Izgubljeni mitovi o bukuri o nafti

Izgubljeni mitovi o bukuri o nafti

Oplemenjivanje kože i vazduha za uljane žlijezde obiluju. Koristi se za gotovo sve - čuva noktiju od kože tijekom manikura, štiti kosu i uši od boja za kosu, oponaša neozbiljne obrve, služi kao balzam za usne, štiti usne i ruke od grčenja, vlaži kožicu, omekšava grube pete i laktove. Ali je li sve što je napuklo? Evo nekoliko činjenica kako bi razjasnili mitove o korištenju vazelina za svrhe ljepote.

Je li vazelina uklanjaju pore??

Iako se koristi za zaštitu usana i obraza od vjetrenjača u ozbiljno hladnim vremenima ili na padinama, neki smatraju da nije mudra ideja da ga koristite kao hidratantnu kremu na cijelom licu, jer se vjeruje da može začepiti pore , ali vazelina (također poznata kao vazelin) je zapravo klasificirana kao ne-komedogena. Comedogenic je izraz koji FDA upotrebljava za opisivanje kozmetike koja uzrokuje komedone, obično nazvane miteserima ili bijele glave.

Prema nekim stručnjacima za njegu kože, petrolatum i mineralna ulja (jasno, bez mirisa ulje dobiveno iz nafte) ponekad može izazvati akne. Dok su studije pokazale da industrijsko ulje može biti komedogeno, kozmetička ocjena nije. Maslinovo ulje smatra se loše za kožu sklonu aknama zbog svoje masnoće, ali nema nikakvih konačnih studija koja dokazuju da začepljuje pore i uzrokuje izbijanje.

Ipak, oni koji imaju akne i koji su skloni rasipanju često se savjetuju da izbjegavaju jako nabrojanu hidrataciju na bazi nafte.

Drugi vjeruju da vazelina može kao brtvilo spriječiti otpuštanje toksina, znoja i sebuma. Ako se to dogodi, koža ne može disati ili eliminirati toksine, čime se blokiraju pore i uzrokuju breakouts.

U konačnoj analizi, čini se da ovisi o pojedincu.

Suhi tretman kože

Mnogi dermatolozi preporučuju uporabu vazelina za izuzetno suhe uvjete kože. Maslinovo ulje se smatra omekšavajućom i okluzivnom mastom koja omekšava i izglađuje kožu, pomaže u zamjeni ulja i sprečava gubitak transdermalne vode (TEWL) od kože pa je idealna za suhu kožu. Često se opisuje kao "zaštitnik za kožu" u kozmetičkoj industriji, a kao brtveni materijal zamućuje vlagu unutar kože.

U svojoj knjizi "Lijepa boja kože", dr. Jeanine Downie predlaže da Vaseline Petroleum Jelly upotrebljavaju na suhim koljenima i koljenima noću, kao zaštitnom prevlakom za zatvaranje vlastite vlage kože.

Prema podacima o internetskoj stranici Vaseline, Vaseline Petroleum Jelly je mješavina mineralnog ulja, parafina i mikrokristaliničnih voskova koji su pomiješani kako bi se stvorilo glatko punjenje koje ima točku taljenja iznad tjelesne temperature. To se topi u kožu, teče u prostore između stanica i praznine u kožnoj barijeri.

Jednom kada je vazelina ponovno skrutila djeluje kao brtvilo, stvarajući okluzivnu barijeru prirodnom gubitku vode na našoj koži. To također zadržava učinke vremena i izloženost vanjskim zagađivačima van.

Koža koja je suha i ispucana je zaštićena od sušenja posljedica teškog vremena. Može se onda omekšati da se prirodno gradi unutar same kože.

Ekcem reljef

Petrolatum se može naći u proizvodima koji preporučuju dermatolozi za osobe koje pate od ekcema. Zapravo, neki ljudi s ekcemom otkrili su da drugi proizvodi mogu doprinijeti bolovima teške suhe kože, a vazelina koja se primjenjuje na suhim zakrpama noću učinkovito smanjuje suhoću bez dodavanja nelagode. Maslinovo ulje je također bez mirisa i manje je vjerojatno da će izazvati više iritacije. Nacionalna udruga ekcema preporuča ga koristiti kao vlaže za ruke ekcema.

Budući da je vazelina masna, ona se obično ne koristi kao sredstvo za hidratizaciju, ali se često koristi na ekstremno suhim mjestima kada redoviti vlažići nisu dovoljni.

Ovdje su dva jednostavna tretmana za područja koja imaju tendenciju da postanu suhe i grube.

Suhe koljena i laktovi

Budući da je vazelina vrlo masna, nakon primjene vazelina na koljena i laktove, ovdje je dr. Downieova metoda za zaštitu odjeće i posteljine: Izrežite prste od par parova čarapa, a zatim povucite čarape preko koljena i laktova , Dr. Downie preporučuje to raditi jednom ili dva puta tjedno tijekom zimskih mjeseci, kada koža sklona da se vrlo suha i svrbež.

Suhe ruke i noge

Celebrity estetičar Scott-Vincent Borba preporučuje sljedeće tretmane kod kuće parafinom. Koristite veličinu nikla od vazelina i maslinovog ulja (ili shea maslac) i nanesite na ruke i noge. Zatim zamotajte omotati omotane površine i obložite čistim, suhim pamučnim čarapama kako biste zaključali duboku vlažnost.

No Replies to "Izgubljeni mitovi o bukuri o nafti"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    4 + 4 =