Koliko biste trebali šamponirati kosu?

Koliko biste trebali šamponirati kosu?

Koliko bi trebao netko šamponirati kosu? Odgovor: ovisi o vašoj vrsti kose. Ako imate masnu kosu, možete šamponirati svaki dan ili svaki drugi dan. Ako imate suhu kosu, možete ga isprati nekoliko puta tjedno i otići još duže između pranja.

Također trebate odabrati pravi šampon za svoju vrstu kose.

Suha ili kovrčava kosa

Ako imate suhu i / ili kovrčavu kosu, sretna dama, ne morate svaki dan prati kosu i prilično iskreno, ne biste trebali (to je vrlo vjerojatno da to već znate).

Osnovno pravilo za vas je šampon dva puta tjedno s hidratantnim šamponom i uređajem. Možete čak preskočiti tradicionalne šampone i odabrati one bez sulfata koji su "low-poo" ili "no-poo".

Šamponi i uređaji su uključeni u ovaj popis najboljih proizvoda za kovrčavu kosu.

Normalna kosa

Ako imate normalnu kosu, možete operirati kosu do pet puta tjedno ili po potrebi. Možda ćete morati operirati više puta ljeti kada ste aktivniji (osim ako ste fanatik skijanja, u kojem slučaju nosite šešir).

Kada je u pitanju šampon, tajna je u korištenju šampona koji neće ukloniti kosu svojih prirodnih ulja. Odlučite se za šampon bez sulfata i uvijek pričvrstite krajeve.

Masnu kosu

Za one od nas s masnom kosom, suprotno mudrosti koju ste pročitali u sedamnaestom magazinu u vašoj mladosti, svakodnevno možete prati kosu. Vjerojatno ste čuli da ako je možete napraviti nekoliko dana, vaše uljane kose zapravo prestaje izgledati masnu.

Neke žene to su pokušale i zaklinjale su se da je dan 5. kose konačno normalizirale.

Preskakanje nekoliko dana neće magično okrenuti vašu bezizražajnu bravu u čudo cijelog tijela. Ono što će učiniti jest izazvati da vaš skalp svrbi kao luda.

Ako želite pokušati ići više od par dana bez šamponiranja kose, pokušajte sa suhim šamponom.

Oni su formulirani da upijaju ulja, kupujući vam jedan dan ili dva između šampona.

Također možete posipati dječji prah na vašoj kruni da biste upijali ulja.

Je li dnevno sigurno ispirati masnu kosu?

Većina stručnjaka slaže se da je svakodnevno sigurno operirati kosu s blagim šamponom. Usredotočite se na pranje korijena jer je to vaše vlasište, a ne kosa.

Uvijek koristite uređaj, čak i na masnu kosu, samo ostavite uređaj na dnu dvije trećine dlake. Kondicioniranje na korijenima pomoći će samo smanjiti težinu kose više.

Ne šamponiranje svakodnevno može ostaviti kosu limp, međutim, predlažemo da prskaju malo talka praha uz korijenje i krunu ili pomoću suhog šampona.

Ako inzistirate na svakodnevno pranje, isprobajte ovaj trik iz Harper's Bazaara: Prvo nanesite samo na donju trećinu kose (ako imate masnu kosu, nemojte koristiti korjenastu kosu, to će težiti kosi). Držite li uređaj, nanesite šampon na korijenje i popiti se. Isperite sve. "Vaši korijeni će biti podignuti, ali ostatak vaše kose će zadržati svoje sjaje", kaže Arsen Gurgov, stilist u Louis Licari salonu i izvor ovog velikog savjet.

Kako pravilno šamponirati kosu

Nevjerojatno je koliko ljudi šamponira svoje vlasište sa svojim noktima umjesto jastučića prstiju.

Na taj način možete izgrepsti vlasište, uzrokujući čireve i sirovu glavu. Preporučujemo da podučavate svoju djecu rano kako pravilno očistiti svoje skalpove.

Evo kako pravilno šamponirati kosu.

No Replies to "Koliko biste trebali šamponirati kosu?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    35 − = 33