Kako potpuno ukloniti šminku

Kako potpuno ukloniti šminku

Da biste pravilno uklonili šminku, sve što vam treba je prikladno sredstvo za čišćenje lica i očiju za uklanjanje šminke. To su moji omiljeni savjeti za uklanjanje šminke koje sam naučio tijekom godina.

Pogreške koje čine većina žena

Najveća pogreška među ženama - uključujući i mene - čine kada uklanjamo šminku, da smo previše krhki s našim proizvodima za uklanjanje šminke. Trebali bismo ublažiti pamučne jastučiće sa sredstvom za uklanjanje šminke za oči i s velikim količinama sredstava za čišćenje na našim licima.

Cilj je popustiti sve ono što smo ugušili na našim licima, i da to ispravno činimo, moramo biti velikodušni.

Još jedna pogreška koju napravimo jest da mi utrljamo područje oko očiju kako bismo uklonili šminku. Ovo je ogromno ne-ne. Trebali bismo puknuti, nikad ne trljati, oko područja oko.

I konačno, zaboravljamo se prati u našu kosu i ispod naše čeljusti, što je vrlo važno kad nosimo temelj.

Kako ukloniti šminka oko očiju

Najbolji način uklanjanja šminke za oči - čak i vodonepropusne maskare - je namakanje mekanih pamučnih jastučića ili kuglica u uklanjanju šminke za oči i pustiti ih da sjednu na oči nekoliko sekundi. To olakšava vašu šminku bez pročišćavanja. Kada je riječ o vašim očima, želite patiti, nikad, nikada ne trljati. Te fine linije će se razvijati na kraju, nemojmo ih žuriti, zar ne??

Moje ruke dolje omiljeni makeup remover je napravio Clinique, ali Neutrogena je drogerija branda koji radi na prstohvat. Šminka umjetnik i YouTuber Lisa Eldridge preporučuje Bioderma Sensibio H2O Micelle Solution za uklanjanje šminke jer joj se ne sviđa kako se masni maknuti.

Ovdje je Eldridgeova genijalna metoda za uklanjanje šminke, koju sam usvojio (to radi). Nabavite cijeli kolač na svom videozapisu na usluzi YouTube:

 • Uzmite okrugli jastučić za pamuk i izrežite ga u dva. Koristim škare za ovo. Eldridge ih samo razdvaja prstima.
 • Potopite svaki od njih i stavite pod svoje donje trepavice. Ovo će sakupiti šminku od gornjih trepavica dok istovremeno uklanja šminku s donjih trepavica.
 • Uzmite još jednu podstavu za pamučnu tkaninu, namočite ga u šminku i postavite preko zatvorenog oka.
 • Lagano pritisnite dolje, dopuštajući da otopina potone nekoliko sekundi. Što je duže, to bolje.
 • Polako i nježno pomaknite ruku preko trepavica i poklopca kako biste uklonili šminku. Nikada nemoj trljati.
 • Učinite to s drugim očima.

Možete se vratiti s drugim jastučićem kako bi se osiguralo da se sav šminka ukloni, inače riskirate ostaviti crne tragove na ručnicima ili jastucima (često,.

Kako ukloniti svijetle ruž za usne

Ako ste u svijetlim bojama usana, preporučujem da uklonite boju usana prije čišćenja lica, inače riskirate širenje usana na novo čistom licu.

Eldridge koristi vodu micele (vidi gore) za uklanjanje svijetlog ruža za usne. Ona koristi veliku mekanu pamučnu podlogu natopljenu u nju i polagano obriše ruž za usne s njom. Dobiva "najgore od toga", kaže Eldridge u svom videu.

Također možete koristiti i sredstvo za uklanjanje šminke za oči na usnama.

Kako ukloniti šminku na licu

Ako imate suhu kožu, preporučujem sredstva za čišćenje kreme ili ulja. Za masnu ili kombiniranu kožu koristite sredstvo za čišćenje formulirano za vašu vrstu kože.

Čišćenje bi trebalo biti proces u dva koraka: prebaciti lice jednom za uklanjanje šminke i drugi put ukloniti sve tragove šminke i prljavštine.

Evo kako to učiniti:

 • Masaža je pravi dio čišćenja lica i vrata. Volim koristiti kružne prijedloge kako bih osiguralo da dobijem sav šminka. I samo se osjeća jako dobro.
 • Uklonite sredstvo za čišćenje pomoću super meke mjeąavine (bambusna pera za rublje) ili odjeće od muslina.
 • Ponovite gore navedeno.
 • Isprati s kapljicom tople vode.
 • Nanesite pamučni Q-tip u uklanjanje šminke i prošetajte trepavicama posljednji put.

Moram oprati lice prije nego što odem u krevet?

Da - pogotovo ako imate šminku na licu. Ako se želite probuditi s glatkom, glatkom kožom, morate ukloniti šminku i zaštitu od sunca.

Većina ljudi ne čisti svoje lice ispravno. Saznajte više u načinu na koji dobro opratiš lice.

Trebam li ujutro ponovno oprati lice??

Lice vam ne prljavi od spavanja na čistoj jastučnici, tako da ujutro zaista nije potrebno ponovno oprati.

Zapravo, previše čišćenja može isušiti kožu. Ako se probudite s masnim sjajom, dodirnite malo tople vode na licu kako biste otopili ulja. Također možete pritisnuti topao rublje na licu.

Trebam li toner?

Mnoge žene koriste toner jer osjećaju da uklanja sve tragove prljavštine, ulja i šminke; međutim, većina stručnjaka za ljepotu slaže se da toneri nisu potrebni (pogledajte "Je li toner nužan?").

Danas većina sredstava za čišćenje čini veliki posao uklanjanja svih sila od čak najtežih dana šminke. Dok toner će ukloniti vašu kožu od bilo koje šminke, ona također uklanja prirodna ulja koja se mogu sušiti. Ako nemate super masnu kožu ili se samo volite neko određeni proizvod, preskočite toner.

Mogu li koristiti bebeskuće za uklanjanje šminke??

"Ne, ne, ne", kaže stručnjak za ljepotu Laura Mercier u magazinu Allure. "Napadam kad vidim žene koje koriste bebe za brisanje kako bi uklonile šminku, a to ne obavlja posao."

Žene misle da su dječja maramice oblikovane tako da budu nježne na djetetovoj koži, stoga će biti nježna na koži lica, kaže Mercier. Njezin odgovor na žene koji misle da su beba brisači nježni? "Pa, dječja stražnjica nije prekrivena šminkom koja zahtijeva posebne sastojke za pravilno uklanjanje."

'Dosta rečeno.

Imam super suhu kožu, kako ukloniti šminku bez sušenja više?

Izaberite sredstvo za čišćenje na temelju vašeg tipa kože. Ako imate super suhu kožu, razmislite o ulju za čišćenje. Mercier predlaže primjenu ulja na pamučnoj podlozi, a potom prelijte ulje kroz poklopce, usne, lice i obrve. Masiranje u ulju oslobađa prljavštinu i šminku. Operite kožu s pjenom ili gelom i isperite sredstvo za čišćenje s toplom tkaninom, koja djeluje na ljuštenje kože. Slijedi s hidratantom nanesenom na još vlažnu kožu.

Pomozite! Imam akne

Ako imate akne, vaša je najbolja opcija za pranje lica salicilnim sredstvom za čišćenje. Ako imate masnu kožu, razmislite o pjenom za čišćenje. Učinio sam puno istraživanja o akni i kako se boriti protiv njega i dijeliti sve svoje tajne u sljedećim člancima:

 • Odrasli acne činjenice (plus, kako ga liječiti)
 • Najbolji proizvodi za kožu s aknama
 • Akne i tinejdžeri: Kako liječiti prištiće (i pokriti ih)
 • 5 razloga zašto akne ne odlaze

No Replies to "Kako potpuno ukloniti šminku"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  − 1 = 5