvik eden ve deri dokularının zarar görmesini ve tahribatını geciktiren sitokininler olarak adlandırılan bitki hormonları.
  • C vitamini kolajen stabilize eder ve ince çizgilerin azaltılmasına yardımcı olur ve hasar görmüş cilt hücrelerini onarır.

Antiseptik ve Anti-inflamatuar Özellikleri

  • Moringa yağı antiseptik ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve küçük cilt sıyrıklarını tedavi etmek ve iyileştirmek için kullanılmıştır; küçük kesikler ve sıyrıklar, çürükler, yanıklar, böcek ısırıkları, kızarıklıklar ve güneş yanığı ve cilt enfeksiyonları.

    Akne ve Karanlık Nokta Önleme

    • Moringa yağı siyah noktaların ve sivilcelerin temizlenmesine yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında lekelerin tekrar oluşmasını önler.
    • Akne ve hiperpigmentasyondan kaynaklanan koyu lekeleri en aza indirmeye yardımcı olur..

    Moringa Yağı Güzellik Uyku Tedavisi

    Moringa yağının faydalarına ek olarak, kuşburnu yağının, anti-aging ve c vitamini gibi anti-enflamatuar ve antioksidanları da vardır ve koyu lekeleri, yaraları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur. Cildi gençleştirir, pürüzsüz ve lekesiz tutmaya yardımcı olur. Asit yağı, risinoleik asit (doymamış bir omega-9 yağ asidi) içerir, cildi nemlendirir ve kırışıklıklar için bir tedavi sağlar ve koyu renkli göz altı halkalarını azaltmaya yardımcı olur. Çuha çiçeği yağı, anti-inflamatuar ve cilt iyileştirici özellikleri olan linoleik asit içerir, bu da egzama, sedef hastalığı ve akne gibi cilt rahatsızlıklarına faydalıdır (gözenekleri temiz tutmaya yardımcı olur). Aynı zamanda yorgun cilt ve gözleri gençleştirmek için kan dolaşımını artırır..

    malzemeler

    • 1 ons moringa yağı
    • 1-ons kuşburnu yağı
    • 1 ½ çorba kaşığı çuha çiçeği yağı
    • 4-5 damla (veya 2 çay kaşığı) hintyağı

    Talimatlar

    Bir damlalık şişesi satın alın. Malzemeleri doğrudan şişenin içine koyabilir ve bir karıştırıcıyla karıştırabilirsiniz..

    Bu tedaviyi yatmadan önce kullanın. Yüzünüze hafifçe masaj yapın. Bunu boynunuzda da kullanabilirsiniz. (Ek antioksidan yararları için, bir jel kapsülünden E vitamini ekleyebilirsiniz.)

    No Replies to "Moringa Yağı Cilt Bakımı Faydaları ve Kullanımları"

      Leave a reply

      Your email address will not be published.

      + 30 = 32