Kako koristiti zaštitu od sunca kada nose šminku

Kako koristiti zaštitu od sunca kada nose šminku

Dermatolozi i zdravstveni djelatnici upozoravaju da trebamo ponovno koristiti krema za sunčanje nakon dva sata, ali što ako ste već primijenili šminku? Ponovno primjenom krema za sunčanje na make-up lice definitivno će propasti šminka pravo? Nema potrebe za zabrinutošću. Evo nekih rješenja.

Ali samo idem u Ured; Neću biti na suncu!

"Kada je u pitanju kozmetika, žene žele prirodnu pokrivenost i čiste sastojke.

Također vjerujemo da šminka ne odnosi samo na pokrivanje, nego o postizanju optimalne izvedbe ", kaže Warren Wallo, direktor znanstvenog angažmana za Johnson & Johnson istraživanje i razvoj kože. "Sve što se događa na vašoj koži treba ga koristiti - u ovom slučaju, zaštitu od sunca čak i dok ste u uredu. Zapamtite na tipičan radni dan, hodat ćete do vašeg automobila ili stajati na suncu kako biste se obratili taksi, pa morate štititi kožu cijelo vrijeme, a ne samo na plaži. "

Važan razlog zbog kojeg stručnjaci za njegu kože promiču uporabu krema za sunčanje, a ne samo šminku sa SPF-om, jest da pokrivenost šminke varira ovisno o tome kako se primjenjuje i stoga možda neće biti učinkovita.

Nanesite zaštitu od sunca prije vlasišta i šminke

Nakon što očistite lice, nanesite zaštitu od sunca s SPF 30 ili više prije primjene šminke, savjetuje dermatologa s certifikatom na dasci dr. Paul Friedman, ravnatelj Centra za dermatologiju i lasersku kirurgiju u Houstonu Texas.

"Najbolje je pričekati nekoliko minuta prije primjene šminke, tako da se šminka ne kolači."

Čekanje oko 20 minuta prije nanošenja vlage ili šminke sprječava smanjenje učinkovitosti krema za sunčanje.

Pokušajte upotrijebiti Mineralni šminka

Kada namjeravate ostati na suncu duže od 15 minuta, "Mineralni sastav sa SPF-om može poboljšati vašu zaštitu ako se nanese sloj na proizvodu za zaštitu od sunca", objašnjava Leslie Baumann, MD, direktor Odsjeka za estetsku dermatologiju na Miller School of Medicina, Sveučilište u Miamiju, u članku o internetskoj stranici Zaklade za rak kože.

Članak također sugerira da kada se prašak nanosi na vrh krema za sunčanje, vjerojatno će pokriti sve mrlje koje ste možda propustili.

Ako tražite mineralnu kozmetiku sa SPF, pogledajte BareMinerals Matte Foundation mineralni prah. Dolazi u raznim bojama i smanjuje izgled uljane materije tijekom dana.

Imajte na umu da raslojavanje proizvoda koji sadrže zaštitu od sunca ne povećava faktor zaštite od sunca. Vi ćete biti zaštićeni samo najvišim SPF-om koji ste primijenili. Na primjer, ako primijenite krema za sunčanje s SPF od 30, a zatim temelj s SPF 15 nećete dobiti SPF 45 zaštitu, samo 30.

Upotrijebite zatamnjenu krema za sunčanje ili zatamnjenu vlagu

Umjesto temelja, koristite tonirano krema za sunčanje kako biste eliminirali potrebu za dodatnim slojem krema za sunčanje, sugerira dr. Friedman. "Ovo je savršeno kad provodite dan vani i nadajući se održavanju svježeg izgleda šminke."

Žene boje mogu naći da su mnogi tonirani kreme za sunčanje previše svjetla za tamnije tonove kože. Možete pomesti lagano prašinu prašine za završnu obradu u pravoj sjeni nad kremom za zaštitu od sunca kako bi odgovarala vašoj boji.

Intellishade SPF 45 revizija za njegu kože je krema za sunčanje, hidratantna krema i obična kosa sve u jednom.

Prema tvrtki, proizvod sadrži "tehnologiju pametne boje" koja odgovara vašem tonu kože. Ona dolazi u dvije formule, zračenja i matte, pruža zaštitu UVA / UVB širokog spektra, a dostupan je preko dermatologa, plastičnih kirurga i medicinskog lječilišta.

Prozirni prozirni prašak za dodirne površine

Također držite prozirni prašak sa SPF od 30+, kao Colorescience Sunforgettable, u torbici i dodirom tijekom dana kako biste održali zaštitu od sunca. "Ovo je također veliki proizvod za muškarce, jer je prašak lagan", dodaje dr. Friedman.

Upotrijebite tonirano kompaktno s SPF

Zatamnjen kompakt sa SPF je još jedna opcija za dodira tijekom dana. Dr. Friedman preporučuje Aveneovu vodootpornu SPF 50 obojenu kompaktu.

Avene Water Resistant SPF 50 dostupan je samo u dvije boje: bež i med.

Osim ako ste na sajmu fer / srednje / tan raspon, ovaj tonirani mineralni krema za sunčanje vjerojatno neće odgovarati vašem tonu kože.

Jane Iredale nudi bolju raznolikost nijansi u PurePressed Base SPF 20, koji pruža širok spektar UVA / UVB i također je otporan na vodu.

Provjerite jesu li sastojci u kemijskom zaštitnom suncu fotostabilni

Pri primjeni fizičkog krema za sunčanje koji sadrži cinkov oksid i / ili titanov dioksid, pazite da ga primjenite preko fotostabilnog kemijskog krema za sunčanje (što znači da se neće degradirati od izlaganja suncu). Avobenzone (Parsol 1789) može se brzo razgraditi na suncu, ali postoje marke formulirane kako bi se to spriječilo.

Avobenzone i ostali sastojci u UVA sunčevim zrakama.

Johnson & Johnsonova tehnologija Helioplex® "ima istu široku spektralnu zaštitu od sunčanja i može se ugraditi u kozmetički kompaktni temelj", kaže Wallo. "Isprobajte zdravo koži kompaktni šminka SPF 55, koji pruža prirodnu zaštitu i zaštitu od sunca kada izađete iz ureda za ručak."

Od osam nijansi dostupnih u Neutrogena zdrave kože Compact šminka SPF 55, najmračnija je topla bež, ali nijanse će izgledati lakše na koži nego što izgledaju u kompaktnom.

Razlika između kemijskih i fizičkih sastojaka krema za sunčanje.

Uvijek morate ponovo primijeniti zaštitu od sunca?

Ako ćete se nalaziti u vrućem vrućem suncu, plivati ​​ili znojiti dovoljno da se znojite od krema za sunčanje, također ćete isprati šminke. Dakle, nema problema s ponovnim primjenom oboje. Ali ako ne plivate ili provodite vrijeme na suncu, šanse su da je vaš krema za sunčanje netaknut, prema ovom videu dr. Neal Schultza iz DermTV.com. Također budite svjesni sunčeve svjetlosti koja dolazi kroz prozore vašeg automobila ili ako radite na stolu uz prozor.

Dakle, nema izgovora - koristite svoj krema za sunčanje kad god izađete na sunčevu svjetlost.

No Replies to "Kako koristiti zaštitu od sunca kada nose šminku"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    2 + 3 =