Mliječne kožne tajne: 5 doza i 5 dont

Mliječne kožne tajne: 5 doza i 5 dont

Svatko želi mladenački izgleda kožu. Ali možda ćete sabotirati zdravlje vaše kože, a da to ne shvatite. 

"Mladost" vaše kože ima manje veze s dobi nego što je tretirano. Ako je izloženo prekomjernom suncu, dimu i stresu, vaša koža može početi "djelovati staro", gubljenje kolagena, sjaj i elastičnost. Linije se mogu razviti prerano i koža može izgledati dosadno.

Lakše je spriječiti oštećenje nego popraviti, ali dobra vijest je da možete staviti kočnice na prerano starenje i vratiti kožu natrag u vrhovno stanje s tim trikovima.

Zaustavi pušenje

Pušenje može staviti puno stresa na kožu. Cjeloživotno pušenje često ima prerane znakove starenja, kao što su točke jetre i suha, naborana koža prije njihovog vremena. 

Pušenje je drugi najveći uzrok oštećenja kože nakon izlaganja suncu. Nikotin stisne krvne žile i smanjuje protok kisika na kožu, uzrokujući da izgleda preopterećeno. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za vašu kožu i vaše zdravlje je prestati pušiti. 

Koristite retinoid

Dnevna primjena receptorskog retinoidnog losiona (kao što je Retin-A ili Tazorac) može izbrisati godine sa svog lica. Zapravo, dermatolozi tvrde da su retinoidi (vidi "Je li taj proizvod tajna da izgleda mladi?") Su jedan proizvod protiv starenja koji stvarno radi.

Učite lice ili dajte sebi jedno

Ako koristite Osnovni At-Home lica svaki drugi tjedan, vaša će koža izgledati znatno bolje. Potrebno je samo 30 minuta i uključuje čišćenje, piling s pilingom lica, hidratantnu masku, brzu paru i hidratantnu kremu.

Koristite zaštitu od sunca, kišu ili sjaj

Iako vam svibanj biti marljiv oko primjene krema za sunčanje kada ste na plaži, važno je nositi krema za sunčanje svaki dan. Dobivate iznenađujuću količinu zraka u vožnji i samo hodate tijekom svoje dnevne rutine. Vjenčano nanošenje krema za sunčanje može spriječiti oštećenje kože.

 

Štitite svoj Windows

Prosječni putnik dobiva svake godine 200 sati sunčevog izlaganja, a 80 posto sunčevog izlaganja prolazi kroz prozore automobila, kaže Boston dermatolog Ranella Hirsch u Harper's Bazaaru. Da biste zaštitili kožu od oštećenja sunca (vodeći uzrok starenja kože), uložite u prozorski štit poput Solar Garda. Štitovi s SPF 285 mogu blokirati UVA i UVB zrake za 99 posto.

Nemojte povlačiti u kožu

Nikada nemojte povlačiti i trljati kožu. Starenje kože je napadnuto UV zračenjem, stresom i ugljičnim monoksidom, stoga ih ne naglašavajte povlačenjem.

Nemojte skidati vlagu

Dok je mit o tome da su bore uzrokovane suhom kožom, vlaženje može poboljšati izgled linija tako da ih privremeno skine. Također, razmislite o dobroj vrsti oka. Kreme za oko su kontroverzne jer neki stručnjaci tvrde da zapravo ne rade ništa, ali mnoge žene zaklinju ih.

Nemojte zanemarivati ​​vrat i prsa

Glava i prsa prvi su pokazali znakove starenja jer imaju manje uljnih žlijezda od ostalih tijela, ali većina nas ih ignorira. Potražite moisturizers koji imaju anti-age sastojke poput vitamina A (retinoli), kinetin, bakar ili vitamin C.

Nemoj Tan

Čak i ako se bore još nisu pojavile, sada morate zaustaviti štavljenje jer to hoće.

Kada se pojave znakovi starenja, morat ćete potrošiti puno novaca da biste je preokrenuli.

Dakle, ako imate oštećenja od sunca? Oštećenja možete preokrenuti foto pomlađivanjem, kao što su pulsni svjetlosni tretmani. Mnogi lječilišta i dermatolozi pružaju ove skupi popravci. Ako imate smeđe mrlje, tretirati ih s sokom od limuna razrijedenim vodom, prema NY dermatologu Jessica Krant u Harper's Bazaaru. Krant predlaže primjenu mješavine s Q-tipom noću, postupno povećavajući ga dva puta dnevno sve dok se mjesta sunca nestanu.

Nemojte uzimati sporednu njegu kože

Važno je očistiti lice svake noći ne samo kako bi izbjegli začepljene pore, već i oprati sve one onečišćenja kože koja je bila sklona.

Što se tiče postupaka protiv starenja, morate ga zadržati za najbolje učinke. Možda najprije imate crvenilo i malo pilinga, ali ovo je normalno.

Da biste dobili puni učinci kiselih pilinga, retinoida, AHA, i hidratizirača, morate ih zadržati. Početne pogodnosti će nestati ako ih prestanete koristiti.

Više o protiv starenju:

  • 7 Anti-aging proizvodi Dermatolozi se zakune
  • Hollywoodske tajne da izgledaju mlađe
  • 5 nevjerojatne uporabe za Botox
  • Retin-a je tajna mladenačke kože?

No Replies to "Mliječne kožne tajne: 5 doza i 5 dont"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 9 = 14