Moringa olje za nego kože koristi in uporabe

Moringa olje za nego kože koristi in uporabe

Moringa olje se pohvalijo kot novo čudo olje. To je komaj novo. Uporabljena je bila za zdravje in lepoto stoletja.

Moringa drevo se imenuje tudi "Čudežna drevesa" in "Drevo življenja" zaradi številnih koristi in uporab. To je vir hrane. Večina, če ne vse, drevesa, je užitna in hranljiva. Dejansko se moringa uporablja za boj proti podhranjenosti v revnih državah. V znanstvenih revijah je napisana zaradi svojih prehranskih in zdravilnih lastnosti.

Moringa Tree

Moringa olje prihaja iz semena moringa oleifera drevo, najpogostejše vrste rodu Moringa v družini cvetočih rastlin moringaceae. Drevo je domorodno v Indiji in državah v himalajski regiji. V Indiji se uporablja v ajurvedski medicini, pa tudi v kuhinji. Drevo se zdaj gojijo v več državah, vključno s Tajsko, Filipini in Afriko. To se imenuje bobnaste drevesnice (UK) zaradi oblike njegovih semenskih dreves, hrenovega drevesa (ZDA) iz okusa svojih korenin, bencolivnega drevesa (Haiti) in nebedaja (Senegal). Je hitro rastoče drevo, ki uspeva tudi v težkih okoljih in slabih tleh ter je odporna proti suši. V Nigeriji se imenuje idagbo monoye ("drevo, ki raste nesramno").

Poleg tega, da se uporabljajo za hrano in tradicionalno medicino, imajo različni deli drevesa številne načine uporabe, med drugim kot vir goriva in maziva za stroje.

Seme morinjskega drevesa se pritisnejo, da proizvajajo bledo rumeno ne-sušilno olje. Olje je znano kot "ben olje" ali "behen olje", ker ima visoko koncentracijo behenske kisline, maščobne kisline. Zaradi antioksidantov, ki delujejo kot naravni konzervansi, je stabilno olje, odporno na žgane pijače, ki mu daje prijavljen rok uporabnosti pet let.

Je hranilo gosto, visoko v palmitolnih, oleinskih in linolnih kislinah, vlažilnih maščobnih kislin ter vitaminov A in C.

Age Old Beauty Secret

V starodavnem Rimu, Grčiji in Egiptu je bila uporabljena za izdelavo parfumov in zaščito kože. Olje se še vedno uporablja za čiščenje dišave cvetov in se uporablja za olja za lase, ker absorbira in ohrani vonjave.

V Egiptu je bila uporabljena za izdelavo zdravilnih mazil in salijev ter za zaščito kože iz puščavskega okolja. Dnevno zdravljenje kože za gube in poškodbe pred soncem združujejo dezen cvetov frankincev in tla, ki so mešani s fermentiranim rastlinskim sokom. V starih grobnicah so našli venerirano olje, vaze morinskega olja.

Prednosti za nego kože

Moringa olje najdemo v številnih kozmetičnih izdelkih zaradi vlažilnih, čistilnih in zmečkljivih lastnosti. Uporablja se v šamponih in balzahah ter drugih izdelkih za nego las, losjonih, telesnih oljih, ustnih balzahah, kremah proti staranju in gubam, obraznih kremah, milah in pranju, parfumih in dezodorantih. Uporablja se za aromaterapija in masažna olja, ker se dobro meša z eteričnimi olji in je dobro olje za olje.

Moringa olje se zlahka absorbira v kožo, izboljša videz in sijaj kože. Ima kožo zdrave hranilne snovi, kot je vitamin A, ki pomaga pri izdelavi kolagena v koži, vitaminu C, ki pomaga zmanjšati fine linije in gubice ter zdravilne in protivnetne prednosti vitamina E.

Pomoč za suho kožo

 

  • Zmehča suho kožo in ohranja vlago v koži.
  • Dobro je, da pripravimo suhe, razpokane ustnice.
  • Koristno je zdraviti grobo suho kožo, kot so dermatitis, ekcem in psoriaza.

Anti-aging lastnosti

  • Pomlajuje dolgotrajno, utrujeno in starajočo kožo.
  • Antioksidanti in hranila pomagajo v boju proti poškodbam radikala, ki lahko povzročijo poškodbe kožnega tkiva in povzročijo nastanek gub.
  • Moringa olje pomaga izboljšati videz gub in preprečuje razganjanje obraznih mišic.
  • Rastlinski hormoni, imenovani citokini, ki pomagajo spodbujati rast celic in odlagati poškodbe in uničenje kožnih tkiv.
  • Vitamin C stabilizira kolagen in pomaga zmanjšati fine linije in popraviti poškodovane celice kože.

Antiseptična in protivnetna lastnost

  • Moringa olje ima antiseptične in protivnetne lastnosti in se uporablja za zdravljenje in zdravljenje manjših kožnih obrabe; manjših kosov in ostružkov, modric, opeklin, ugrizov žuželk, izpuščajev ter okužb opeklin in kože.

    Akne in temnejša točka preprečevanja

    • Moringa olje pomaga očistiti črne glave in mozolje. Kadar se redno uporablja, preprečuje ponovitev pomanjkljivosti.
    • Pomaga zmanjšati temne madeže aken in hiperpigmentacijo.

    Moringa olje Lepota zdravljenja spanja

    Poleg koristi moringa olja, olje vrtnic ima antiinflamatorne in antioksidante za preprečevanje staranja in vitamina c, da pomaga zmanjšati temne lise, brazgotine in fine linije. Pomlaja kožo in ji pomaga ostati gladka in brez napak. Kastratovo olje vsebuje ricinolno kislino (nenasičena omega-9 maščobna kislina), vlaži kožo in tudi zdravi gube ter pomaga zmanjšati temne kroge pod kozami. Večerno olivno olje vsebuje linolno kislino z antiinflamatornimi in kožnimi zdravilnimi lastnostmi, zaradi česar je koristno za kožne motnje, kot so ekcem, psoriaza in akne (pomaga ohranjati pore čist). Prav tako izboljša krvni obtok za pomlajitev utrujene kože in oči.

    Sestavine

    • Olje moringa olje
    • Olje rdečih olj
    • 1 ½ žlice zvečer naftnega olja
    • 4-5 kapljic (ali 2 žlički) ricinusovo olje

    Navodila

    Nakup kapalke. Sestavine lahko daste v steklenico neposredno in mešate z mešalom.

    Uporabite to zdravljenje pred spanjem. Nežno masirajte na obraz. Uporabite ga lahko tudi na vratu. (Za dodatne antioksidativne koristi lahko dodate vitamin E iz gelske kapsule.)

    No Replies to "Moringa olje za nego kože koristi in uporabe"

      Leave a reply

      Your email address will not be published.

      81 − = 77