Kako brijati bikini područje

Kako brijati bikini područje

PeopleImages / Getty Images

Brijanje je izvrsna opcija za uklanjanje dlačica iz vašeg delikatnog područja bikinija. Ali ključ je da to učinite ispravno. Saznajte kako pravilno brijati područje bikinija.

Je li brijanje najbolja opcija??

Za većinu žena, brijanje je velika oklada za bikini liniju. Budući da je koža oko bikinijskog područja toliko osjetljiva, brijanje može uzrokovati manje upaljenih dlačica i crvenih bumps nego waxing. Znat ćete da je brijanje dobar izbor za vas ako je bikini linija vidljiva nakon što ste brijali.

No, za mnoge žene s debelom, grubom kosom, depilacija može biti bolja opcija. Rezultati brijanja nikad nisu glatki i čisti kao i voska bikinija. Za žene s debelom, grubom kosom, najbolji načini uklanjanja dlačica za područje bikinija su waxing, brazilski vosak, laser ili pulsirajuća svjetlost.

Da biste ispravno brijali bikini liniju i za najbolje rezultate, trebali biste slijediti neke od ovih savjeta i što je najvažnije, odvojite svoje vrijeme.

02
od 06

Prvo, pitajte se koliko biste trebali brijati

Žena making amount sign

Brad Wilson / Getty Images

To je potpuno osobna želja. Neke žene odlučuju što učiniti sa svojim bikini područjem na temelju želje partnera. Drugi žele čistu liniju za kupaći kostim. Drugi žele punu grmu (popularni u ovom trenutku zahvaljujući smiješnoj tvrdnji Gwyneth Paltrow o Ellen Degeneresovoj emisiji).

Ipak, ostali žele otići skoro goli ili potpuno goli poput "brazilskog". Ako želite ukloniti sve, to možete učiniti s britvom, ali preporučujemo da dobijete profesionalni vosak.

03
od 06

Provjerite jeste li s pravim kožom i krema

Brijanje cream

Adam Gault / Getty Images

U pravilu postoje dva pravila kada je u pitanju brijanje linije bikini: trebate dobar brijač sa svježim (ish) lopaticama i želite veliku krema za brijanje ili gel. Ovo nije vrijeme za korištenje jednokratnog britva ili vašeg dečka brisača. Preporučujemo dobivanje dobrog britva s rotirajućom glavom i nekoliko lopatica.

Schick Hydro Silk TrimStyle Razor je odlično jer uključuje britvu i trimer u jednom. Ne možeš to pobijediti.

A kad je riječ o popravljanju, najbolje je da to ne učinite sapunom. Možete koristiti bilo koju kremu za brijanje ili gel.

04
od 06

Važnost obrezivanja zaštite

električni Shaver

xxmmxx / Getty Images

Prije nego što nešto poduzmete, htjet ćete smanjiti grm. Ako ne želite "punu grmu", la Gwyneth i njezine dragocjene prijateljice iz Hollywooda, morat ćete smanjiti stidnu kosu.

Za vaš posao, preporučujemo upotrebu električnog aparata za kosu, a tipovi dečki koriste za smanjivanje - ne brijanje - glave i brade. Koristite svoje partnere ili kupite vlastite. Čak i škare za dijelove dame. Panasonic bikini trimeri i brijači su izvrsna opcija.

Prekini do duljine koju želite. Također možete koristiti škare i češalj. Zaštitite svoje osjetljive dijelove češljajem vaše stidne dlake i držite češalj na mjestu protiv kože. Brijanje ili isječak dlake koja izlazi iz češlja.

05
od 06

Vodite tuš ili kadu prije nego počnete brijanje

Žena soaking in bathtub

Trinette Reed / Getty Images

Čak i ako je to jedan od onih dana u kojima će se vaši prijatelji pojaviti i početi trljati rog, tako da možete krenuti na plažu, NIKADA ne brijati bez omekšavanja površine u kadi ili tušu. Vaša bikini linija će biti osip crvenih bumps ako se brijanje bez tuširanja na prvom mjestu.

Trebate vruću vodu i sapun kako biste omekšali kosu, kožu i kutikule. Dok ste u tušu, sapunite područje vrlo dobro. Možete čak dodati kondicioniranje kose u stidne područje kako bi se još više ublažilo. Isprati.

06
od 06

Evo kako brijati bikini liniju

bikini bottom

bikini Dolina.
Alto / Antoine Arraou / Getty Images

Izrezali ste, tuširali i spremni početi udarati. Evo što trebamo učiniti kako bismo izbjegli nokte i bumps.

 1. Isključite tuš i postavite se kako biste imali dobar pogled na područje bikinija. Možete podupirati nogu na strani tuširanja. Nanesite kremu za brijanje na područje koje ćete brijati. Zapamti, nema sapuna.
 2. Držite kožu napeti i brijati u smjeru kose rastu.
 3. Isperite kremu, pogledajte koliko ste ostali i nanesite još krema za brijanje. Ovaj put brijanje protiv rast kose. Nemojte previše puta preći područje.
 4. Isprati oštricu nakon svakog udarca. Previše dlaka će začepiti britvu i zabrljati posao.
 5. Pat područje je suh. Moisturizer se ne preporuča u bikinijskom području, ali ako vam je potreban, odaberite onu bez mirisa.

No Replies to "Kako brijati bikini područje"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  40 − = 39