Moringa Oil Skin Care Fördelar och användningsområden

Moringa Oil Skin Care Fördelar och användningsområden

Moringa olja prövas som den nya underbar oljan. Det är knappast nytt. Det har använts för hälsa och skönhet i århundraden.

Moringa träd kallas också "Miracle Tree" och "Tree of Life" på grund av dess många fördelar och användningar. Det är en matkälla. De flesta, om inte alla, av trädet, är ätliga och näringsrika. Faktum är att moringa används för att bekämpa undernäring i fattiga länder. Den har skrivits upp i vetenskapliga tidskrifter på grund av dess näringsmässiga och medicinska egenskaper.

Moringa Tree

Moringaolja kommer från frön från moringa oleifera träd, den vanligaste arten av släktet moringa i blommande växtfamiljen moringaceae. Trädet är infödd till Indien och länder i Himalaya-regionen. I Indien används den i ayurvedisk medicin, såväl som i köket. Träet odlas nu i flera länder, inklusive Thailand, Filippinerna och Afrika. Det kallas trumbröstet (Storbritannien) på grund av formen av dess fröskalor, pepparrotsträd (USA) från smaken av rötterna, bensolivträd (Haiti) och nebeday (Senegal). Det är ett snabbt växande träd som trivs ens i hårda miljöer och dålig jord och är torktålig. I Nigeria kallas det idagbo monoye ("träd som växer galet").

Förutom att användas för mat och traditionell medicin har olika delar av trädet många användningsområden, inklusive att vara en källa till bränsle och smörjmedel för maskiner.

Moringa-trädets frön pressas för att producera blekgul icke-torkande olja. Oljan är känd som "benolja" eller "behenolja" eftersom den har en hög koncentration av behensyra, en fettsyra. På grund av antioxidanter som fungerar som naturliga konserveringsmedel är det en stabil olja som är resistent mot rancitet och ger en rapporterad hållbarhet om fem år.

Det är en näringsämne, hög i palmitolsyra, oljesyra och linolsyra, fuktgivande fettsyror och vitaminer A och C.

En gammal skönhetshemlighet

I antika Rom, Grekland och Egypten användes det för att göra parfym och skydda huden. Oljan används fortfarande för effleurage för att extrahera blommedoft och används för håroljor eftersom det absorberar och behåller dofter.

I Egypten var det vanligt att göra medicinska salvor och salvor och skydda huden från ökenmiljön. En daglig hudbehandling för rynkor och solskador kombinerat tuggummi av rökelse och mark Cyperngräs blandat med jäsad jästsorter. En förtjusad olja, vaser av moringaolja hittades i gamla tombs.

Hudvård fördelar

Moringaolja finns i många kosmetika på grund av fuktighetsgivande, rengörande och mjukgörande egenskaper. Det används i schampo och balsam och andra hårvårdsprodukter, lotioner, kroppsoljor, läppbalsam, anti-aging och rynk krämer, ansikts krämer, tvål och kroppsvask, parfym och deodoranter. Det används för aromaterapi och massageoljor eftersom det blandar sig bra med eteriska oljor och är en bra bärolja.

Moringaoljan absorberar lätt in i huden, vilket förbättrar hudens utseende och utstrålning. Det har hudfriska näringsämnen som A-vitamin, vilket hjälper till att bygga kollagen i huden, C-vitamin för att minska fina linjer och rynkor och de helande och antiinflammatoriska fördelarna med E-vitamin.

Hjälp för torr hud

 

  • Det mjukar torr hud och upprätthåller fukt i huden.
  • Det är bra för konditionering av torra, läppiga läppar.
  • Det är fördelaktigt att behandla grova, torra hudförhållanden som dermatit, eksem och psoriasis.

Anti-Aging Egenskaper

  • Det föryngrar tråkigt, trött och åldrande hud.
  • Antioxidanter och näringsämnen hjälper till att bekämpa fria radikala skador som kan orsaka skador på huden och leda till att rynkor bildas.
  • Moringaolja hjälper till att förbättra utseendet på rynkor och förhindrar slingrande ansiktsmuskler.
  • Växthormoner som kallas cytokininer, vilket bidrar till att främja celltillväxt och fördröja skador och förstöring av hudvävnader.
  • Vitamin C stabiliserar kollagen och hjälper till att minska fina linjer och reparera skadade hudceller.

Antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper

  • Moringaolja har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper och har använts för att behandla och läka mindre hudskador. Små skärningar och skrapor, blåmärken, brännskador, insektsbett, utslag och solbränna och hudinfektioner.

    Acne och Dark Spot Prevention

    • Moringaolja hjälper till att rensa svarta hudar och finnar. Vid användning används det regelbundet förhindrande av återfall av fläckar.
    • Hjälper till att minimera mörka fläckar från akne och hyperpigmentering.

    Moringa Oil Beauty Sleep Treatment

    Förutom fördelarna med moringaolja har rososolja antiinflammatoriska och antioxidanter för anti-aging och vitamin c för att minska mörka fläckar, ärr och fina linjer. Det föryngrar huden, hjälper till att hålla det smidigt och fläckfritt. Kastorolja innehåller ricinoleinsyra (en omättad omega-9-fettsyra), det fuktar huden och också en behandling för rynkor och hjälper till att minska mörka under-ögonkretsen. Kvälls primrosolja innehåller linolsyra med antiinflammatoriska och hudläkande egenskaper vilket gör det fördelaktigt för hudsjukdomar som eksem, psoriasis och akne (det hjälper till att hålla porerna klart). Det förbättrar också blodcirkulationen för att föryngra trött hud och ögon.

    Ingredienser

    • 1-uns moringaolja
    • 1 ounce rosenkrämolja
    • 1 ½ msk kvälls primrosolja
    • 4-5 droppar (eller 2 teskedar) ricinolja

    Vägbeskrivning

    Köp en droppflaska. Du kan lägga ingredienserna direkt inuti flaskan och blanda med en omrörare.

    Använd denna behandling före sängen. Massage försiktigt på ditt ansikte. Du kan också använda den på nacken. (För extra antioxidantfördelar kan du tillsätta E-vitamin från en gelkapsel.)

    No Replies to "Moringa Oil Skin Care Fördelar och användningsområden"

      Leave a reply

      Your email address will not be published.

      78 − = 72