Kako bojiti vlastitu kosu: Savjeti za bojanje kose kod kuće

Kako bojiti vlastitu kosu: Savjeti za bojanje kose kod kuće

Zašto potrošiti 150 dolara ili više uzimajući kosu lakše ili potamne kada možete boja (ili boja) svoju kosu? Prilikom razmatranja ako biste trebali obojiti kosu plavu, crnu, crvenu ili smeđu, upotrijebite ove savjete koje sam prikupio tijekom godina.

Kada se obojiti kod kuće i kada će pogoditi salon

Ovog tjedna sam se našao na susjedu Melodie na ulici i rekao joj da joj kosa izgleda nevjerojatnom. Njena tajna? Počela je bojati svoju crnu kosu i nikada nije izgledala bolje.

Ona to voli, jer dobiva odabrati boju koju voli (njezin stilist u Kineskoj četvrti je previše lagan, rekla je), a svake mjesece sprema tonu novca i tonu vremena za putovanje tako što je sama iz kutije.

Melodie je savršen kandidat za posao u boji kože, jer ona je jedna djevojka s jednim procesom. Ja sam plavuša plavuša. Napravite li sami, jednostavno nećete raditi za mene, ili za moje sestre s folija jer, dobro, pokušavate slikati pruge na vlastitoj glavi. Osim toga, upaljač je toliko teži od pokrivanja sivih tonova ili energizirajući "blago smeđu" boju kose. Kućni komplet briljantan je u tome.

Slijedite pravilo "Dva sjena"

Kod kuće boja za kosu je za ljude koji jednostavno žele otići par nijansi lakši ili tamniji ili pokriti sive. Sve što je složenije od toga trebalo bi rješavati profesionalac. Ako je to nova osnovna boja i naglašava da ste nakon toga, idite na profesionalca. Ako imate permed ili opuštenu kosu, ili ako je kosa oštećena, također vidite profesionalca, ne želite previše procesirati vaše brave.

Uvijek ne možete vjerovati u sliku na kutiji

Slike na bojama kose mogu biti obmane. Boja za kosu reagira drugačije na teksturu, zdravlje kose i prirodnu boju kose, tako da možda nećete završiti izgledati poput osobe na kutiji. Umjesto toga usredotočite se na opis boja. Prema Ladies Home Journalu većina će kutije nazvati boju (plavu, smeđu, crnu i crvenu) i sjenu te boje (svjetlo, srednje i tamno).

Moglo bi se spomenuti i ton (zlatni ili šuplji). Ovo je bolji vodič za ono što ćete završiti.

Isprobajte boje praktično

Većina robnih marki ovih dana nude online vodiče. L'Oreal Paris ima jednostavan online alat i Clairol ima "probati na" značajku koja vam omogućuje da se "stavite" u različitim bojama kose.

Uvijek najprije provjerite nekoliko dijelova

Previše žena preskače ovaj korak i završava s bojom koju preziru. Kada se boja nalazi, teško je promijeniti.

Izradite vlastite značajke izrade okvira za lice

Da biste stvorili vlastite okvire za lice uokvirivanje oko lica, uložite u bocu boja sjenila i obojite ga na nitima oko lica.

Uh oh. Vaša boja izašla je tamnije od očekivanog.

Postoji nada u drugu bocu boja ako je vaš prvi pokušaj završio tamniji od očekivanog. Što učiniti: uzmite drugu bocu iste boje za kosu i pomiješajte u jednakim dijelovima šampona. Pecite i držite je na 5 minuta. Isperite, a kosa bi trebala završiti upaljačem.

Kako obojiti korijene bez prekomjerne obrade vaših krajeva

Kako raste kosa, a korijenje raste, možda ćete morati bojati samo svoje korijene. Ali kako to učiniti bez pretjerane obrade krajeva? Da biste zaštitili kosu od boja, obrišite krajeve kose s uređajem prije nanošenja boja na korijenje i oko krune.

Nekoliko minuta prije nego što je vrijeme za ispiranje boje, obradite boju preko uvjetovanih krajeva. To će dodati dovoljno procesa za ažuriranje boje, bez narušavanja vaših ciljeva.

Važnost dlake prije polaganja boja

Budući da su sastojci u boji za kosu vrlo koncentrirani (čak i više od boja salona), dobro je da duboko osušite kosu tjedno prije nego što bojite kosu. Jednom kada je kosa obojena, trebat ćete duboko stanje svaki tjedan kako bi nježna kosa bila meka.

Da biste odstranili boju kose s čela (pozdrav, neugodno!), Nanesite vazelinu oko svoje kose kao zaštitnu mjeru prije nanošenja boje. Za uklanjanje nakon bojanja, protrljajte malu količinu krema za čišćenje kreme na vazelin i obrišite pamučnim kuglicama ili perilicom.

Također ne zaboravite uvijek nositi rukavice i omotati stari tamno obojeni ručnik oko ramena.

Lagani ručnici pokazuju mrlje.

Kada prati kosu prije i poslije - obojite ga

Mnogi stručnjaci predlažu pranje dlaka prije dana, a ne na dan bojanja. Prirodna ulja štite kožu od obrade. Nakon bojanja, najbolje je pričekati barem jedan dan prije pranja kose da biste dobili pigment u boji vremena da se potpuno usmjeri u kosu.

Kako održavati svoju nevjerojatnu boju

Uvijek preporučujem ulaganje u šampon i uređaj za odlaganje boja ili barem šampon i kondicioniranje posebno oblikovane za obojenu ili prerađenu kosu.

Više o bojama kose:

  • 20 prekrasnih nijansi smeđe boje kose
  • Blond Boja kose Savjeti i trikovi

No Replies to "Kako bojiti vlastitu kosu: Savjeti za bojanje kose kod kuće"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 13 = 20