Kako se prepustiti ravnoj perm

Kako se prepustiti ravnoj perm

Postoje mnogi načini za kemijsko izravnavanje kose, uključujući skupocjene keratinske tretmane za kosu i japansku ravnanje kose, a perm otopina jedan je od njih. To se zove "ravni perms". Preporučujem ih da ih obavite u salonu, ali ih možete izvesti kod kuće uz pomoć permanentne otopine i širokog zupčanog češlja. 

Jeste li dobar kandidat za ravnu perm?

Prije nego što to pokušate kod kuće, morate se pobrinuti da ste dobar kandidat.

Perm rješenja su trajna. Ako oštetite ili mrzite kosu, samo ćete morati čekati da izrastu. I vaš će novi rast biti vaš prirodni teksture kose. To znači da će vam kosa biti ravna ispod i valovita ili kovrčava na korijenima. Morate biti u redu s tim.

Ako je vaša kosa prirodno valovita ili kovrčava bez ikakvog oštećenja i dobre elastičnosti, dobar ste kandidat za kućnu pravu. Djevičanska kosa je idealna. Ako je vaša kosa obojana, obojena ili izbijeljena, imate veći rizik od oštećenja vaše kose. To je rekao, neke formulacije za formulaciju su oblikovane za kosu koja je obojana, uključujući Iso Perm Option 2. Dvostruka obrada može uzrokovati ispadanje vaše kose i trebate potražiti stručnu pomoć. Pro će moći procijeniti zdravlje vaše kose i odrediti kako nastaviti.

Tipična afroamerička kosa najbolje se uspravlja u salonu profesionalca koji ima iskustva u radu s vašom tipu kose.

Ako znate svoj put oko kemikalija i rješenja i sigurni ste s kosom, dobar ste kandidat. Ako ste već prije pokušali obojiti kosu i zapetljali ga, možda nećete biti. Ili barem uže u prijatelja koji će vam pomoći. 

Možete kupiti renomirani home perm rješenja na mreži. Pročitao sam vrlo dobre stvari o:

  • Iso Perm
  • Ogilvie nježni ravnimjer
  • Ogilvie ravnanje za sve tipove kose
  • Matrix Opti ravna japanska krema za izravnavanje kose

Kako se pripremiti za izravnu dozvolu

Pričekajte najmanje dva dana nakon zadnjeg šampona za primjenu otopine za zadržavanje, ulja će obložiti vašu kosu koja štiti od oštećenja.

Pročitajte upute koje dolaze s vašim priborom temeljito. Vi ste u osnovi davanje sebe perm, ali bez valjaka. Vrijeme na kutiji je vrijeme kada se morate držati ili riskirate oštećivanje kose.

I razmislite o upisu prijatelja koji će vam pomoći. Četiri ruke bolje su od 2 kada je riječ o kemijskoj preradi vlastite kose.

Potrebni alat: Stari ručnik, odjeća koju ne smetaju zabrljati, vazelina, široka zupčasta češalj, rukavice (plastična ili gumena), komplet za permanentno zavarivanje, plosnati isječci (opcija), šampon i kondicioniranje.

Korak 1: Isperite kosu s vodom, izbušite zube

Perm otopina djeluje najbolje na jedva vlažnoj kosi, tako da isperite kosu u mlakoj vodi tako da je svaka traka obložena. Suha suha ruža, tako da je samo vlažna i ne mokra. Nemojte koristiti šampon ili kondicioniranje osim ako je komplet kompatibilnog punila s one koju preporučuju.

Četka ili češalj kroz kosu nekoliko puta kako biste distribuirali prirodna ulja kože i osigurali da nema čvorova ili čvorova.

Korak 2: Odijelo

Nanesite tanak kaput vazelina duž svoje kose i na uši (ne zaboravite uši) kako bi kemikalije zapalile vašu kožu. Stavite staru majicu ili gaćicu koja vam neće biti zabrinutost s kemikalijama. Povucite stari ručnik preko košulje, tako da kemikalije ne idu kroz košulju na koži. Povucite rukavice.

Korak 3: Odvajanje kose

Ako imate dosta kose, trebat ćete ga dijeliti u 4 odjeljka. Da biste to učinili, dijelite kosu ravno prema dolje i stvorite 2 odjeljka na obje strane glave. Omotajte u labavim vrećicama.

Korak 4: Rješenje kroz kosu

Rad s lijeva na desno (ili obrnuto) započnite s prvim odjeljkom i primijenite rješenje za zadržavanje što je moguće bliže vašim korijenima. Češku kroz kosu do kraja. Ako imate debelu kosu, možda ćete morati raditi rješenje i svojim prstima.

Korak 5: Premostite kosu tako da padne ravno

Ako imate prijatelja koji vam pomaže, uzmite ga ravnim isječcima kako biste vagali kosu tako da se izravnava što je više moguće. Da biste to učinili, omotajte komad papira koji se isporučuje s kitom preko dijela kose od 1 1/2 inča i zakači kraj tako da utire kosu.

Ako radite sami, metoda isječka može se pokazati teškim. Umjesto toga, češaljite otopinu kroz kosu najmanje 5 puta prije nego što prijeđete na sljedeći korak. 

Korak 6: Radite svoj put kroz odjeljke

Sada radite svoj put kroz ostatak odjeljaka. Postavite svoj timer za vrijeme potrebno za rješenje.

Ako radite sami i ne koristite isječke, neprestano prati kosu za vrijeme koje je preporučeno za postavljanje otopine (obično oko 15 minuta).

Uvijek slijedite zapakirane upute za rokove za kemijsku obradu.

Korak 7: Isprati kosu

Slijedite upute na kutiji, koji obično zahtijevaju temeljito ispiranje kose perming rješenja. Izvadite isječke za ispiranje.

Korak 8: Nanesite neutralizator

Ako vaš set dolazi s neutralizatorom, nanesite ga iz korijena i nježno ga češljajte do kraja, stavljajući isječke natrag na mjesto (možete ih ostaviti za ovu kraću količinu vremena i samo kosu kosu nekoliko puta tako da ostaje ravno). Ostavite ga za preporučeno vrijeme.

Korak 9: Vrijeme tuširanja

Idite u tuš i isperite kemikalije, pazeći da ne iscijedite kosu ili ga skupite. Šampon i stanje, a zatim suhu kosu nježno ga potapajući ručnikom. Ne želite zavarati ravnanje.

Kako se brinuti za novu izravnatu kosu

Da biste zaštitili kosu od kipnja ili stvaranja neobičnih zavoja, izbjegavajte povlačenje kose, stavljajte kosu u konjski rep, povlačite kosu ili pranje kosu barem 48 sati. Prvih 24 sata su kritični, tako da morate biti sigurni da smetate kosu što je manje moguće.

No Replies to "Kako se prepustiti ravnoj perm"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    1 + 9 =